Íme a 2022. januári TBR, azaz a havi olvasmánytervek. A YouTube csatornámon állandó rovat az adott hónap to be read listája, így úgy gondoltam, hogy itt a blogon is megmutatom a tervezett olvasmányaimat. Alapvetően hangulatolvasó vagyok, így ezek a listák csak útmutatóként szolgálnak, nem pedig kőbe vésett szabályok.

Ettől függetlenül mégis élvezettel listázok, valamiért vonz. Ugyan a TBR listáimon nem szoktam pipálni, azonban utólag érdekes visszatekinteni, hogy vajon jól tippeltem-e meg az adott havi hangulatomat. Mondjuk ez nehéz, mert van, amikor a polcom előtt állok vagy ülök, megakad a szemem egy köteten, és érzem a késztetést, hogy most azonnal el kell olvasnom.

2022. januári TBR

Ha tél, akkor számomra a befelé fordulás, az önismeret a fő téma. Pontosan emiatt a pszichológia témájú könyvek a többi évszakban kevésbé vonzanak, azonban ilyenkor viszonylag sokat el szoktam olvasni. És ha önismeret, akkor tavaly pont ebben az időszakban kezdtem el bővebben foglalkozni az asztrológiával is.

2022. januári TBR – havi olvasmánytervek György Tekla könyves blogján

A listában látszik, hogy azért könnyedebb regények is helyet kaptak. Jelenleg úgy érzem, hogy ezekre a történetekre is vágyom, mint kikapcsolódás. Valahogy az ifjúsági, young adult regények is becsúsznak az elmúlt pár hétben, és némelyik egészen egyszerűen annyira kellemes kikapcsolódás. Ezeket mondhatni ciklikusan olvastam eddig.

Claire Lombardo: Sosem voltunk boldogabbak
Nacukava Szószuke: Rintaró és a könyvek útvesztője
Kindra Hall: A sztori, amire emlékezni fogsz
Leigh Bardugo: Ninth House – A kilencedik ház
Irvin D. Yalom & Marilyn Yalom: Halálról ​és életről
Madeline Miller: Kirké

Az elmúlt pár napban Instagramon is aktívabb vagyok, így ott is megmutattam a 2022. januári TBR listám. Ha fent vagy Instán, és ott is érdekelnek a könyves tartalmak, dobj egy lájkot a képre, és kövess be. 🧡

Ha inkább a videós tartalmakat kedveled, akkor íme a YouTube-videóm a feni kötetekről. 🤗

Te hány könyvet tervezel januárban elolvasni? Melyek azok? Írd meg kommentben!

Még több könyves listát itt találsz.

Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!