Íme a 2023. januári olvasmányok, avagy az év első hónapjában egészen sok időt töltöttem a könyveimmel. Ez nem is csoda, nem szeretem a hideget, szóval télen igyekszem a lehető legtöbb alkalommal a takaró alatt kuckózni – és olvasni.

Januárban összesen 21 könyvet, és 7727 oldalt olvastam. Tulajdonképpen amolyan terápiás jellegű volt ez a könyvdömping, ugyanis minden elől az olvasásba menekültem. Szerettem volna egy totálisan unalmas és érdektelen hónapot, de sajnos nem jött össze.

2023. januári olvasmányok

Alison Weir: Aragóniai Katalin
Alison Weir: Writing a New Story
Alison Weir: Arthur
Alison Weir: The Blackened Heart
Alison Weir: Boleyn Anna
Alison Weir: The Tower is Full of Ghosts Today
Alison Weir: The Chateau of Briis: A Lesson in Love
Alison Weir: Jane Seymour
Alison Weir: The Grandmother’s Tale
Alison Weir: The Unhappiest Lady in Christendom
Spáh Dávid: Még egyszer
Caroline Peckham – Susanne Valenti: The Awakening
Caroline Peckham – Susanne Valenti: Ruthless Fae
Cheryl Rickman: Magány
John Scalzi: Vének háborúja
John Scalzi: Szellemhadtest
John Scalzi: Az utolsó gyarmat
Stephanie Garber: Finale
Vincze Ágnes: Kárrendezés
Diana Gabaldon: Az idegen
Diana Gabaldon: Szitakötő borostyánban

Az olvasmányaimat tekintve januárban a sorozatok domináltak. Újakat kezdtem, hónap végén pedig az Outlander újraolvasásába fogtam bele. A könyvek mennyisége azért is sok, mert például a Hat Tudor királyné minden regényére minimum két rövidke novella is jut.

Régóta kíváncsi voltam a Zodiac Academyre is, amit leginkább azért tologattam, mert eddig nem éreztem igazán komfortosnak magam az angolul olvasásban. Ez mintha kezdene átbillenni szerencsére, a ZA pedig nem nagy durranás, viszont remek guilty pleasure olvasmánynak. Mert 9-10 részes, a harmadik-negyedik résztől outlanderes terjedelemmel.

Összességében az olvasás tekintetében remek hónapot zártam, és örülök, hogy ennyi történet belefért. És hogy volt bátorságom régóta kinézett sorozatokba belekezdeni, amik aztán remek olvasmányélménnyé váltak.

▸ Ha valós időben is érdekelnek az olvasmányaim, kövess be Molyon és/vagy Goodreadsen, ugyanis mindkét könyves közösségi oldalt aktívan használom. 🧡


Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!