Íme Isaac olvasmányai a Heartstopper (magyarul: Fülig beléd zúgtam) című, képregény alapján készült Netflix sorozatban! Ugye ti is észrevettétek, hogy a srác kezében szinte folyamatosan van egy könyv? Ebben a bejegyzésben ezeket a köteteket gyűjtöm össze, hogy a hozzám hasonló, kíváncsi könyvmolyok csemegézhessenek Isaac Henderson kedvencei közül.

Isaac olvasmányai – könyvek a Heartstopper 1. évadában

Személy szerint imádom azokat a sorozatokat, ahol a karaktereken keresztül újabb és újabb könyvekkel ismerkedhet meg a néző. Gondoljunk csak vissza például Rory Gilmore-ra, akinek az olvasmánylistáját könyvmolyok ezrei szerezték be.

Most pedig itt a Heartstopper, mely egy 13 éves kortól ajánlott LMBTQ sorozat, ami TikTokon is hódít. Az Alice Oseman képregénysorozata alapján készült netflixes sorozat szerintem igazán szerethetőre sikerült, nem utolsó sorban pedig nagyon sok fontos dologra hívja fel a figyelmet. Isaac olvasmányai pedig csak hab a tortán szerintem.

No de lássuk is, hogy mely könyvek jelennek meg a Heartstopperben, részenkénti bontásban!

1. rész

Frank Herbert: A ​Dűne messiása (A Dűne 2.)

Frank Herbert: A ​Dűne messiása (A Dűne 2.)

Az emberi bolygókat egyesítő Impériumban Paul Muad-Dib, a jövőbe látó messiás uralkodik. Hithű harcosai, a vad fremenek szent dzsihádjukban feldúlták az univerzumot, és mindenhová elvitték a Mahdi szavait. Ám a háború és a vallási fanatizmus ádáz ellenségeket szült, akik mindenüket feláldoznák Muad-Dib bukásáért. Az Impérium régi hatalmai összefognak, hogy egy bonyolult összeesküvéssel törjenek az új Császár életére, aki maga sincs meggyőződve róla, hogy valóban egy jobb világot teremtett az emberiség számára.

A Dűne messiásában Frank Herbert továbbviszi a magával ragadó Dűne történetét. Tizenkét évvel az első regény eseményei után a régi és az új világrend csap össze, a középpontban pedig olyan emberek állnak, akiknek minden erejükre szükségük van, hogy megbirkózzanak a rájuk váró sorssal. Herbert lenyűgöző gondolatisága és mély emberismerete emlékezetes karaktereken keresztül mutatja be, hogy sokszor a megváltó maga is lehet áldozat.

2. rész

Masashi Kishimoto: Naruto Volume 72

Isaac olvasmányai – könyvek a Heartstopper 1. évadában
Masashi Kishimoto: Naruto Volume 72

Naruto is a young shinobi with an incorrigible knack for mischief. He’s got a wild sense of humor, but Naruto is completely serious about his mission to be the world’s greatest ninja!

The peace following Kaguya’s defeat is short-lived as Sasuke tries to take total control. Can Naruto change his old friend’s mind and bring true peace to the ninja world in the final volume of Naruto?

Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége

Isaac olvasmányai – könyvek a Heartstopper 1. évadában
Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége

A férfi harmincéves volt, amikor találkoztak, a lány hat. A férfi harmincéves volt, amikor összeházasodtak, a lány huszonkettő. Henry genetikai hibával született: időnként kizuhan a saját korából, és eltűnik. Ilyenkor elmúlt és eljövendő élete érzelmi csomópontjain találja magát, meztelenül, védtelenül. Nem tudhatja, mikor történik meg vele újra, s hol találja magát legközelebb.

Egyetlen biztos pontja Clare, akihez mindig visszatér. Szeretik egymást, és megpróbálnak normális családi életet élni, de nem tudják, gyerekük örökli-e a betegséget, és mikor jön a halál. Csak azt tudják, hogyan jön: mindketten látták a férfit lőtt sebbel meghalni.

3. rész

Leonard Susskind: Quantum Mechanics

Isaac olvasmányai – könyvek a Heartstopper 1. évadában
Leonard Susskind: Quantum Mechanics

From the bestselling author of The Theoretical Minimum, a DIY introduction to the math and science of quantum mechanics.First he taught you classical mechanics. Now, physicist Leonard Susskind has teamed up with data engineer Art Friedman to present the theory and associated mathematics of the stran …

4. rész

Holly Jackson: Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz

Isaac olvasmányai – könyvek a Heartstopper 1. évadában
Holly Jackson: Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz

Öt évvel ezelőtt Andie Bellt, a Little Kilton-i gimnázium diákját megölte a barátja. A rendőrség így tudja. A városban mindenki így tudja. A gyilkosság emléke azóta kísérti a kisváros lakóit, bár az élet látszólag nyugodt mederben folyik tovább. Pippa, a gimnázium egyik végzős diákja elhatározza, hogy egy iskolai projekt keretében előveszi az ügyet, és kideríti, mi történt valójában. Ő sosem hitte el, hogy Sal Singh a gyilkos. De ha nem ő az, akkor ki? És vajon meddig fogja tétlenül nézni, hogy Pippa egyre közelebb kerül a megdöbbentő igazsághoz?

