Íme a 2022. márciusi TBR, azaz a havi olvasmányterveim. A YouTube-csatornámon minden hónap elején megmutatom, hogy mit tervezek olvasni, így emiatt úgy döntöttem itt, a blogon is megmutatom ezt a listát. Mivel erősen impulzusolvasó vagyok, így a TBR (to be read) lista csak útmutatóként szólgál, és nem kőbe vésett szabályként tekintek rá.

Múlt hónapban kicsit túlvállaltam a TBR listám, szóval márciusban picit kevesebb könyvet pakoltam fel rá. Összesen nyolc regényről van szó, de mutatom is őket.

2022. márciusi TBR

2022. márciusi TBR – havi olvasmánytervek

Colleen Hoover: Reminders of Him
Wendy Wang: Haunting ​Charlie
Suanne Laqueur: A pacsirták röpte
Melinda Metz: Egy macska titkos élete
Stacy Willingham: Villanás a sötétben
Dolly Alderton: Minden, amit tudok a szerelemről
Tara Westover: A ​tanult lány
Rácz Laura Rebecca: Tudatosan ​gyermektelenek

Az első két regény rögtön furcsának tűnhet nálam, ugyanis nem szoktam angolul olvasni. Beszélek angolul, híreket, YouTube-videókat fogyasztok ezen a nyelven, ám olvasni a saját szórakoztatásomra nem szoktam. Egészen egyszerűen úgy érzem, hogy pont a szórakoztató és könnyed része vész el. Március elején viszont valamiért azt éreztem, hogy érdemes lenne belevágni. Épp ezért Colleen Hoover legutóbbi megjelenését töltöttem le ebookban, illetve a Haunting Charlie című könyvet, melyet hasonlónak ajánlott a Goodreads az általam nagyon szeretett A tó lányaihoz.

A pacsirták röpte nagyon birizgálja a fantáziám, szóval már csak azért is szeretném elolvasni márciusban. Nem utolsó sorban januárban és februárban is olvastam nagyon hosszú könyveket, szóval lehet, hogy érdemes lenne ebből valamiféle hagyományt csinálni. Minden hónapban legalább egy 700+ oldalas kötet.

Nagyon szeretek friss megjelenéseket olvasni, azonban A tanult lány, mint néhány éves megjelenés mostanában keltette fel a figyelmem. Valamiért a magyar borító fucsa volt számomra, viszont olvastam a könyvről kritikát, és az alapján rájöttem, hogy teljesen másról van szó, mint amire először asszociáltam a könyvvel kapcsolatosan.

Összegzés

Márciusban ha lesz rá lehetőségem, akkor szeretnék kettőnél több angol nyelvű könyvet is olvasni. Illetve ahogyan megszokhattátok, az általam olvasott könyvekről igyekszem mihamarabb publikálni az önálló könyvajánlókat is.

Kis kiegészítés: ha Molyon követtek, mire ez a bejegyzés kikerül, addigra már el is olvastam a Reminders of Him című kötetet. Lebetegedtem, szóval a TBR poszt annyit váratott magára, hogy egy könyvre rá is vetettem magam időközben.

Te hány könyvet tervezel márciusban elolvasni? Melyek azok? Írd meg kommentben!

Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!