Mr. Bridgerton csábítása címmel jelent meg a negyedik Bridgerton család regény, mely Colin történetét meséli el. Ebben a kötetben pedig egy másik ismerős karakter is fontos szerepet kap, mégpedig Penelope Featherington. Julia Quinn, a szerző hozza a megszokott formátumot és stílust, azonban számomra a Mr. Bridgerton csábítása kevésbé tetszett, mint az első három történet. Azóta olvastam már a folytatást is, és úgy gondolom, hogy egy ekkora terjedelmű sorozatnál érthető eme kötet mondhatni lapossága is.

Mr. Bridgerton csábítása

Colin Bridgerton került épp eladósorba, azaz a negyedik regény, a Mr. Bridgerton csábítása őt helyezi a középpontba. Azt pedig mind a sorozatból, mind pedig a korábbi regényekből tudjuk, hogy Penelope Featherington odáig és vissza van érte. A Tisztességes ajánlatot modern Hamupipőke történetként jellemeztem, azonban a negyedik rész Pen számára tündérmese. Végre elnyeri a régóta áhított királyfit Bridgerton fivért.

Számomra viszont a Mr. Bridgerton csábítása kissé laposnak érződött. Kedvelem Penelopét és Colint is, azonban sem a humor, sem a fordulatok nem voltak olyan kiemelkedőek, mint az előző részekben. Nem éreztem ebben a történetben azt a bizonyos pluszt, ami miatt el tudott volna varázsolni. Rettentő sok ideig olvastam, nem éreztem azt a késztetést, hogy igen, most azonnal akarnám a történet többi részét.

Ettől függetlenül nem mondanám rossznak, szimplán csak olyan érzésem van, hogy az előzőek alapján többre, másra számítottam. Penelope és Colin történetén túl egyébként a sorozat egyik legfontosabb kötete a Mr. Bridgerton csábítása, ugyanis ebben a részben derül ki Lady Whistledown kiléte.

A Bridgerton család kötetei, sorrendben:

  1. A herceg és én
  2. A vikomt, aki engem szeretett
  3. Tisztességes ajánlat
  4. Mr. Bridgerton csábítása
  5. Sir Phillipnek szeretettel
  6. Julia Quinn: Rossz kor
  7. Csókja megmondja
  8. Esküvő lesz
  9. És boldogan éltek

Julia Quinn írói életművében sorrendbe szedve találod az eddig megjelent könyvsorozatait.

Kiknek ajánlom?

Mindenkinek, aki szereti a Netflix sorozatát, és szívesen olvasná könyv formátumban is. Illetve természetesen azoknak, akik olvasták az első három részt. Érdemes sorrendben haladni a könyvekkel, mert noha alapvetően nem tartogatnak nagy spoilereket, vagy olyat, amit ne lehetne kitalálni akár a fülszöveg alapján, de mégis érik az olvasót kellemes meglepetések közben. Kiváltképp, ha úgy veszed kézbe a könyveket, hogy még nem láttad a netflixes sorozatot.

Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!


Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása (Bridgerton család 4.)

Mindenki tudja, hogy Colin Bridgerton a legelbűvölőbb férfi egész Londonban.

Lady Whistledown társasági lapja, 1824. március

Penelope Featherington titokban imádta legjobb barátnője bátyját, már… nos, már egy örökkévalóságnak tűnő ideje. Miután fél életét azzal töltötte, hogy távolról csodálta Colin Bridgertont, azt hiszi, mindent tud róla, mígnem véletlenül megismeri a férfi legféltettebb titkát…

Colin Bridgertonnak elege van abból, hogy a társaság csak üresfejű szépfiúnak tartja, elege van az élet soha véget nem érő egyhangúságából és legfőképp abból, hogy mindenki folyton a hírhedt pletykalapszerző Lady Whistledownnal foglalkozik, aki soha egyetlen lapszámban sem hagyja őt említés nélkül. De amikor Colin hazatér külföldi útjáról Londonba, rájön, hogy életében már semmi sem ugyanaz, mint volt… különösen Penelope Featherington változott meg.