Ha október, akkor Halloweeni könyvajánló, azaz jöjjenek a horror, thriller, és krimi regények! Na és Stephen King, minden mennyiségben. Ugyan Magyarországon nem annyira elterjedt ez az ünnep, de a könyvmolyok azért szeretnek tematikusan olvasni, ehhez pedig úgy gondoltam, ajánlok néhány kötetet.

Bevallom, őszi időszak és spooky season ide vagy oda, én is rákaptam ezekre a sötétebb regényekre az elmúlt időszakban. A szürkeség, a hideg, és a nyár vége hatására bekuckóztam, és egymás után olvasom a rémtörténeteket. Jó néhányról már írtam is itt a blogon, de néhány, alább szereplő címet én is szeretném olvasni még idén ősszel.

A blogbejegyzés mellett pedig hamarosan a YouTube-csatornámon és a TikTok profilomon is lesz egy halloweeni szösszenet. Ha pedig az ünnepet levesszük az ajánlóról, akkor íme néhány horror, thriller, és krimi regény.

Borzongató Halloween-i könyvek, amikről a blogon is olvashattok

Mivel ez az oldal nem olyan rég indult, ezért nem az összes általam már olvasott kötet található meg rajta külön bejegyzés formájában. Azért az elmúlt időszak olvasásai nyomán született néhány könyvajánló poszt a témában – a többi címet pedig frissítem, amint olvasom őket.

Jozef Karika: A ​hasadék
Mészáros Dorka: Nem biztos, hogy visszajövök
Blake Crouch: Véres arany
Simone St. James: Alkony ​Motel
Jack Ketchum: A ​szomszéd lány
Donnie Eichar: Halálhegy

Ha szóban vagy bővebben is meghallgatnátok a bejegyzés témájául szolgáló könyveket, akkor kikerült videós formában is YouTube-on. Borisz, a cicám is feltűnik benne néhány képkocka erejéig, illetve ha tetszik a videós forma, iratkozz fel rám 🙂
Borzongató Stephen King-regények erre az időszakra

Ha egy szerzőt kellene kiemelni, akkor csakis Stephen King lehet az véleményem szerint. Tőle gyakorlatilag bármelyik regény passzolhat a témába. A agyogás például nekem nem nyerte el a tetszésem annyira, de szeretném újraolvasni, kíváncsi vagyok, hogy cirka 10 évvel később mennyire lenne más élmény. Hasonlóképp a Tortúra, ami a listára ugyan nem került fel – nekem nem igazán tetszett –, de tudom, hogy sokak nagy kedvence. Ha durva Kingeket kellene említenem, akkor az Állattemető és a Borzalmak városa a befutó nálam.

A ragyogás
Az
Tortúra
Carrie
Cujo
Állattemető
Borzalmak városa
A halálsoron

Ezeket a halloweeni könyveket szeretném én is olvasni

Itt viszonylag vegyes a felhozatal. Az összes regény hangulata sötét, némi misztikummal és rejtéllyel fűszerezve. Idén szeretnék klasszikus horrortrténeteket is olvasni. Persze, ma már talán nem annyira rémisztőek, de mégis kíváncsi vagyok, hogy mit adhatnak. Illetve érdekes megnézni, hogy honnan indult a műfaj.

Sárközy Bence (szerk.): Düledék ​palota
Mary Shelley: Frankenstein
Neil Gaiman: A ​temető könyve
Neil Gaiman: Coraline
Alma Katsu: Éhség
J.D. Barker: A negyedik majom
Bram Stoker: Drakula
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Joe Hill: NOS4A2
Josh Malerman: Malorie

Tavaly már készítettem egy halloweeni könyvajánló videót, ha gondoljátok, csekkoljátok azokat a köteteket is:

Halloweeni könyvajánló – kötetek, amiket már olvastam, és szívből ajánlom őket

Ahogyan fentebb írtam, sok korábban olvasott kötetről itt (még) nincs bejegyzés, ezeket a régi blogon is eléritek, a teklakonyvei.hu címen.

Blake Crouch: Wayward Pines
Joe Hill: A szív alakú doboz
S. K. Tremayne: Fagyos ikrek
Josh Malerman: Madarak a dobozban
Susan Hill: A fekete ruhás nő
M. R. Carey: Kiéhezettek
Libba Bray: The Diviners – A Látók

Neked van kedvenc halloweeni regényed, vagy tervezed valemelyiket olvasni mostanában? Írd meg kommentben!

Ha pedig máshol is követnél, az alábbi platformokon találsz meg: