Elolvastam Guillaume Musso Angélique című regényét, amelyben a szerző ismét egy rejtély megoldására invitálja az olvasót. Ebben a regényben nagyjából senki sem az, akinek elsőre látszik, valamint ott van még a rejtélyes gyilkosság esete is…

Angélique

Mathias Taillefer épp magához tér a kórházi ágyán, amikor a tinédzser csellista, Louise Collange behálózza, hogy segítsen neki az anyja gyilkossági ügyében. Noha az esetet szerencsétlen balesetnek nyilvánították, és Taillefer is vonakodik belefolyni, mégis elvállalja, hogy utánaszimatol a dolgoknak. A cselekmény pedig itt kezd bonyolodni.

Alapvetően élveztem a történetet, és ismét csak azt tudom mondani, hogy tipikus Musso, de… De ha nem nézzük az utolsó pillanatban bedobált fordulatokat, itt azért viszonylag könnyen ki lehetett következtetni a szálakat. Nem gondolom, hogy ez abszolút rossz lenne, de a szerző könyveinek általában pont az adja meg a báját, hogy megtippelhetetlen a végkifejlet. Remélem ez nem azt jelenti, hogy Musso öregszik, vagy hogy fogytán az ihlete.

Maga a regény eléggé szövevényes volt, viszont a fő történetszál, a halott exbalerina és a gyilkosának története mégis lekötött, és élvezettel olvastam. Tekintve, hogy a francia szerző nem szereti már az elején lelőni a poént, spoilermentesen csak annyit tennék hozzá, hogy a legvége kissé erőltetettnek érződött számomra. Viszont mégsem annyira, hogy befolyásolja az olvasmányélményem.

Összegzés

Musso ezúttal is hozza a tőle elvártat, azaz kikapcsol és elszórakoztat a kissé skandinávos kiégett exzsaru karakterével a főszerepben. Na meg azzal a zsáknyi rejtéllyel, amibe szerencsétlen fószer belekényszerül, és amivel elindul az Angélique cselekménye. Alapvetően tetszett a regény, átlagos Mussónak mondanám, de mintha kezdene elfáradni az író, egyre kevésbé tud úgy igazán meglepni. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy az Angélique rossz könyv lenne – sőt, ha szereted a szerzőt, akkor érdemes is elolvasni –, de itt most nem tudott újat mutatni nekem.

Kiknek ajánlom?

Ha kedveled Guillaume Musso könyveit, akkor valószínűleg az Angélique is tetszeni fog. Amennyiben nem olvastál még tőle, akkor a Holnapot ajánlom (amivel én is kezdtem), ám az Angélique sem tűnik rossz választásnak. Mindenki másnak pedig, ha szereted a könnyed, rejtélyes, light krimiket, akkor érdemes elolvasni a regényt.

Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!


Guillaume Musso: Angélique