Menő ​macskák! – Izgalmas történetek kiváló cicákról címmel jelent meg Kimberlie Hamilton kötete, mely nemcsak macskás történetek gyűjteménye, de érdekességeket és fontos tudnivalókat is felvonultat bársonytappancsú családtagjainkról. Crazy cat ladyként és felnőttként is imádtam a kötetet.

Menő ​macskák! – Izgalmas történetek kiváló cicákról

A Menő macskák! egy olyan kötet, mely remek olvasmány kicsiknek és nagyoknak is. Felnőttként bevallom, imádok minden állatos, és főleg cicás történetet olvasni. Ebben a kötetben igaz történetek sorakoznak, mesés formában, gazdagon illusztrálva. Olyan macskákról szól a kötet, akik valamilyen emlékezetes dolgot vittek véghez, nem utolsó sorban pedig nagyon szépen bemutatja azt is a szerző a történeteken keresztül, hogy a cicák igenis ragaszkodnak az emberhez.

Két cica, Borisz és Kátya gazdijaként imádok más macskákról is olvasni, azonban csak úgy, ha tudom, hogy a történetben szereplő állat nem sérül meg. A Menő macskák ebből a szempontból tökéletes olvasmány, ugyanis egyik cica sem sérül meg halálosan. Sőt mi több, igazi léleksímogató olvasmányok gyűjteménye a kötet bátor, kedves, hősies, ragaszkodó macskákról, akik valamilyen formában segítettek az embereknek.

És ha kicsit távolabbról nézem a történeteket, akkor az is remekül körvonalazódik bennük, hogy a macskák esetleges negatív megítélése is fals, hiszen még ha öntörvényűek is, mégis nagyon tudnak szeretni, és ragaszkodni a gazdájukhoz – akár extrém körülmények ellenére is. A Menő macskák megmutatja, hogy a történelem során mennyire félreértett jószágok voltak a macskák. Ha pedig csak a történeteket szeretnénk élvezni, nos, arra is remek választás a Menő macskák cicás történetei.

Kiknek ajánlom?

Macskarajongó felnőtteknek, és kisebbeknek is remek olvasmány lehet. A nagyoknak aranyos olvasmány, mely visszarepíthet a gyermekkorba. Kicsiknek pedig a kötet formátumából adódóan remek lehetőség akár az olvasás önálló gyakorlására, akár esti mesének, felolvasásra is. Egyszóval ha szereted a macskákat, akkor a Menő macskák neked szól.

Még több könyvajánlót itt olvashatsz.

Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!


Kimberlie Hamilton: Menő ​macskák!

A macskák igazi kalandorok és született túlélők. Sokan közülük hihetetlenül izgalmas életet éltek, mégis átnézett rajtuk a történelem. Ez nem tisztességes, ugyebár?

Ez a könyv most kiköszörüli a csorbát több mint 30 olyan cica bemutatásával, akik valamennyien hősei voltak a maguk történetének.

Találsz itt világháborús legendákat, rettenthetetlen matrózokat a nyílt tengeren, Guinness-rekordereket, olyan macskákat, akik regényeket és egyéb alkotásokat ihlettek – de még “asztromacskát” is, aki a világűrbe utazott (és vissza is jött, hogy elmesélje a történetet).

És persze olvashatunk Csalogányról is, aki nélkül a világhírű versenyló nem tett egyetlen lépést sem. Felkészültél? Döbbenetes macskás tények, és szőrborzoló kalandok következnek!