Íme az Amazon Prime Video könyvadaptációk 2022-es lista, avagy ebben a bejegyzésben olyan könyvekről lesz szó, melyek alapján az Amazon Prime Videón nézhetünk filmeket és sorozatokat, remélhetőleg még idén. Személy szerint szeretem elolvasni a könyvet a film vagy a sorozat előtt, van bennem egy ilyen berögződés. Na meg az esetek jelentős többségében a könyv jobb is, mint a filmadaptáció. Hogy mindannyian felkészülhessünk a jövőbeli Amazon Prime Video könyvadaptáció-dömpingre, úgy gondoltam, körbenézek, hogy mely könyvekből várható tartalom a streamingszolgáltatón.

Amazon Prime Video könyvadaptációk 2022-ben

Azért jók ezek a listázások, mert miközben keresem a könyveket, illetve próbálom ellenőrizni a források hitelességét, engem is érnek hatalmas pozitív meglepetések. Legutóbb a 2022-es netflixes adaptációkat gyűjtöttem össze, viszont a mostani lista nagyobb rácsodálkozásokat tartogatott. Ha pedig szereted a már olvasott könyveket pipálni, létrehoztam Molyon egy listát az Amazon Prime Video könyvadaptációknak.

Vannak könyvek, amiket ismertem korábban is, és pont emiatt csigázott fel a megfilmesítés híre. És természetesen találtam olyan köteteket is, amiket nem ismertem, ám pont emiatt kerültek fel a várólistámra. Az Amazon Prime Video könyvadaptációk 2022-es lista néhány eleme pedig meg is van a magánkönyvtáramban, szóval szerintem megpróbálom elolvasni őket.

Az Amazon Prime Video könyvadaptációk 2022-es lista természetesen a teljesség igénye nélkül készült. Mindemellett sajnos az is előfordulhat, hogy nem mindegyik könyv adaptációja érkezik idén. Bízom benne, hogy azért nem lesznek jelentősek a csúszások, és mihamarabb nézhetjük a sorozatokat és filmeket.

Na de lássuk az Amazon Prime Video könyvadaptációk 2022-es listát! 🎬

Taylor Jenkins Reid: Daisy Jones & The Six

→ a könyvről írt ajánlóm itt olvashatod.

Taylor Jenkins Reid: Daisy Jones & The Six

Rock and roll a javából! Hamarosan tv-sorozatként is hódít!

Mindenki ismeri a Daisy Jones & The Sixet, de hogy miért oszlott fel az együttes a népszerűségük csúcsán, azt senki sem tudta… Mostanáig.

Daisy Los Angeles-i tinédzser a hatvanas évek végén, aki a Sunset Strip klubjaiba kéredzkedik be, rocksztárokkal fekszik le, és arról álmodik, hogy egy nap majd a Whisky a Go Góban énekelhet. Bár a szex és a drogok is magukkal ragadják, az igazi szenvedélye a rock’n’roll. Húszéves korára felfedezik a hangját és páratlan szépségét, mely könnyen őrültségre sarkallja az embereket.

Ekkor vált egyre népszerűbbé a The Six is, a mélabús Billy Dunne együttese. Első turnéjuk előestéjén Billy barátnője, Camila megtudja, hogy terhes, és az apaság és a hírnév nyomása túl sok Billynek, akivel kissé elszalad a ló a turnén.

Daisy és Billy útja akkor keresztezi egymást, amikor egy zenei producer rájön, hogy a megasiker kulcsa a páros összehozása. És ami ezután történik, az már maga a legenda.

Ezt a mítoszt járja körbe ez a lebilincselő és felejthetetlen regény, amely a hetvenes évek egyik legnépszerűbb bandájának történetét meséli el visszaemlékezéseken keresztül. Taylor Jenkins Reid tehetséges író, aki új szintre lép a Daisy Jones & The Sixszel, különleges és egyedülálló hangjával zseniálisan mutat be egy kivételes helyet és időszakot.

Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék

Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék

Mi történik, ha egymásba szeret az amerikai elnök fia és a walesi herceg?

Mikor édesanyját megválasztják az Egyesült Államok elnökének, Alex Claremont-Diazból azonnal afféle királyi herceg lesz, amerikai módra. Jóképű, karizmatikus, zseniális – a mai fiatalokhoz szóló színarany a marketingcsapat kezében.

Csak egyetlen gond van vele: ellenséges érzelmei egy valódi herceggel, Henryvel szemben az óceán túlpartjáról. És mikor a bulvársajtó kezébe kerül egy fénykép Alex és Henry botrányos összecsapásáról a walesi trónörökös esküvőjén, ez már az amerikai-brit kapcsolatokra is hatást gyakorol.

