Shea Ernshaw boszorkányos young adult kötete, a The ​Wicked Deep – Gonosz mélység tavasszal jelent meg, és pont eme téma miatt voltam rá nagyon kíváncsi. Nem voltak nagy elvárásaim a regénnyel kapcsolatosan, csak hogy kikapcsoljon és elszórakoztasson, ami abszolút sikerült.

The ​Wicked Deep – Gonosz mélység

A történet helyszíne, Sparrow egy elátkozott kisváros. Három nővért vádoltak meg boszorkánysággal kétszáz éve, akiket akkor a tengerben ki is végeztek. Sparrow-t azóta kísértik a boszorkányok, amibe a városka lakossága már kezdett beletörődni. No és persze az évi minimum három halott férfiba is, akiket a nővérek követelnek. Az idei szezon azonban más, ugyanis egy Penny nevű fiatal lány a szigetre frissen érkezett Bo-t ptóbálja védelmezni.

Olyannyira csak kikapcsolódni szerettem volna olvasás közben, hogy csak olvastam és olvastam, és még a legnyilvánvalóbb fordulatok is meglepetésként értek. Legyőzheti egy boszorkány az óceán szirénénekét? – kérdezi a fülszöveg utolsó sora, ennek mentén pedig igyekszem spoilermentesen kifejteni a vélményem.

Ha abból indulok ki, hogy a két évszázados átok valószínűleg megtörik, és hogy Pennynek és Bonak kulcsszerepe van ebben a kérdésben, akkor egy picit egyszerűbb írni a könyvről. Nagyjából az első felében megismerheti az olvasó a nővérek sorsát, illetve gondolatait, egészen a Sparrow-ba költözésüktől a kivégzésükig. Utána inkább Pennyn van a hangsúly, aki egyedül él édesanyjával a szigeten, és olyan furcsa dolgokat is észlel, melyet egyik másik városlakó sem.

Ebből aki nagyon össze szeretné tenni a kirakóst, valószínűleg sikerülne neki, de a nagy csattanó sokkal nagyobb meglepetés, ha csak úszol az árral olvasás közben (és ami egyébként iszonyatos spoiler lenne, szóval nem is írok róla). Összességében egy szerethető történet, szerethető karakterekkel, ahol ráadásul a gonosznak beállított szereplők motivációira is fény derül. Számomra ez azért volt fontos, mert noha szemben állnak, de mégis érthetőbbek a vágyaik és törekvéseik. A végén pedig már nem is igazán tudtam eldönteni, hogy melyik oldalnak “szurkolok”. A könyv utolsó oldalai pedig számomra keserédesek voltak, de mégis azt tudom mondani, hogy egy nagyon korrekt lezárást kapott a regény.

Kiknek ajánlom?

Összességében nagyon szerettem olvasni, a Gonosz mélység története koherens volt, a szereplőknek volt lelkük, és az írói stílus is abszolút hozza a young adult elvárásaimat. Ha ilyen stílusú vagy Vörös Pöttyös könyvet kerestek, akkor a Gonosz mélységet mindenképpen ajánlom.

Még több könyvajánlóért csekkoljátok a blogon a Könyvajánló kategóriát

Shea Ernshaw: The ​Wicked Deep – Gonosz mélység könyvajánló

Köszöntünk az elátkozott városban, Sparrow-ban! A Csendes-óceán partján fekvő városkában kétszáz évvel ezelőtt három nővért halálra ítéltek boszorkányságért. Köveket kötöttek a bokájukra, és a kikötő mély vizébe lökték őket.

Azóta minden nyáron visszatérnek egy kis időre, hogy három bájos lány testébe költözve bosszút álljanak – fiúkat csaljanak a kikötőbe, és vízbe fojtsák őket. Mint a legtöbb helybeli, a tizenhét éves Penny Talbot is beletörődött a várost sújtó átokba. De ebben az évben, a nővérek visszatérésének előestéjén egy új fiú, Bo Carter érkezik a városba, akinek fogalma sincs róla, milyen veszedelembe csöppent.

A gyanú és a hazugságok gyorsan terjednek az eső áztatta utcákon. A városlakók egymás ellen fordulnak, Penny és Bo attól tart, hogy a másik titkokat rejteget. A halál pedig gyorsan utoléri azokat, akik nem tudnak ellenállni a nővérek csábításának. Penny azonban olyasmit is lát, amit mások nem. És muszáj lesz választania, hogy Bót mentse meg, vagy saját magát. Legyőzheti egy boszorkány az óceán szirénénekét?