Nagy ​Ervin – A király, a gróf és a tanár címmel jelent meg Péterfy Gergely és Nagy ​Ervin beszélgetőkönyve, amely számomra olyan élmény volt, mint egy memoárt olvasni. A memoárokat pedig azért szeretem nagyon, mert általam ismert és kevésbé ismert embereket is közelebbről meg lehet ismerni egy-egy ilyen kötettel. Azt szoktam mondani, hogy nem szeretem a small talkot, mondj valami mélyet – és ez a műfaj erre tökéletes. Ahogyan a könyv is ezt az élményt adta.

Nagy ​Ervin – A király, a gróf és a tanár

Nagy Ervin magyar színész, több filmben is szerepelt az elmúlt években, valamint a színpadon is jelen volt/van. A bulvár nem tőle hangos, így napjaink zajában talán egy kicsit elveszik, ami számomra inkább szimpatikus. Ez a beszélgetőkönyv pedig attól a kevés bulvártól is nagyjából mentes, ami hozzám általánosságban eljut, sőt, inkább a hírértéket mellőző, de ezerszer érdekesebb történetekre alapoz.

Ugyanis Péterfy Gergely és Nagy Ervin többször is leültek a világ és az élet dolgairól beszélgetni, amiből megszületett ez a könyv. Aminek a fókusza leginkább Nagy Ervinen, és az ő családján, múltján van, na meg egy jó adag sztorin a gyerekkorából.

Szerettem olvasni ezt a könyvet, mert végig ott éreztem a ha csináljuk, akkor csináljuk normálisan gondolatot, tehát olyan témák is megjelentek, amelyek napjainkban nem feltétlen PC-k, vagy amelyek inkább Nagy Ervin, mint ember esendőségét mutatták meg.

Összegzés

A Nagy ​Ervin – A király, a gróf és a tanár egy beszélgetőkönyvbe bújtatott memoár, remek szerkesztéssel, és remek kérdésekkel Péterfy Gergely részéről. Izgalmas volt megismerni a könyvből Nagy Ervint, és általa a családja történetét is, valamint azt az időkapszulát, amely a gyermekkora színhelye volt.

A kötet viszonylag rövid – mindössze 204 oldal –, és annyira olvasmányos, hogy amikor csak belelapoztam, akkor nagyjából a negyedét el is olvastam.

Kiknek ajánlom?

Bárkinek, aki kedveli a memoárokat és a beszélgetőkönyveket. Tehát akit érdekel egy-egy ismert ember élete, története, annak a Nagy ​Ervin – A király, a gróf és a tanár is remek választás lehet.

Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!


Péterfy Gergely: Nagy ​Ervin – A király, a gróf és a tanár