A család- és államfők kárenyhítési tervvel állnak elő: megrendezik a két rivális megbékélését. Ám ami eleinte csak az Instagramnak szóló, megrendezett barátság, hamarosan elmélyül, és veszélyesebb lesz, mint azt ők ketten valaha várták volna. Alex azon kapja magát, hogy romantikus kapcsolatba bonyolódott a korántsem régimódi Henryvel, ami befolyásolhatja az elnökválasztási kampányt, a feje tetejére állíthat két országot, és kérlelhetetlenül felveti a kérdést: a szerelem végső soron megmentheti a világot?

Két nemzetközi celeb élete testközelből, és a megkerülhetetlen kérdés: vállaljuk-e magunkat?

Jenny Han: The Summer I Turned Pretty – A nyár, amikor megszépültem

Jenny Han: The Summer I Turned Pretty – A nyár, amikor megszépültem

Ebben a könyvben mindaz benne van, amire minden lánynak szüksége van nyáron.

Ahogy beköszönt a nyár, Belly maga mögött hagyja az iskolai életét, és Cousins Beachre menekül, oda, ahol élete minden eddigi nyarát töltötte. A nyaralóban nemcsak otthon érzi magát, távol az otthontól, de a számára legkedvesebb emberek veszik körül: Susannah, édesanyja legjobb barátnője a fiaival, Conraddal és Jeremiah-val. Belly azóta üldözi a szerelmével Conradot, amióta az eszét tudja, de mindennél jobban reménykedik abban, hogy ez a nyár más lesz, mint a többi.

Bár megjelenik egy új srác, Cam, aki egy kicsit elvonja a figyelmét, és Conrad testvére, Jeremiah is sóvárgó pillantásokat vet rá, Belly szíve már Conradé. Vajon a fiú is neki szánja az övét? Tényleg olyan nyár áll előttük, amely mindent megváltoztat?

Jack Carr: A végső lista

Jack Carr: A végső lista - Amazon Prime Video könyvadaptációk 2022

James Reece őrnagy, az amerikai haditengerészet SEAL-egységének parancsnoka utolsó küldetését teljesíti Afganisztánban, amikor egy tragédiába torkolló rajtaütés során valamennyi embere életét veszti, ahogy a segítségükre érkező légi támogatás helikoptereinek személyzete is. Mindezek után, az Egyesült Államokba való hazatérése napján a számára legkedvesebbek gyilkosság áldozatai lesznek, és Reece rádöbben, hogy nem külső ellenséggel áll szemben, hanem egy olyan összeesküvéssel, amely a legmagasabb kormányzati körökig ér el.

Mindent elvettek tőle. Most rajta a sor. Mivel nem maradt veszítenivalója, Reece arra használja több mint egy évtizedes katonai pályafutása során szerzett tudását, tapasztalatát, hogy megbosszulja családját és bajtársait. A sodró lendületű és kiszámíthatatlan fordulatokkal teli thrillerben egy katona könyörtelenül levadássza ellenségeit Washington felsőbb köreiben, és ennek során nem tartja be többé sem a hadviselés szabályait, sem a jogállam normáit.

James Reece-t családja és hazája iránti szeretete és soha el nem múló bosszúvágya vezérli egyszemélyes küldetésében, amelynek során szembeszáll az abszolút hatalom korrumpáló erejével, és azokkal, akik mindent megtennének ezért a hatalomért.

Patricia Highsmith: Mélyvíz

Patricia Highsmith: Mélyvíz

“A love story soha nem a teljes történet.”

Victor Van Allen higgadtan, a barátai számára felfoghatatlan nyugalommal fogadja el felesége cseppet sem titkolt kilengéseit. Melinda nyilvánosan kezd ki férfiakkal, akiket még a házukba is meghív, és férjével mit sem törődve marasztalja őket éjszakára. A rendkívül intelligens férj látszólag hozzászokott a helyzethez, és egy külön világot alakított ki magának a ház másik felében.

De egyszer csak az asszony egyik korábbi szeretőjét meggyilkolják. Vic – hogy a felesége szeretőit elriassza – azt kezdi terjeszteni, hogy ő volt a tettes. A makulátlan jellemű, a környezetében nagy tiszteletnek örvendő férfinak ezt nem hiszik el, de a gyanú egyre több emberben feltámad, amikor Melinda egy újabb szeretője is meghal…

A regény legújabb filmfeldolgozása igazi sztárparádé: Adrian Lyne rendezte, a főszerepet pedig Ben Affleck alakítja.

