A könyvek szerelmesei címmel jelent meg Emily Henry harmadik magyar nyelvű regénye, amely egy tökéletes könyvmoly-olvasmány. Ugyanis mi is lehetne szívhez szólóbb, mint egy könyvszerkesztő és egy irodalmi ügynök enemies to lovers története, ráadásul kisvárosi helyszínen?

A könyvek szerelmesei

Nora irodalmi ügynök New York City-ben, aki a történet elején az ősellenségével, Charlie Lastrával találkozik egy munkaebéden. A mufurc férfi tulajdonképpen sosem közli Norával, hogy utálná, de hát ha valaki zárkózott és mogorva – már-már bunkó –, akkor arra mi egyéb magyarázat lehetne? A probléma viszont nem ez, hanem az, hogy amikor két évvel később Nora és a várandós húga, Libby kiruccannak Nora egyik ügyfele könyvének helyszínére, gyakorlatilag azonnal belebotlanak Charlie Lastrába.

Enemies to lovers, azaz ellenségekből szerelem A könyvek szerelmesei romantikus vonulata, azonban van itt minden, mint a búcsúban. Ez pedig nem is meglepő, ugyanis Emily Henry az utószóban arról ír, hogy olyan regényt szeretett volna írni, amelyben a főhősei a könyvek, és azok szeretete körül léteznek.

Ha valaki nagyon kötekedni akar, akkor felróhatja, hogy A könyvek szerelmesei egy kliséhalmaz, noha Henrynek feltételezésem szerint valami hasonló lehetett a célja. És véleményem szerint remekül működött az ötlet, ahol valljuk be, azért nem igazán van új a nap alatt. A történet pikantériáját viszont pont az a pici csavar adja, hogy a legáltalánosabb romkom-motívumokhoz hozzácsapta a könyvmolyságot, mint a szereplők személyiségének kiegészítését.

Emily Henryben még sosem csalódtam, A könyvek szerelmesei pedig a talán eddigi legkedvesebb olvasmányom tőle. Azon túl, hogy maga a sztori szívmelengető, a karakterek élethűek, a motivációjuk pedig messze áll a sekélyestől. Végül pedig Charlie Lastra nagy titkára is fény derül, amiért úgy viselkedett azon az ominózus ebéden Norával, ahogy.

Összegzés

A könyvek szerelmesei egy tökéletes könyvmoly olvasmány romkom-vonalon, ahol a karaktereknek van mélysége és motivációja, a szerző pedig nem hogy igyekezett elkerülni a kliséket, hanem pont hogy erre alapozta a történetet. Emily Henry ismét boszorkányosan jó sztorit varázsolt, amelyen helyenként jókat nevettem, helyenként pedig azért egy-két könnycseppet is elmorzsoltam. Az irodalmi vonal pedig gyakorlatilag hab volt a tortán, hiszen mi lehetne annál könyvmolyabb dolog, mint amikor egy könyvszerkesztő és egy irodalmi ügynök gabalyodnak egymásba egy kisvárosban?

Kiknek ajánlom?

Ha kedveled a romkom regényeket, akkor tökéletes választás lehet A könyvek szerelmesei. Amennyiben kedveled Emily Henryt, akkor kötelező olvasmány a kötet. Ha pedig nem vagy biztos benne, hogy kell-e neked egy újabb romantikus történet, úgy meleg szívvel tudom ajánlani, ugyanis Emily Henry szerintem napjaink egyik legszuperebb szerzője a műfajban.

Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!


Emily Henry: A könyvek szerelmesei