Amin sosem leszünk túl címmel jelent meg Lucy Score Knockemout-trilógiájának első része. Az egészen vaskos sorozatnyitó kötet egy kisvárosba kalauzolja el az olvasót, ahol a pletyka gyorsabban terjed, mint bármelyik magyar faluban. A rosszfiú pedig természetesen nem tud ellenállni a hősnőnek.

Amin sosem leszünk túl

Annyiszor jött már szembe velem az Amin sosem leszünk túl, hogy hiába vonakodtam tőle kissé, mégis úgy voltam vele, hogy üsse kavics, megnézem magamnak. És milyen jól tettem! Mert noha semmi újat nem ígér, de a humor nálam egy különleges hívószó – most pedig különösen jól esett, amikor épp a romantikus regényeket falom egyhuzamban. Kisvárosi románc, ahol a jó kislány és a helyi rossz fiú egymásba szeretnek, mindezt pedig rengeteg bonyodalommal.

Tulajdonképpen a valósághoz gyakorlatilag semmi köze nincs a regénynek, habár fikciót általában nem is emiatt szoktam olvasni. Az alap romantikus vonalba Lucy Score belecsempészett némi családi drámát, és egy leheletnyi kriminek tűnő szálat is, noha a regényt inkább a karakterek vitték a hátukon. És az, hogy nagyjából ez az amerikai kisváros hangulatban és viselkedésben tényleg olyan volt, mint egy átlagos magyar falu. Utóbbi hozta magával a humort is, amiken bevallom, elég jókat röhörésztem olvasás közben.

Ha nagyon kötekedni akarnék, akkor azt mondanám, hogy Knox karaktere és macsósága egy kicsit erőltetettre sikerült, viszont ezt azért nem rónám fel a szerzőnek, mert ezeket a túlzásokat is remekül kifigurázták a karakterek itt-ott.

Összegzés

Az Amin sosem leszünk túl pontosan az, aminek mutatja magát: egy kellemes romantikus limonádé, ráadásul egy jó adag humorral és helyzetkomikummal megspékelve. Talán az egyik legtipikusabb kisvárosi románc, amelyben helyenként igen erősek a túlzások (vagy a klisék), de számomra pont emiatt is volt szerethető a könyv. Üdítő változatosság volt, hogy a mellékszereplők sem csak említés szintjén jelennek meg a történetben, valamint hogy őket is legalább annyira szerethetővé teszi a szerző, mint Naomit és Knoxot. Elszórakoztatott és kikapcsolt, romantikus vonalon szerintem szuper olvasmány.

Kiknek ajánlom?

Ha szereted a romantikus regényeket, akkor mindenképpen ajánlom. Noha a kötet egészen hosszú, szerintem ez inkább az előnyére válik. Legalábbis én még bőven tudtam volna olvasni Naomi és Knox életének vicces és komoly pillanatait. Végül,, de nem utolsó sorban az Amin sosem leszünk túl számomra a limonádé-vonal egyik remek darabja, tehát ha olyan olvasmányt keresel, ami kellemesen kikapcsol és ellazít, akkor érdemes adni neki egy esélyt.

Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!


Lucy Score: Amin sosem leszünk túl (Knockemout 1.)