Ezeket a könyveket olvastam júliusban, avagy íme a júliusi olvasmányok összegzése. Az előző blogon, illetve a YouTube-csatonámon a havi olvasmányok állandó rovatok (voltak), szóval miért is ne alapon itt is összeszedem a gondolataim az előző hónapról.

A júliusi olvasmányok statisztikája nem igazán kiemelkedő magamhoz, illetve a többi hónaphoz képest. Viszonylag kevés könyvet és kevés oldalt olvastam, ennek leginkább az volt az oka, hogy egy mini olvasási válsággal küzdöttem múlt hónapban. Az olvasási válságról lehet, hogy összeszedem majd a gondolataim (a régi blogon erről is volt bejegyzés), mert a könyvmolyoknál szerintem egy ismert jelenség, ami eléggé frusztráló, és mindenki a kiutat keresi belőle, még ha nehéz is.

No de jöjjön a statisztika, avagy a számok: múlt hónapban 11 könyvet olvastam el vagy fejeztem be, összesen pedig 3819 oldal volt az összes olvasásom. Ez a könyvek számát illetőleg 2021-ben a harmadik, az oldalszámot illetőleg pedig a második “legrosszabb” eredmény. Persze az olvasás nem verseny, de ha nem megy a dolog, akkor eléggé elszomorodok, mert ez a legkedvesebb hobbim.

Ezeket a könyveket olvastam júliusban:
Liz Greene: Kapcsolódás
Johannes Fiebig – Evelin Bürger: The Ultimate Guide to the Rider Waite Tarot
Eve Harris: A Kaufman lány házassága
Gail Honeyman: Eleanor Oliphant köszöni, jól van
Guillaume Musso: Most!
Kepes András: Világkép
Leigh Bardugo: Ruin and Rising – Pusztulás és felemelkedés
Skye Alexander: Magickal Astrology
Gary Goldschneider: The Astrology of You and Me
Lon Milo DuQuette: Understanding Aleister Crowley’s Thoth Tarot
Phyllis Vega: Erotic Astrology

Ezeket a könyveket olvastam júliusban
Gondolatok az olvasottakról

Júliusban a lista alapján elég sok asztrológia témájú könyvet olvastam, és részben ez is adta meg a löketet, hogy létrehozzam ezt az oldalt. Gondolkodtam, hogy újra írok könyvekről (is), de az vonzott sokkal jobban, hogy egy olyan oldalt kreáljak, ahol mindenről írhatok. Ahol nem érzem, hogy csak és kizárólag a könyvek lennének a fő tematika. Vagyis olyan értelemben, hogy csak könyvek, és semmi más.

Hat “rendes” regényt olvastam, ezek közül az Eleanor Oliphant mindenképpen jön külön bejegyzésben a blogra, Bardugo Grisa-trilógiájának első részéről már írtam, és őszintén szólva abban benne vannak a másik két könyvről írt gondolataim is. A Világkép jó volt, de nem adott annyit, mint hittem, ettől függetlenül nem éltem meg csalódásként.

A Kapcsolódás egy asztro témájú kötet, jó dolgok vannak benne, de igazán az olvasási válságból a Most! és A Kaufman lány házassága kezdett el kirángatni. Jó ötlet volt fizu után beszabadulni a Libribe! Az asztro mellett tarotos könyvek is vannak – érdekel az a téma is, bár még iszonyatosan kezdő vagyok, de igyekszem fejlődni!

A célom az, hogy az általam olvasott könyvek felkerüljenek könyvajánló bejegyzésekbe, szóval ahogy tudom, hozom az értékeléseket/kritikákat folyamatosan.

Ti hány könyvet olvastatok júliusban? Írjátok meg kommentben 😇