Íme a 2022. szeptemberi olvasmányok, avagy ezeket a könyveket olvastam múlt hónapban! Ahogyan az augusztus, úgy a szeptember is karcsúra sikerült olvasási szempontból – magamhoz képest. Viszont a szeptember egy faramuci okból mégis különleges volt számomra, főleg ha utólag gondolok vissza rá.

Szeptemberben 1928 oldalt, és 7 könyvet olvastam. Ahogyan a szeptemberi könyves beszerzések bejegyzésben is írtam, ennek ebben a hónapban nem más volt az oka, mint a II. Erzsébet királynő halála utáni események folyamatos követése. Eme szomorú történés rengeteg változást és izgalmat tartogatott számomra. Az idei szeptember tulajdonképpen a hírek figyeléséről és feldolgozásáról szólt számomra, az ágyban pedig néhány oldal elolvasása után már csukódott is le a szemem… De nézzük a 2022. szeptemberi olvasmányok rövid listáját!

2022. szeptemberi olvasmányok

Gaëlle Josse: Egy asszony ellenfényben
Shea Ernshaw: Winterwood – Télerdő
Kirsten Boie: Telihold volt aznap
Rachel Trethewey: A Churchill lányok
Max Porter: A bánat egy tollas állat
Adam Silvera: Mindketten meghalnak a végén
Anne Jacobs: A Kilimandzsáró felett az ég

Szeptemberben többek között régóta húzódó könyveket is befejeztem, például a A Kilimandzsáró felett az ég címűt. Az Egy asszony ellenfényben egy rövidke életrajz volt, míg A Churchill lányok egy igazán érdekes és részletes – szintén életrajz. A Télerdő és a Telihold volt aznap young adult regények, csak úgy, mint a Mindketten meghalnak a végén, azonban mind picit más témájú. A bánat egy tollas állat egy ideje váró- és kívánságlistás volt, azonban számomra meglepetés volt a formátuma, nem versre számítottam.

Mindent összevetve a 2022. szeptemberi olvasmányok olyan lett, mint az ízlésem a könyvek terén: szerteágazó. De ebben a hónapban is remek könyveket sikerült olvasásra választanom, és szerintem ez az, ami igazán számít. 😊

→ Ha valós időben is érdekelnek az olvasmányaim, kövess be Molyon és/vagy Goodreadsen, ugyanis mindkét könyves közösségi oldalt aktívan használom. 🧡


Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!