Kissé megkésve, azonban íme a 2023. januári TBR, azaz a havi olvasmánytervek! Az év első hónapjában eddig szinte csak az olvasásra koncentráltam, noha már az elején elkezdtem összeállítani a listám. Ami biztosan elmondható, hogy eddig javarészben a sorozatok alkotják az olvasmányaim, rögtön három újat is sikerült találni, amiket mindenképp szeretnék végigolvasni.

2023. januári TBR – havi olvasmánytervek

2023. januári TBR – havi olvasmánytervek

Caroline Peckham & Susanne Valenti: Ruthless Fae (Zodiac Academy #2)
Elif Shafak: Az eltűnt fák szigete
Alison Weir: Klévei Anna
Alison Weir: Howard Katalin
Stephanie Garber: Finale
Mészáros Dorka: Mimézis
Angela Marsons: Végzetes ígéret
Maggie Shipstead: A nagy kör
John Scalzi: Zoë ​története (Vének háborúja 4.)
Jennifer Lynn Barnes: Az örökség ára

Az időzítésem egyébként több mint tökéletes, ugyanis decemberben realizáltam, hogy majdnem 8 év után a Kindle 6-os ebook olvasóm feladta a harcot. Bármilyen trükkel próbálkoztam, egyszerűen semmi sem történik vele, így most a kevésbé szemkímélő tabletemen falom az ekönyveket. De legalább van lehetőségem rá, ez is valami. Furcsa érzés egyébként nem fizikai könyvet olvasni, viszont ha tartani nem sokszor sikerült, mégis igyekszem afelé gondolatban, hogy inkább elektronikus formában olvassak. A helyem sajnos véges a könyvek tárolására – bár eddig ez nem jelentett gondot.

Az első sorozat, amire rákaptam a Hat Tudor királyné, mely hat regényben meséli el VIII. Henrik feleségeinek történetét. Jelenleg a Klévei Annát olvasom, vele picit megrekedtem, de reményeim szerint utána még Howard Katalint is kiolvasom, hogy az eddig magyarul megjelent regények mind “meglegyenek”.

A Zodiac Academy régóta piszkálta a fantáziám, szóval próba cseresznye alapon szintén belekezdtem. Tipikus guilty pleasure olvasmány, ráadásul elég nagy kihívás, tekintve hogy csak angolul érhető el. Viszont elég nagy boldogsággal tölt el, hogy angolul olvasok.

Egy délután gondoltam egyet, és elkezdtem a Vének háborúját is olvasni John Scalzitól, és nagy örömömre hasonlóan tetszik, mint A Kaidzsú Állatvédő Társaság. Szóval az évből három hét telt el, én pedig három könyvsorozatra függtem rá eddig, nem rossz mérleg. 😀

→ Ha valós időben is érdekelnek az olvasmányaim, kövess be Molyon és/vagy Goodreadsen, ugyanis mindkét könyves közösségi oldalt aktívan használom. 🧡


Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!