Íme a 2022. júliusi olvasmányok, avagy ezeket a könyveket olvastam múlt hónapban! A július noha mozgalmas volt, a vége mégis furcsán alakult. Július végén volt egy bringás balesetem, aminek következménye egy szép nagy monokli lett a jobb szememen, ami miatt néhány napig alig láttam. Itt jött a kreativitás, ugyanis ebben az időintervallumban meghallgattam két hangoskönyvet, amit csak ritkán szoktam csinálni.

Júliusban összesen 4 261 oldalt, és 13 könyvet olvastam / hallgattam. Voltak köztük könnyedebb és nehezebb, rövidebb és hosszabb könyvek is. Olvastam a júliusi beszerzések kupacból, és korábbról is.

2022. júliusi olvasmányok

Hans Rath: Kell egy kis segítség, mondta Isten
Johan Stenebo: Mr IKEA
Julianna Margulies: Napsugárlány
Felix Kreier – Maarten Biezeveld: Hörcsög az agyban
Christopher Pike: The Midnight Club – Éjféli klub
Alice Oseman: Heartstopper – Fülig beléd zúgtam
Alice Oseman: Heartstopper – Fülig beléd zúgtam 2.
Jane Goodall – Douglas Abrams: A remény könyve
Stephen Chbosky: The Perks of Being a Wallflower
Michelle Zauner: Crying in H Mart
Julie Heiland: Diana, a szívek királynője
Ellie Mackin Roberts: Olümposzi hősnők
Lia Celi: Tizenkét pillangó

A már említett két hangoskönyv, a The Perks of Being a Wallflower és a Crying in H Mart nagy élményt adtak. Előbbit olvastam már a magyar megjelenés idején, azonban most valahogy sokkal nagyobbat ütött nálam. A Crying in H Mart pedig egy memoár, mely számomra a szerző édesanyjának elvesztése körül mozgott, és a gyász dominált benne. Tipikusan az a könyv, aminél az olvasó érzései határozzák meg, hogy a gyászfeldolgozás, vagy a koreai bevándorlók, és a furcsa anya-lánya dinamika lesz a fontos benne.

Az egyik legnagyobb élmény pedig a Diana, a szívek királynője volt. Picit tartottam a regényes életrajz műfajától, ám semmi okom nem volt rá, mert imádtam ezt a regényt. Sőt, magát a regényes életrajz kategóriát is megkedveltem általa.

→ Ha valós időben is érdekelnek az olvasmányaim, kövess be Molyon és/vagy Goodreadsen, ugyanis mindkét könyves közösségi oldalt aktívan használom. 🧡


Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!