Kegyetlen társasjáték, ahol egy kisváros a játéktábla, és fogalmad sincs, ki nevet a végén…

Gareth Thomas: Proud

Isaac olvasmányai – könyvek a Heartstopper 1. évadában
Gareth Thomas: Proud

Gareth Thomas had it all. He was a national hero, a sporting icon. He was a leader of men, captain of Wales and the British Lions. To him, rugby was an expression of cultural identity, a sacred code. It was no mere ball game. It gave him everything, except the freedom to be himself.

This is the story of a man with a secret that was slowly killing him. Something that might devastate not only his own life but the lives of his wife, family, friends and teammates. The only place where he could find any refuge from the pain and guilt of the lie he was living was on the pitch, playing the sport he loved. But all his success didn’t make the strain of hiding who he really was go away. His fear that telling the truth about his sexuality would lose him everything he loved almost sent him over the edge.

The deceit ended when Gareth became the world’s most prominent athlete to come out as a gay man. His gesture has strengthened strangers, and given him a fresh perspective. Gareth’s inspiring and moving story transcends the world of sport to tell a universal truth about feeling like an outsider, and facing up to who you really are.

5. rész

Jane Austen: Büszkeség ​és balítélet

Isaac olvasmányai – könyvek a Heartstopper 1. évadában
Jane Austen: Büszkeség ​és balítélet

Az öt hajadon leánygyermekkel büszkélkedő Bennet család még nem sejti, hogy a szomszéd birtokot megvásárló ifjú, vagyonos nemesember és legjobb barátja akaratlanul is alaposan felforgatják majd a családtagok hétköznapjait. Szenvedélyes mulatságok, intrika és pletyka, szerelmi incselkedés és féltékeny bosszú története ez, amelyben egy ifjú hölgy mindenki eszén túljár, és tűzön!vízen át megtalálja a boldogságát. Jane Austen utánozhatatlan ironikus humora és a XIX. századi Anglia színes korrajza teszi páratlanul szórakoztatóvá az írónő legismertebb, és legtöbbször filmre vitt romantikus regényét.

Alice Oseman: Radio Silence

Isaac olvasmányai – könyvek a Heartstopper 1. évadában
Alice Oseman: Radio Silence

From critically acclaimed author Alice Oseman comes a smartly crafted contemporary YA novel, perfect for readers who love Rainbow Rowell’s Fangirl. This is an utterly captivating and authentic new teen novel from the author of Solitaire. Frances Janvier spends most of her time studying. Everyone knows Aled Last as that quiet boy who gets straight As. You probably think that they are going to fall in love or something. Since he is a boy and she is a girl. They don’t. They make a podcast. In a world determined to shut them up, knock them down, and set them on a cookie cutter life path, Frances and Aled struggle to find their voices over the course of one life-changing year. Will they have the courage to show everyone who they really are? Or will they be met with radio silence?

8. rész

Juno Roche: Gender Explorers

Isaac olvasmányai – könyvek a Heartstopper 1. évadában
Juno Roche: Gender Explorers

Life-affirming interviews with young trans people who share their empowering experiences of questioning and exploring gender.

“I believe that children who are questioning and exploring their gender are the gender bosses that we all so desperately need. I believe that they are our future.”

In this life-affirming, heartening and refreshing collection of interviews, young trans people offer valuable insight and advice into what has helped them to flourish and feel happy in their experience of growing up trans.

Mike Berners-Lee: Nincs ​B bolygó

Isaac olvasmányai – könyvek a Heartstopper 1. évadában
Mike Berners-Lee: Nincs ​B bolygó

A világ élelmezése, klímaváltozás, a biodiverzitás csökkenése, antibiotikum-rezisztencia, mindent elárasztó műanyagok – az emberiség előtt álló problémák és akadályok sora szinte végtelennek tűnik. Melyek a legégetőbb problémáink, és melyeket kezeljük legelőször? Vajon mindannyiunknak vegetáriánusnak kell lennünk? Hogyan vegyük igénybe a repülőgépet egy alacsony szénkibocsátású gazdaságban? Hogyan kontrollálhatjuk a technológiát? És a számtalan kérdés közül talán a legfontosabb: mit tehetünk mi személy szerint e globális kihívások közepette?

Mike Berners-Lee tanácsadó, a Lancaster University professzora jelen kötetében ehhez mutat utat számunkra. Lenyűgöző tényekkel és elemzésekkel teletűzdelve, közérthető és szórakoztató módon vázolja fel gyakorlatias cselekvési tervét. A kötet hiánypótlónak tekinthető, hiszen egyszerre vizsgálja a lehető legszélesebb perspektívában korunk szinte összes környezeti és gazdasági kihívását, és kérdőjelezi meg azt, ahogyan élünk és gondolkodunk.

A kötet praktikus és inspiráló ötleteket mutat be arra vonatkozóan, hogy képesek legyünk személyesen is hozzájárulni ahhoz, hogy az emberiség még sokáig virágozzon ezen a bolygón, amely – tévedés ne essék – az egyetlen lehetőségünk. Mindeközben egyszerre sokkolja, meglepi és meg is nevetteti az olvasót.


Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!

@teklakonyvei Isaac olvasmányai a Heartstopperben 📚 #readinglist #heartstopper #heartstoppernetflix #heartstopperbooks #booktokhungary #magyarbooktok #olvasnijó #olvasnimenő #könyvmoly ♬ Relaxed everyday loop BGM – Milk