Patricia Highsmith (1921-1995) amerikai írónő a pszichológiai thriller műfajának óriási hatású klasszikusa. Már az első, Két idegen a vonaton című regényével ismertté vált a nagyközönség számára, miután Alfred Hitchcock filmvászonra vitte a történetet. A Mr. Ripleyről szóló könyveiben (A tehetséges Mr. Ripley, Ripley a mélyben, Ripley és a maffiózók stb.) a szerző izgalmas – és erkölcsileg felkavaró – játékot játszik az olvasóval: intelligens sorozatgyilkosát olyan mély beleérzéssel ábrázolja, hogy megkedveljük, sőt szinte szurkolunk neki, hogy megússza a bűntényt. A Mélyvíz – Patricia Highsmith legsikeresebb könyve, melyből több filmadaptáció is készült – bravúrosan, minden apró részletével tárja elénk egy pszichopata gyilkos legbensőbb énjét.

Mick Herron: Utolsó ​befutók

Mick Herron: Utolsó ​befutók

Leszerelt kémek a saját szakállukra nyomoznak. Karrierjük kezdetén a brit titkosszolgálat legjobbjai címére pályázhattak, ám egy hiba miatt parkolópályára kerültek. Felejthetetlen karakterek, szatirikus kémtörténet.

Vonda N. McIntyre: A nap és a hold dala

Vonda N. McIntyre: A nap és a hold dala

A 17. századi Franciaországban a nagyratörő király, XIV. Lajos udvarában a bőség és a szépség uralkodik. Ám mindennek van árnyoldala; a léhaság kegyetlenséget szül, és a tudomány és alkímia keveredik egymással. Az udvaroncok – lakomázzanak a Tükörteremben, vagy lakjanak a versailles-i kastély poloskáktól nyüzsgő padlásszobáiban – egymással versengve próbálnak kedvére tenni az uralkodónak. És ezért mindent feláldoznak: a pénzüket, az elveiket, még akár a szentköteléket is fivér és nővér között.

Regnálásának ötvenedik évére a Napkirály Európa élenjáró hatalmává tette országát. Hataloméhsége azonban nem ismer határokat. Gondol egyet, és egy olyan expedícióra küldi természetfilozófusát, amelynek célja a halhatatlanság forrásának meglelése – amit a ritka, mitikus tengeri szörnyek révén vél elnyerni. Így Yves de la Croix atya istene, hazája és a király dicsőségére felfedezőútra indul, ahonnan sikerrel tér vissza: egy jegelt, lepelbe burkolt tetemmel és egy ponyvával letakart dézsával, amelyben eleven, rémült teremtmény lapul.

Lee Child: Elvarázsolt dollárok

Lee Child: Elvarázsolt dollárok

Margrave egy jelentéktelen kisváros Georgia államban. Jack Reacher hirtelen ötlettől vezérelve száll le az Atlantába tartó távolsági autóbuszról, és húsz kilométert gyalogol az esőben, hogy eljusson oda. Azt akarja kideríteni, vajon tényleg itt ölték-e meg a legendás bluesgitárost, Blind Blake-et.

Margrave-ben azonban harminc éve most először követett el valaki gyilkosságot. És Reacher az egyetlen idegen a városban. Ahogy a hullák száma egyre gyarapodik, csak egyvalami igazán biztos: rossz embert választottak az áldozati bárány szerepére.

Az Elvarázsolt dollárokban először tűnik fel a hatalmas népszerűségnek örvendő sorozat főhőse, Jack Reacher, az egykori katonai rendőr, aki magányosan járja Amerikát, miután leszerelt a hadseregtől. Ebben a kötetben első ízben bizonyítja, hogy bármilyen kihívással is találja szemben magát, sosem hátrál meg, és egyetlen dolog érdekli csupán: az igazság.

William Gibson: A periféria

William Gibson: A periféria

Flynne Fisher az országút szélén tengeti életét a közeljövő Amerikájában, ahol az illegális drogfőzésen kívül már alig akad munka. Korábban sokat keresett harci felderítőként egy online shooterben, de ezekről a játékokról le kellett mondania. Mégis egy brutális gyilkosság szemtanúja lesz, amikor kivételesen helyettesíti a bátyját virtuális biztonsági őrként.

Wilf Netherton a hivatása szerint jelentős befolyással rendelkező publicista, aki az egyik ügyfele testvérének haláláról értesül egy olyan társadalomban, ahol belenyúlni a múltba csupán egy hobbi a sok közül. Hetven évvel később, egy lassú apokalipszist elszenvedő Londonban él, ahol a dolgok egyelőre még bíztatóak a vagyonosok számára. Igaz, a szegények legtöbbje már nem él.

