Íme a 2022. februári könyves beszerzések. A februári olvasmányok bejegyzésében már írtam, hogy ez azt is jelenti, hogy végre vége a télnek! Book haul (könyves beszerzés) szempontjából is remek könyvekkel zártam a februárt, noha ahogyan a listában is látszik, nem túl sok könyvet olvastam belőlük ebben a hónapban. Természetesen később kézbe fogom őket venni, mert nem az olvasás időpontja a legfontosabb.

Februárban eldöntöttem, hogy szeretném bővíteni a Helikon Zsebkönyvek-gyűjteményem, így ebből a sorozatból beszereztem rögtön hét darabot. A blogon pedig összeszedtem a Helikon Zsebkönyveket sorrendben, így aki csemegézne, egyben megtalálja az eddig megjelent köteteket. És ha már könyvsorozatok, akkor azt is összegyűjtöttem, hogy mit jelentenek a Könyvmolyképző pöttyei.

Februárban 17 új könyvem lett. Van köztük vásárlás és recenzió is, továbbá olyan kötetek is, melyek már megvannak, azonban nem nálam. Utóbbi kategóriába esnek Fredrik Backman könyvei, akitől miután újraolvastam Az ember, akit Ovénak hívnakot, úgy döntöttem, hogy a lelkemnek szüksége van Britt-Marie-ra és a nagymamára is.

2022. februári könyves beszerzések

2022. februári könyves beszerzések

Dolly Alderton: Szellemek
Fredrik Backman: A nagymamám azt üzeni, bocs
Fredrik Backman: Itt járt Britt-Marie
Mark Twain: Tom Sawyer kalandjai
Oscar Wilde: A boldog herceg
Márai Sándor: Eszter hagyatéka
Oscar Wilde: Dorian Gray arcképe
Kazuo Ishiguro: Napok romjai
Daniel Defoe: Robinson Crusoe
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij: A játékos
Danielle Steel: A kastély
Danielle Steel: Titkok
Winston Graham: Jeremy
Danielle Steel: A szellem
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka
Carlos Ruiz Zafón: Szeptemberi fények
Stacy Willingham: Villanás a sötétben

Danielle Steel-től még nem olvastam semmit, viszont ezek a regényei viszonylag olcsóak voltak, továbbá felkeltették az érdeklődésem. Carlos Ruiz Zafóntól A szél árnyéka régóta kívánságlistás volt, a Szeptemberi fények pedig A Köd trilógiájának harmadik része. A Poldark családból a második kötetet fogom még olvasni, de jó, hogy megvan a harmadik is. Dolly Alderton kötete, illetve a Villanás a sötétben pedig igazán érdekesen hangzott.

Összegzés

Ahogyan írtam, februárban nem igazán a februárban beszerzett könyveim olvastam. Részben a tavalyiakat, részben pedig viszonylag több újraolvasás is “becsúszott”, mert éppen akkor ahhoz volt hangulatom. Az éppen aktuális olvasmányaim pedig a könyves Instagram-oldalamon szoktam mutogatni.

A sokéves februári átlaghoz képest viszont elégedett vagyok ezzel a hónappal. Függetlenül az olvasásoktól és a beszerzésektől, lelkileg kevésbé tett taccsra a tél vége, mint amennyire szokott. És ez számomra igazán nagy dolog.

Neked hány új könyved lett februárban? Írd meg kommentben!

Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!