Under One Roof címmel jelent meg Ali Hazelwood legújabb története, mely a The STEMinist Novellas első része. A mindössze 121 oldalas elbeszélés főszereplője Mara és Liam, akik ki nem állhatják egymást, azonban a szóban forgó ingatlannak mindketten tulajdonosai, mely teteje alatt együtt élnek. Egymás elviselésére azonban megoldást kell találniuk, ha gördülékenyebben szeretnének együtt élni.

Under One Roof

Ali Hazelwood nevéről valószínűleg szinte mindenkinek a The Love Hypothesis jut eszébe, és ahogy olvasgattam a Goodreads véleményeket, a két történet egészen eltérő. Előbbit még nem olvastam, a magyar megjelenésre vártam, szóval abszolút tiszta lappal indítottam. Az Under One Roof az első olvasmányom a szerzőtől.

Először az tetszett meg nagyon a történetben, hogy fiatal, tudós nőkről van szó, ugyanis noha az első rész középpontjában Mara áll, Sadie és Hannah a legjobb barátnői, akik szintén tudományos körökben mozognak. Alapvetően egy könnyed romkomra számítottam, viszont a kiemelkedő női karakterek nagyon sokat lendítettek az élményemen. Mivel nem minden rövidítést ismerek, egy gyors keresés után a sorozat címe is értelmet nyert. A STEM-szakmák olyan munkakörök, melyekhez tudományos, technológiai, mérnöktudományi vagy matematikai (science, technology, engineering, mathematics) végzettség szükséges. Maga a szerző, Ali Hazelwood idegtudós professzor, így azért kevésbé meglepő ennek ténye, szóval szerintem érdemes lesz odafigyelni a többi regényére is.

Az Under One Roof egy enemies to lovers, azaz ellenségekből szeretők novella. Mara a mentorától örököl egy fél házat, melybe szeretne beköltözni, azonban Liam már ott él. Kezdetben nagyon sok a súrlódás, és a szöveg felépítése is érdekes. Ugyanis van egy prológus, ahol egy párt alkotnak, majd négy hónappal ezelőttről megyünk előre az időben, egészen a jelenig.

Összegzés

Az Under One Roof számomra egy kicsit a Nem mézes hetek hangulatát hozta, hasonló volt a felállás. Azaz két karakter ki nem állhatja egymást, de össze vannak zárva, így akarva-akaratlanul is megismerik a másikat, és egymásba szeretnek. Persze, nincs új a nap alatt, ettől függetlenül egy könnyű, inkább new adult novelláról van szó.

Ami számomra az Under One Roofhoz hozzátett, az a tudományos területen dolgozó nők, ugyanis ez számomra újdonság volt, és nagyon örültem neki. Mindent összevetve viszont nem egy világmegváltó olvasmány, azonban kikapcsolt és elszórakoztatott, szóval hozta a felé támasztott elvárásaimat. Mivel angolul olvastam, így pozitív élmény volt, hogy nyelvezetileg sem találtam nehéznek.

Kiknek ajánlom?

Ha kedveled a YA/NA romkomokat, vagy akár a fent említett Nem mézes heteket szeretted, akkor bátran ajánlom, valószínűleg tetszeni fog. Ha kacérkodsz az angolul olvasással, akkor is remek választás lehet, mert egészen rövidke történet, és tényleg nincsenek benne kacifántos nyelvtani fordulatok, vagy a köznyelvben kevésbé használt szavak.

Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!

Ali Hazelwood: Under One Roof (The STEMinist Novellas #1)

From the New York Times best-selling author of The Love Hypothesis comes a new steamy, STEMinist novella….

A scientist should never cohabitate with her annoyingly hot nemesis – it leads to combustion.

Mara, Sadie, and Hannah are friends first, scientists always. Though their fields of study might take them to different corners of the world, they can all agree on this universal truth: when it comes to love and science, opposites attract and rivals make you burn….

As an environmental engineer, Mara knows all about the delicate nature of ecosystems. They require balance. And leaving the thermostat alone. And not stealing someone else’s food. And other rules Liam, her detestable big-oil lawyer of a roommate, knows nothing about. Okay, sure, technically she’s the interloper. Liam was already entrenched in his aunt’s house like some glowering grumpy giant when Mara moved in, with his big muscles and kissable mouth just sitting there on the couch tempting respectable scientists to the dark side…but Helena was her mentor and Mara’s not about to move out and give up her inheritance without a fight.

The problem is, living with someone means getting to know them. And the more Mara finds out about Liam, the harder it is to loathe him…and the easier it is to love him.