A ​vikomt, aki engem szeretett méltó folytatása A herceg és énnek, sőt, a sorozat általam eddig olvasott kötetei közül szerintem a leghumorosabb is. Újabb év, újabb társasági szezon, ezúttal pedig Anthony Bridgerton keres magának feleséget. A hódítás pedig félrecsúszik: a legidősebb Bridgerton egy számára is új szituációban találja magát. Az általam eddig olvasott Bridgerton-kötetek közül nekem eddig ez a kedvencem, mégpedig a lehetetlen humor miatt, mely a szereplők csetlés-botlásából adódik.

A vikomt, aki engem szeretett

1814-et írunk, amikor Lady Whistledown már bejáratott pletykalapot üzemeltet, nem utolsó sorban pedig újabb társasági szezon veszi kezdetét. Anthony Bridgerton igyekszik a lehető legkevesebb eseményen megjelenni, mert nem igazán van ínyére, hogy ő számít a legjobb partinak. A kedves mamák és lányaik ettől függetlenül egyetlen pillanatot sem szalasztanának el, hogy minden lehetőséget megragadjanak. Mármint Anthony vőnek ragadására.

Anthony azonban már kiszemelte magának az ideális arát: Edwina Sheffieldet. A bájos és visszahúzódó lány megítélése szerint tökéletes választás lenne számára, gyakorlatilag kompromisszum. Edwina gardedámja a nővére, Kate, aki már belenyugodott, hogy vénkisasszony marad, ezért gyakorlatilag minden lehetőséget megragad leendő sógora vizsgáztatására. Eltökélte, hogy Anthony Bridgerton egy javíthatatlan élvhajhász, és bár az ebből fakadó hibái nincsenek a lány ínyére, ettől függetlenül a házasság révén a húga mégis vikomtesz lehet. Ez Kate kompromisszuma.

Miközben Kate és Anthony Edwináról tárgyalnak, mindkettejük éles nyelve közelebb hozza őket egymáshoz. Aztán egy véletlen, és Kate jóhírén esett csorba miatt változik a felállás. Amit már maguk a fiatalok sem bánnak, igaz, egyik sem merné ezt nyíltan bevallani sem önmagának, sem egymásnak, és főleg nem a nagyvilágnak.

Összegzés

A házasulandó felek személyében bekövetkezett csavar szerintem egyáltalán nem meglepő, ezért sem írtam ki, hogy spoiler, hiszen ha csak sodródsz az árral olvasás közben, akkor is szinte kiabál a történet, hogy a sótlan Edwina semmiképpen nem lehet Anthony társa. Sőt. Úgy érzem, hogy a sorozat köteteiben – és fülszövegeiben – vannak tökéletesen kikövetkeztethető dolgok (hogy az aktuális Bridgerton, illetve az említett hölgy vagy úr összeházasodnak), azonban úgy gondolom, hogy nem maga a cselekmény a fontos, hanem az út. Persze, egy romantikus regénynél ez lehet furcsán hangzik, de a Bridgerton-sorozatban abszolút ez a helyzet.

A ​vikomt, aki engem szeretett az általam eddig olvasott négy kötetből a kedvencem. A végtelen humor, illetve a szereplők töketlenkedése annyira vicces helyzeteket szülnek, hogy képtelen voltam visszatartani a nevetésem, még akár a buszon is. A második részben a karakterek már-már régi ismerősként térnek vissza, és az én olvasmásélményemen ez is rengeteget dobott.

Lady Whistledown mesterkedései néha megkavarták a dolgokat. Néha olyannyira, mintha egy sakktáblát letaroltak volna, majd a bábuk igyekeztek volna újrarendeződni az új játékszabályok szerint. Ettől függetlenül összességében azt érzem, hogy egy igazán kellemes olvasmány, amit egyszerűen alig tudtam letenni. A második részben sincs tocsogó romantika, ám annál több adok-kapok, főleg Kate és Anthony között. No és rengeteg humor. Itt éreztem, hogy valószínűleg új kedvenc könyvsorozatot avattam a Bridgerton családdal.

A Bridgerton család kötetei, sorrendben:
  1. A herceg és én
  2. A vikomt, aki engem szeretett
  3. Tisztességes ajánlat
  4. Mr. Bridgerton csábítása
  5. Sir Phillipnek szeretettel
  6. Julia Quinn: Rossz kor
  7. Csókja megmondja
  8. Esküvő lesz
  9. És boldogan éltek
Kiknek ajánlom?

Mindenkinek, aki szerette a Bridgerton család első részét. Tulajdonképpen különálló történet, azonban a könyv teljes élvezetéhez elengedhetetlen a sorrendben való olvasás. Ha szeretted a humort az első részben, akkor A ​vikomt, aki engem szeretett talán jobban is fog tetszeni, mint az első rész.

Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!

Julia Quinn: A ​vikomt, aki engem szeretett (Bridgerton család 2.) vélemény, könyvajánló, könyvkritika György Tekla könyves blogján.

1814 is eseménydús szezonnak ígérkezik, de e sorok írójának véleménye szerint ez nem igaz Anthony Bridgertonra, London legkívánatosabb agglegényére, aki ezidáig semmi jelét nem mutatta házasulási szándékának. És az igazat megvallva, miért is mutatná? Nála jobban senki nem játssza a tökéletes élvhajhászt.

Lady Whistledown társasági lapja, 1814. április

De a pletykalap szerzője ezúttal téved. Anthony Bridgerton nemcsak hogy elszánta magát a nősülésre, de már ki is választotta magának a feleségjelöltet. Az egyetlen akadály a hölgy nővére, Kate Sheffield, a legalkalmatlankodóbb nőszemély, aki valaha londoni bálterembe tette a lábát.

A tüzes intrikus megőrjíti Anthonyt elszántságával, hogy megakadályozza a házasságot. De amikor Anthony Bridgerton éjszakánként lehunyja a szemét, Kate igen erotikus álmokban jelenik meg neki…

A közvélekedéssel ellentétben Kate biztosra veszi, hogy nem a megjavult szoknyavadászokból lesz a legjobb férj; Anthony Bridgerton pedig a legnagyobb élvhajhász. Kate elszántan védelmezi a férfitól húgát, de fél, hogy éppen az ő szíve sebezhető. Amikor Anthony ajka az ajkához ér, hirtelen attól tart, ő maga sem képes ellenállni ennek a megvetendő élvhajhásznak.