Íme a 2022. decemberi TBR, azaz a havi olvasmányterveim. Decemberben kicsit sokat terveztem, de majd meglátjuk, hogy mennyi könyvet sikerül ebben a hónapban elolvasni.

Decemberben az olvasási terveimben főszerepet kapott a történelem és a királyi család. Terveztem és olvastam karácsonyi könyveket is, bár igyekeztem nem csak és kizárólag ezekre koncentrálni. A 2022. decemberi TBR-ban felfedezhető egy Árnyvadász-történet is, mégpedig Az utolsó órák-sorozat első része. Nagyon sokáig azt hittem, hogy csak az előtte megjelent két kiegészítő történet után “lehet” olvasni, és kicsit utánakeresve kiderült, hogy mégsem. Ennek pedig nagyon örülök, Cassandra Clare regényei igazi feel good olvasmányok számomra.

Na de lássuk a 2022. decemberi TBR listát!

2022. decemberi TBR – havi olvasmánytervek

2022. decemberi TBR – havi olvasmánytervek

Stuart Turton: Evelyn Hardcastle 7 halála
Rachel Burton: Könyvesbolti karácsony
Meik Wiking: A hygge otthon
Nina-Sophia Miralles: A Vogue története
Jennifer Lynn Barnes: Az örökség ára
Thomas Savage: A kutya karmai közt
Kristin Hannah: Repülj messzire!
Cassandra Clare: Aranylánc
Tom Bower: A bosszú
E. T. A. Hoffmann: Diótörő és Egérkirály
Nyáry Krisztián: Így szerettek ők 3.
Mary Beard: Pompeji

December elején debütál a Szentjánosbogár lányok második évada, amit csak a második kötet olvasása után szeretnék megnézni. Sajnos az első évad vége teljesen eltért a könyvtől, így kicsit óvatosan vágok majd bele a sorozatba.

A királyi családos dolgok miatt pedig extrán elkezdett érdekelni a történelem is. Nemcsak a királyi vonal, hanem úgy összességében minden szeglete. Pompeji és más, római kori könyvek (amik erre a listára nem kerültek fel, de olvasgatom őket) is ezért kezdenek ennyire bekúszni az olvasmányaim közé. Az Így szerettek ők pedig a történelem és a kutatásnak a keresztezése. Már beleolvastam, és nagyon izgalmasan hangzik (az első két részt nem olvastam még).

Decemberben tervezgetek, aztán meglátjuk hogy alakul az év utolsó hónapja. Bár más hónapokban sem szoktam a TBR listát véresen komolyan venni. 😀

→ Ha valós időben is érdekelnek az olvasmányaim, kövess be Molyon és/vagy Goodreadsen, ugyanis mindkét könyves közösségi oldalt aktívan használom. 🧡


Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!