Íme a 2022. augusztusi könyves beszerzések, avagy eltelt az év nyolcadik hónapja is. Néha egészen döcögősnek éreztem, főleg a vége felé, amikor már én is nehezen bírtam az eszeveszett kánikulát, pedig alapvetően imádom a nyarat, és a meleget is. Talán pont emiatt is érkezett kevesebb könyv a polcaimra, amikor a túlélés volt az elsődleges cél.

Augusztusban összesen 14 új könyvem lett, műfajukat tekintve egészen vegyesen. Ebben a hónapban kicsit ellazultam, és olvastam mesekönyveket is, de természetesen a “szokásos” kedvencek közül is érkeztek a polcaimra kötetek.

2022. augusztusi könyves beszerzések

Moskát Anita: Irha és bőr
Zajácz D. Zoltán: Haragos Balaton
Jade Beer: Az utolsó ruha Párizsból
Shelby Van Pelt: A boldogságnak nyolc karja van
Trenton Lee Stewart: A Titokzatos Benedict Társaság
David Long: Mi vagyunk az ókori rómaiak
David Long: Mi vagyunk az ókori egyiptomiak
Tim Cooke: Találmányok könyve
Nell Frizzell: A pánik évei
Steve Brusatte: A dinoszauruszok tündöklése és bukása
David Attenborough: Egy ifjú természettudós történetei
Susanna Leonard: Madame Curie és a teremtő álmok
Martta Kaukonen: Kövesd a pillangót!

Noha a 2022. augusztusi könyves beszerzések lista kevésbé hosszú például a júliusihoz viszonyítva, ám még mindig nem olvastam végig. Persze, nem verseny, és nem “erre megyek”, bár azért van bennem egy erős késztetés, hogy az adott havi, de főleg az adott évi új könyveim nagy részét elolvassam mihamarabb. Ez a teljesítés egyébként ~50% körül mozog minden évben. Persze van, amikor kevesebb, és van, amikor több. És természetesen utólag, amikor a lista hossza már nem nő, de olvasok róla, azért szépen lassan növekszik a százalék is. 😀

Akárhogyan is, de egyszer ezeket a könyveket is olvasni fogom, és abból sincs semmi szorongás, hogy nem az aktuális hónapban, azaz augusztusban került rá sor.

→ Ha valós időben is érdekelnek az olvasmányaim, kövess be Molyon és/vagy Goodreadsen, ugyanis mindkét könyves közösségi oldalt aktívan használom. 🧡


Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!