Bevallom, soha nem hallottam még Celeste Barberről korábban, ám a Challenge Accepted! – Kihívás elfogadva című könyve mégis felkeltette az érdeklődésem. Egy igencsak humoros memoárról van szó, amelyben a komoly és szomorú valóság is helyet kap. És pontosan ettől lesz valóságos, filter nélküli a könyv.

Challenge Accepted! – Kihívás elfogadva – Hogyan válhatsz anticelebbé 365 lépésben

Celeste Barber közösségi média-karrierje úgy indult, hogy a barátainak kitett Instagramra néhány vicces, kifigurázós képet a tökéletesen megkomponált celebekről, aztán egyszer csak bumm! A rajongói úgy mondanák, hogy a többi már történelem, azonban a Challenge Accepted! – Kihívás elfogadva nem innen indít, és nem is itt húzza meg a történet végét.

Tulajdonképpen egy teljesen átlagos ausztrál nő története ez, akibe az átlagosnál nagyobb adag humor szorult egy jó adag történetmesélő vénával. Ráadásul Celeste tényleg nem tökéletes, ugyanis szívbetegséggel született, és egy elfuserált beavatkozás miatt nyílt szívműtéten is át kellett esnie. A könyvben többek között erről is ír, csak úgy, mint más kevésbé csillogó pillanatokról az életében. De természetesen a memoárjában helyet kapnak a pozitív történetek is. Mert ennek az egyvelegétől lesz az egész valóságos.

És tényleg olyan érzésem volt, mintha a lökött szomszéd elbeszélését hallgatnám, nem pedig a világ túlfelén élő ismert emberét olvasnám. Tulajdonképpen mivel fogalmam sem volt, hogy ki ez a hölgy mielőtt a kezembe vettem a könyvét, azt az élményt adta, amit a memoárok úgy általánosságban. Vagyis megismerhettem egy teljesen ismeretlen ember életét, gondolatait, véleményét, ezáltal pedig az én világom is tágult.

Összegzés

A könyvvel kapcsolatban olyan érzésem volt, hogy mindenki iszonyú viccesnek próbálja meg beállítani, holott én kb. kétszer horkantam fel rajta. Mert ez nem egy vicces könyv, sokkal inkább egy memoár, amiben a szép és jó mellett a filtermentes, és sokszor csúnya vagy fájdalmas valóságról is ír. Halál lazán, ami megadja a kötetnek a vibe-ot.

Érdekes, olvasmányos stílusban ír Celeste, a komika háttere pedig erősen érezhető volt a történetvezetésében, ami elég jót tett az írásának, és annak, hogy az egyébként viszonylag rövid fejezetek igazán gördülékennyé és szerethetőbbé tették a sztorik sokaságát.

Kiknek ajánlom?

Ha kedveled a memoárokat, akkor remek választás lehet a Challenge Accepted! – Kihívás elfogadva. Amennyiben ismered és szereted Celeste Barbert, akkor már csak azért is érdemes elolvasni a könyvét.

Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!


Celeste Barber: Challenge Accepted! – Kihívás elfogadva – Hogyan válhatsz anticelebbé 365 lépésben