Íme a júliusi beszerzések a blogon, avagy új könyvek a polcomon múlt hónapban. Összesen 21 új kötettel gyarapodott a kis magánkönyvtáram júliusban, ami nem rossz eredmény, sőt! Ebből van, ami könyvesboltozás, van, ami raktárvásározás, és van, ami szépséghibás könyvek böngészésének eredménye.

A havi beszerzések egy visszatérő rovat a YouTube-csatornámon, de úgy gondolom, hogy itt, a blogon is érdekes lehet listába szedve látni a köteteket. Talán picit áttekinthetőbb is, de ez csak az én véleményem. A júliusi beszerzések igen vegyes könyvek: helyet kap benne a legújabb Atwood, némi asztrológia, és klasszikusok is. No és nem utolsó sorban ott van például a Strandkönyv, amivel felültem a hype-vonatra, mert mostanában viszonylag népszerű. Nem véletlen, elkezdtem már olvasni, és elég megkapó történet.

A júliusi új könyvek listája

Margaret Atwood: Legvégül a szív
Mark Frost: Twin Peaks titkos története
Kalapos Éva Veronika: F mint
Cath Crowley: Szavak kékben
S. J. Watson: Amnézia
Thomas Cullinan: Csábítás
Liz Greene: Saturn
Sue Tompkins: Aspects in Astrology
Moskát Anita: Horgonyhely
Michael Finkel: Az Északi-tó fantomja
Kepes András: Világkép
Mark Manson: Egy kis remény egy elb*szott világban
Eve Harris: A Kaufman lány házassága
Guillaume Musso: Most!

Philip Roth: Amerikai pasztorál
Emily Henry: Strandkönyv
Michael Ende: A Végtelen Történet
Mary Shelley: Frankenstein
Liz Greene: Az Uránusz a horoszkópban
Matjaž Regovec: A Plútó
Stephen King: Lisey története

Júliusi beszerzések – új könyvek a polcomon, book haul, könyves beszerzés, könyvek és macska

Kátya beletrollkodik

Van két cicám – Borisz és Kátya –, utóbbi pedig imádja, ha fotózok valamit. Szóval miután elrendezgettem a könyveket, felkapcsoltam a softboxokat, és éppen a telefonom tettem bele az állványba ő jött, és körberajongta a könyveket. Szóval szebben meg jobban terveztem ezt a fényképezés-dolgot, de Kátyus cukiság faktorát szerintem kár lett volna nem megmutatni 🥰 Borisz is szereti a könyveket, bár mondjuk ő inkább megrágni, ami kevésbé kellemes.

A vegyes lista

Kezdjük Atwood-dal: július elején rohantam a könyvesboltba megvenni a legújabb megjelenését, mert számomra nem is volt kérdés, hogy azonnal szükségem van erre a kötetre. Igaz, hogy épp az olvasási válságommal küzdök, de akkor is. A Líra raktárvásáron a számomra érdekesnek tűnő köteteket hoztam haza. Rettenetesen meleg volt, sokkal tovább is tudtam volna nézelődni, de talán nem is baj, mert akkor nem csak öt könyvvel távozok.

Időközben befutott a Bookdepository-rendélem is a Saturnnal és az Aspects in Astrologyval, amiket az asztrológia iránt rajongásom és érdeklődésem miatt vettem meg. Ezek tetejébe fizetés után bementem a Libribe is, hátha találok valami szépet. Nos, kolléganőm segítségével sikerült a tetemes könyvmennyiséget elegyensúlyozni a kasszáig, ahol viszont meglepődtem, hogy ahhoz képest keveset fizettem, mint amire nagy vonalakban számítottam. Erről írtam egy bejegyzést is, hogy hogyan lehet kedvezményeket halmozni – itt is erről volt szó.

Végül, de nem utolsó sorban nem tudtam ellenállni a Book24-es kuponnapnak, szóval gyakorlatilag ismét bezsákoltam könyvekből. Augusztusban már egy fokkal jobb a könyvfüggési helyzetem, és ha az egész éves számokon nézek végig, akkor mintha javuló tendenciát mutatna a statisztika. Viszont amíg van szabad polc, addig igencsak csábító a dolog, hogy még több könyvet szerezzek be.

Neked hány új könyved lett júliusban? Írd meg kommentben!

Ha pedig máshol is követnél, az alábbi platformokon találsz meg: