A thriller, a krimi, és a paranormális elemek keveredése az Alkony Motel, amiben nekem már a legelején is volt ey olyan érzésem, hogy semmi jóra ne számítsak. Mármint ami a szereplők sorsát illeti. Aztán ahogyan ment előre a történet, úgy változott a tippem is a végkimenetelre. Őszi olvasmánynak (is) tökéletes a spooky season-ben.

Alkony Motel

Adott egy álmos amerikai kisváros az isten háta mögött kettővel, és adott egy hátborzongató helyszín, az Alkony Motel. A regény két idősíkon játszódik, 1982-ben Viv talál menedékre eme falak között. Akkoriban is történnek furcsábbnál furcsább dolgok, sőt, még egy sorozatgyilkos is garázdálkodik a környéken. 2017-ben Viv unokahúga, Carly köt ki az Alkonyban, ugyan abban az éjszakai recepciós állásban, mint a nagynénje, és neki is szembe kell néznie furcsa dolgokkal.

Mindkét nő nyomoz a maga idejében – Viv a gyilkos után, Carly a nagynénje, illetve a lassanként kirajzolódó gyilkossági esetek után. A szálak végül összeérnek, igaz, szerintem egy idő után azért sejthető a végkimenetel, amit én nem bántam. Nem utolsó sorban nem csak az Alkony Motel misztériumáról hull le a lepel, hanem gyakorlatilag az összes szereplőről kiderülnek a titkok.

Több műfaj keveredése

Ez talán lehetne túl sok is, de nem volt az. Szerintem szuperül oldotta meg a szerző, hogy kis krimi, kis thriller, és azért beköszönt némi paranormális jelenség is. Mostanában elég sok rejtélyes könyvet olvastam, és talán az Alkony Motel nem volt annyira feszes és idegörlő, mint jó néhány másik, de nem is bántam annyira. Pont emiatt szerintem kevésbé rétegolvasmány, mert inkább a kirakós darabjait kell összetenni – már amennyiben szeretsz olvasás közben ilyesmin gondolkodni –, mintsem megmagyarázhatatlan rejtélyekkel, és a mély emberi gonoszsággal harcolni.

Alapvetően nem is tudom mi vonzott annyira ehhez a regényhez, de már a könyvheti kívánságlistámon is szerepelt, mert úgy éreztem, érdemes lesz odafigyelni erre a kötetre is. És tényleg érdemes, mert számomra a műfajhoz képest egy igen kellemes olvasmány volt. A karakterek szimpatikusak voltak, a történet vége pedig tetszett.

Kiknek ajánlom?

Akik szeretik a borzongást és a rejtélyeket. Illetve azoknak is, akik anniyra durva könyvet nem akarnak olvasni a témában, mert véleményem szerint az Alkony Motel annyira nem erős, hogy éjszaka ne akard olvasni. Ha szereted a krimit, a thrillert, és a paranormális jelenségeket, de nem bánod, ha mindegyikből csak kóstolót kapsz a regényben.

Simone St. James: Alkony ​Motel

New York állam északi része, 1982: Viv Delaney New Yorkba készül, és hogy megkeresse a pénzt az útra, elvállal egy éjszakai recepciós állást a Fell kisvárosában található Alkony Motelben. A hely azonban nagyon furcsa hangulatot áraszt magából, ráadásul hamarosan kísérteties és ijesztő dolgok történnek.

New York állam északi része, 2017: Carly Kirk sosem volt képes elfelejteni a nagynénje, Viv történetét, akinek titokzatos módon nyoma veszett az Alkony Motelben, még mielőtt ő megszületett volna. Úgy dönt, hogy Fellbe költözik és felkeresi a motelt. Megérkezve gyorsan rájön, hogy nem sok változott 1982 óta… és nemsokára őt is hatalmába keríti a rejtély, ami egykor Viv végzete lett.