A házicukik mókás élete címmel jelent meg ez a rövidke kötet, mely minden komolyságot nélkülöz. A mindössze 240 oldalas humorbomba remek olvasmány lehet kicsiknek és nagyoknak is a házikedvencek valós, és képzelt életéről. A könyv akkor ajánlott, ha van már házicukid, illetve ha szeretnél házicukit, vagy ha még nem tudod eldönteni, hogy szeretnél-e, de rajongsz értük. Szóval ha szívesen olvasnál róluk, a körülményektől függetlenül.

A házicukik mókás élete

A szerzők már az első oldalon leszögezik, hogy ezt a könyvet nem szabad komolyan venni. Tanulási célokra, vagy iskolai feladatokra pedig semmiképp sem szabad használni, hiszen ez nem egy normális könyv. Valós és kitalált házicukikról szól, tartalomjegyzék helyett pedig útjelző táblák kaptak benne helyet.

Mindetől függetlenül pedig vicces stílusban mutatja be a házicukik (=háziállatok) mókás életét. Legyenek valósak, vagy kitaláltak. Komoly, és komolytalan tippeket ad, hogy hogyan szerezzünk cukit, ha a szülőnk nem engedi, vagy ha már van cukink, akkor hogyan érdemes gondoskodni róla.

És mivel A házicukik mókás életét nem szabad komolyan venni, nekem pont emiatt tetszett. Még december elején olvastam, és igazi színfolt volt ez a borongós és szürke téli hidegben. Felnőttként igazi léleksímogató olvasmány, azonban gyerekeknek, akik esetleg még most ismerkednek az olvasás szeretetével azért lehet szuper, mert nemcsak sikerélményt ad, hanem szülővel olvasva beszélgetéseket is elindíthat az állatokról. Viszont fejtörést is okozhat, hiszen a hogyan szerezz cukit részben viszonylag sok tippet ad, amivel a szülőket lehet nyaggatni.

Kiknek ajánlom?

Alapvetően inkább a fiatalabbaknak, akár a frissen olvasni tudó korosztálynak is a sok illusztráció, és a kevésbé zsúfolt szöveg miatt. Ettől függetlenül én felnőttként is élveztem, két valós házicuki gazdijaként. Vicces és aranyos kötet, ha szereted az állatokat, akkor megéri kézbe venni.

Még több könyvajánlót itt olvashatsz.

Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!

Ha szereted a házicukikat, és vágysz egyre, netán nem szereted őket, csak imádsz nevetni, fetrengeni a kacagástól — akkor ezt a könyvet neked találták ki.

Mi történik, ha belepukizol egy kutya képébe?

Miért félnek a macskák az uborkától?

Van ebben a MÓKÁS könyvben kelbimbó terrier, hörcsögösszeesküvés, kaksiazonosító táblázat, meg sok egyéb, amitől sírásig, orrfolyásig, hasfájásig fogod csapkodni a térdedet a nevetéstől.