A ​bennem lévő nő címmel jelent meg Britney Spears memoárja, amelyben nemcsak arról ír, hogy hogyan lett a 2000-es évek ünnepelt popsztárja, hanem az elmúlt évek magánéleti tragédiáiról is. Egészen konkrétan a gyámság éveiről, amikor az apja majdnem minden lehetséges módon kihasználta. Britney azt írja, hogy már jól van. A kérdés viszont az, hogy ezt el merjük-e hinni?

A ​bennem lévő nő

Britney Spears a ’90-es évek végén jött, látott, és győzött, azonban a ragyogó karrier néhány évvel később úgy tűnt, hogy derékba tört. Kívülről szerintem akkor is, és most is iszonyú nehéz lehet megítélni a helyzetet, azonban Britney előrukkolt a memoárjával, amelyben igyekszik mindenre magyarázatot adni. A kötet szellemíró segítségével készült – amit a celebek gyakran igénybe vesznek. Itt viszont nem ezen, hanem magán a történeten van a hangsúly. Hogy mégis mi történt Britney Spears-szel?

Titkon reménykedtem benne, hogy a könyv majd megnyugtat, hogy Britney-vel már minden oké. Viszont miután elolvastam, talán több kérdés volt bennem, mint előtte. Egyrészt nagyon sok csillogó, és kevésbé csillogó esemény is benne van a kötetben – gondoljunk itt akár a legnagyobb port kavart Justin Timberlake-sztorira, amikor otthoni abortuszra kényszerítette Britney-t, majd saját magát állította be áldozatnak.

A könyv egy viszonylag kerek képet ad az énekesnő családi hátteréről, ám részletesnek nem mondanám a mindössze 319 oldalas kötetet. Amivel szintén nincs semmi baj, hiszen szerintem nem elvárható, hogy valaki 100%-osan kitárulkozzon. Britney esetében ez pedig különösen ingoványos talaj.

Most akkor mi a helyzet Britney-vel?

A ​bennem lévő nő jó része foglalkozik a gyámság éveivel, amikor Britney élete az apja teljes uralma alá került. Bevallom, iszonyú volt olvasni ezeket a részeket. Amikor befejeztem a könyvet, akkor csak annyit tudtam mondani, hogy remélem az az igazság, amit leírt.

Mert hiába igyekeztem optimistán hozzáállni a szöveghez, sajnos rengeteg megkérdőjelezhető dolog van benne. Vajon Britney tényleg jól van, csak egy 12 éves szintjére süllyedt vissza? Vagy semmi sem változott, és a papa által elrendelt PR fogás ez a könyv, hogy mindenki nyugodjon le a picsába? Vagy apuka kikerült a képből, és most más irányít a háttérből? Nem szeretem az összeesküvés-elméleteket, de itt az egész történet bűzlik…

A legnagyobb kérdés viszont az, hogy hiába senki sem hiszi el, hogy újra minden csillámpóni Britney körül, vajon hogyan lehet neki ténylegesen segíteni, ha tényleg bajban van? Sosem voltam nagy rajongója, de ha azt mondom, hogy igazságtalan ami vele történt – és talán a mai napig történik –, akkor nagyon gyengén fogalmaztam.

Maga a könyv egyébként olvasmányos, gördülékeny, csak hát A ​bennem lévő nő kapcsán talán pont ezek a legelhanyagolhatóbb részletek…

Összegzés

A ​bennem lévő nő Britney Spears memoárja, amely bennem több kérdést vetett fel, mint amennyit megválaszolt. A könyv szépen bemutatja, hogy honnan jött, és hogyan lett abszolút popikon Britney Spears, noha néhány részletet kivéve inkább csak nagy vonalakban mesél. A sztori legnagyobb kérdése viszont szerintem mégis az, hogy most mi történik vele, és vajon tényleg jól van-e? Mert hiába van leírva feketén-fehéren, hogy Britney 2023-ban ismét szabad, én inkább ennek az ellentétét éreztem a könyvet olvasva.

Kiknek ajánlom?

Ha szereted a memoárokat, akkor szerintem érdemes elolvasni, mert tényleg könnyed és gördülékeny a nyelvezete. Amennyiben Britney rajongó vagy, akkor kötelező olvasmány.

Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!


Britney Spears: A ​bennem lévő nő