Íme a 2022. áprilisi olvasmányok, azaz eltelt az év negyedik hónapja is. Áprilisban magamhoz képest viszonylag keveset olvastam, amit nem bánok. Ebben a hónapban más irányba tolódott a fókusz, ráadásul télen ugye meg is döntöttem a sokéves januári és februári olvasási mennyiségemet.

Áprilisban összesen 11 könyvet, és 4418 oldalt olvastam. Ami azért közel sem olyan rossz szerintem. Múlt hónapban rengeteget lógtam TikTokon, tulajdonképpen így visszagondolva inkább terápiás jelleggel. Annyira szorongtam, hogy képtelen voltam olvasni, helyette inkább tartalmat gyártottam, aminek azért látható az eredménye.

Néhány szóban az áprilisról

Azt vettem észre, hogy amikor a lelkem nyomja valami, akkor képtelen vagyok a könyvekre koncentrálni. Áprilisban pedig nagy változások jöttek – olyanok, amiket én indítottam el. Ettől függetlenül nyilván izgultam, hogy minden flottul menjen.

Az olvasás ciklikusan ment, kiolvastam egy könyvet, aztán nem nagyon olvasgattam. Vagy belekezdtem több kötetbe is, és aztán azzal a lendülettel félre is tettem őket, hogy nincs vele problémám, de majd később. Hónap végére viszont kicsit megnyugodtam, és befejeztem nagyon sok olyan kötetet, amit bejelöltem, hogy olvasok, de egy ideje hozzá sem nyúltam.

2022. áprilisi olvasmányok

2022. áprilisi olvasmányok György Tekla könyves blogján.

Dolly Alderton: Minden, amit tudok a szerelemről
Shunmyo Masuno: Nyugalom
Jennifer L. Armentrout: From Blood and Ash – Vérből és hamuból
Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel
Tara Westover: A tanult lány
Stephanie Garber: Caraval
Suleika Jaouad: Két királyság határán
Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken
Michael Mosley: A jó alvás titka
Stephen King: Később
Philip Zimbardo – Daniel Hartwig: Életem

Áprilisban felültem a hype-vonatra a Vérből és hamuból kapcsán, és sajnos ez egy csalódás is volt. Ezzel szemben a Caravalt amiatt olvastam el, mert annyian dicsérték, és hát tagadhatatlan, hogy remek könyv. Olvastam kemény memoárokat, ismeretterjesztő köteteket, és folytattam a Bridgerton-könyveket is.

Összegzés

Összességében a 2022. áprilisi olvasmányok pozitív élmények voltak, és szerintem a végén ez a legfontosabb. Persze, a bejegyzés elején írtam a mennyiségről, ami számomra azért releváns, mert ez is mutatja, hogy lelkileg hogyan érzem magam. Nem görcsölök azon, hogy nekem x könyvet el kell olvasnom, mert egészen egyszerűen ha minden rendben van, akkor annyit olvasok, hogy néha még magam sem hiszem el.

Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!