Flynne és Wilf találkozni fognak egymással. Időutazással, szellemekkel, harci drónokkal, bérgyilkos robotokkal és kleptokratákkal teli történetük során a nő világa teljesen és visszavonhatatlanul meg fog változni, a férfié pedig szembesül azzal, hogy a múltat átírni rendkívül veszélyes.

Louise Penny: Csendélet

Louise Penny: Csendélet - Amazon Prime Video könyvadaptációk 2022

Megdöbbenés és félelem borzongatja meg Three Pines falucskát, amikor egyik lakóját holtan találják az erdőben, nyíl ütötte sebbel a szívében. Armand Gamache főfelügyelő tudja, hogy minden édenkertben ólálkodik egy kígyó is és miközben felderíti a mindenki által ártatlannak tartott asszony érthetetlen meggyilkolásának részleteit, a falucska sorra fedi fel sötét titkait.

Naomi Alderman: A hatalom

Naomi Alderman: A hatalom

A nők a világ minden táján felfedezik, hogy különös erővel rendelkeznek.

Ujjuk egyetlen érintésével képesek szörnyű fájdalmat okozni, sőt: gyilkolni is.

A férfiak pedig rájönnek, hogy kicsúszott a kezükből az irányítás…

Elérkezett a Lányok Napja, de vajon hogyan fog véget érni?

A hatalom az elmúlt évek legnagyobb könyvsikereinek egyike, megjelenése óta megtalálható a legfontosabb sikerlistákon, 15 héten át szerepelt a New York Times mérvadó listáján. Már több, mit két tucat nyelvre lefordították, rendkívüli aktualitásával, melyben egy új, nők irányította jövőt vizionál, jelentős visszhangot váltott ki az irodalmi életben, a közéletben, a sajtóban és a politikában. Sorra kapja a fontos elismeréseket, a New York Times az év tíz legjobb könyve közé választotta, ahogyan Barack Obama is ajánlotta, mint az év egyik legfontosabb könyvét.

Anna Todd: After Ever Happy – Miután boldogok leszünk

Anna Todd: After Ever Happy – Miután boldogok leszünk - Amazon Prime Video könyvadaptációk 2022

Tessa és Hardin kapcsolata eddig minden nehézséggel dacolt, de vajon boldogan élnek majd, amíg meg nem halnak?

Miután boldogok leszünk, az élet már soha többé nem lesz olyan, mint volt.

Tessát és Hardint már elég meglepetés érte. A köztük lévő kötelék erősebb, mint valaha, de az újabb és újabb kihívások alapjaiban rengetik meg a kapcsolatukat, és Hardin áthatolhatatlannak hitt páncélján is rést ütnek. Miközben mindkettejük családjáról megdöbbentő titkok kerülnek napvilágra, egyértelművé válik, hogy nem is különböznek annyira egymástól. Tessa már nem az a kedves, egyszerű, jó kislány, mint amikor megismerte Hardint, és Hardin sem ugyanaz a szívtelen, mogorva fiú, akibe Tessa beleszeretett.

Tessa már megérti a Hardinban kavargó sötét érzelmeket, és tudja, hogy csak ő csillapíthatja le, amikor ezek a démonok a felszínre törnek. Hardinnak szüksége van rá. De minél több részlet derül ki Hardin múltjából, ő annál zárkózottabb lesz, el akarja magától taszítani Tessát, és mindenkit, aki közel áll hozzá. Eljön az az idő, amikor Tessa már nem biztos abban, hogy önmaga feláldozása nélkül meg tudja menteni Hardint. Megéri-e a szerelem, hogy feladja érte a saját egyéniségét? Nem akar meghátrálni, de igazából kiért harcol? Hardinért vagy saját magáért?

Francine Rivers: Megváltó ​szerelem / Megváltó ​szeretet

Francine Rivers: Megváltó ​szerelem / Megváltó ​szeretet - Amazon Prime Video könyvadaptációk 2022

Michael Hosea, az egyszerű farmer megpillantja az utcán sétáló, angyali szépségű Angelt, aki a Hercegnő vezette nyilvánosházban dolgozik. A férfit megigézi a látvány: úgy érzi, meg kell mentenie a kiszolgáltatott lány életét és lelkét. Kitartásával szép lassan meg is lágyítja Angel keserű ellenállását, és a lány szíve – akarata ellenére – Michael felé fordul. Az ismeretlen érzések tengerében azonban felcsapnak a múlt kísértő hullámai, így Angel a menekülést választja…

A Megváltó szeretet Francine Rivers amerikai írónő legnépszerűbb regénye, Hóseás próféta könyvének modern kori parafrázisa: egy megrendítő történet a szeretetről, amely a legnagyobb viharok közepette sem enged el. A könyv filmváltozatát 2022 elején mutatták be Abigail Cowen és Tom Lewis főszereplésével.

Amazon Prime Video könyvadaptációk 2022 – angol nyelven

Jo Piazza: Charlotte Walsh Likes to Win

Jo Piazza: Charlotte Walsh Likes to Win - Amazon Prime Video könyvadaptációk 2022

From Jo Piazza, the bestselling author of The Knock Off, How to Be Married, and Fitness Junkie, comes an exciting, insightful novel about what happens when a woman wants it all—political power, a happy marriage, and happiness—but isn’t sure just how much she’s willing to sacrifice to get it.

Charlotte Walsh is running for Senate in the most important race in the country during a midterm election that will decide the balance of power in Congress. Still reeling from a presidential election that shocked and divided the country and inspired by the chance to make a difference, she’s left behind her high-powered job in Silicon Valley and returned, with her husband Max and their three young daughters, to her downtrodden Pennsylvania hometown to run in the Rust Belt state.

Once the campaign gets underway, Charlotte is blindsided by just how dirty her opponent is willing to fight, how harshly she is judged by the press and her peers, and how exhausting it becomes to navigate a marriage with an increasingly ambivalent and often resentful husband. When the opposition uncovers a secret that could threaten not just her campaign but everything Charlotte holds dear, she has to decide just how badly she wants to win and at what cost.

Kacen Callender: Felix Ever After

Kacen Callender: Felix Ever After - Amazon Prime Video könyvadaptációk 2022

From Stonewall and Lambda Award-winning author Kacen Callender comes a revelatory YA novel about a transgender teen grappling with identity and self-discovery while falling in love for the first time.

Felix Love has never been in love—and, yes, he’s painfully aware of the irony. He desperately wants to know what it’s like and why it seems so easy for everyone but him to find someone. What’s worse is that, even though he is proud of his identity, Felix also secretly fears that he’s one marginalization too many—Black, queer, and transgender—to ever get his own happily-ever-after.

When an anonymous student begins sending him transphobic messages—after publicly posting Felix’s deadname alongside images of him before he transitioned—Felix comes up with a plan for revenge. What he didn’t count on: his catfish scenario landing him in a quasi–love triangle….

But as he navigates his complicated feelings, Felix begins a journey of questioning and self-discovery that helps redefine his most important relationship: how he feels about himself.

Felix Ever After is an honest and layered story about identity, falling in love, and recognizing the love you deserve.

Nancy Mitford: The Pursuit of Love

Nancy Mitford: The Pursuit of Love - Amazon Prime Video könyvadaptációk 2022

Nancy Mitford’s The Pursuit of Love is one of the funniest, sharpest novels about love and growing up ever written.

“Obsessed with sex!” said Jassy, “there’s nobody so obsessed as you, Linda. Why if I so much as look at a picture you say I’m a pygmalionist.”

In the end we got more information out of a book called Ducks and Duck Breeding.

“Ducks can only copulate,” said Linda, after studying this for a while, “in running water. Good luck to them.”

Oh, the tedium of waiting to grow up! Longing for love, obsessed with weddings and sex, Linda and her sisters and cousin Fanny are on the lookout for the perfect lover.

But finding Mr Right is much harder than any of the sisters had thought. Linda must suffer marriage first to a stuffy Tory MP and then to a handsome and humourless communist, before finding real love in war-torn Paris…

Tarryn Fisher: The Wives

Tarryn Fisher: The Wives - Amazon Prime Video könyvadaptációk 2022

New York Times bestselling author Tarryn Fisher delivers a pulse-pounding, fast-paced suspense novel that will leave you breathless. A thriller you won’t be able to put down!

Thursday’s husband, Seth, has two other wives. She’s never met them, and she doesn’t know anything about them. She agreed to this unusual arrangement because she’s so crazy about him.

But one day, she finds something. Something that tells a very different—and horrifying—story about the man she married.

What follows is one of the most twisted, shocking thrillers you’ll ever read.

You’ll have to grab a copy to find out why.


Van olyan regény az Amazon Prime Video könyvadaptációk 2022-es listából, mely felkeltette a figyelmed? Írd meg kommentben!

Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!