Íme egy asztrológiai bejegyzés arról, amivel számomra úgy igazából elindult ez a kaland, azaz a csillagjegyek jellemzése. Az első asztrológia-témájú bejegyzésemben említettem, hogy számomra az analógiák okozták a legnagyobb problémát az elején, szóval úgy gondoltam, hogy összegyűjtök néhány alap dolgot a teljesség igénye nélkül azoknak, akik szintén érdeklődnek. Autodidakta és kezdő szinten.

Azt pedig már a legelején szeretném leszögezni, hogy nem egy-egy csillagjegy általánosítása vagy sem te magad, sem az, akit megnézel. Pont mostanában gondolkodtam olyan dolgokon, hogy mennyire fontos egészében nézni a birth chartot, mert nálam is megbújik például egy stellium (ami a big three-ben nincs benne!), és sokszor pont ez adja az esszenciáját annak, ahogyan viszonyulok emberekhez vagy helyzetekhez.

Ugyanakkor én bárkitől feszengés nélkül megkérdezem, hogy hány óra hány perckor született, ez is fontos, mármint az információ. Ettől függetlenül persze nem fogok leülni és mindenkit kielemezgetni, mert nekem az jelenleg majdnem egynapos meló így rutin nélkül. Viszont ez a pontosság például elengedhetetlen az olyan dolgokhoz, mint egy stellium (három vagy több bolygó egy jegyen belül). Szóval ez a bejegyzés és a benne foglaltak érdekesek lehetnek, de közel sem adnak teljes képet. Azt pedig szintén kiemelném, hogy a napjegyeket, mint “legfontosabb” vagy “a horoszkópom” elemet is felejtsük el – ezt bővebben is kifejtettem a fent linkelt posztban.

Az elemek és a modalitások

Mielőtt fejest ugrunk azokba az általánosításokba, hogy az Ikrek kétszínű, a Skorpió meg bosszúszomjas, nézzük meg azt, hogy milyen elemek és modalitások vannak. Elemek szintjén vannak a tűz, levegő, víz, és föld jegyek, modalitásban pedig kardinális, fix, és változó. Persze ez talán felesleges információ lehet annak, aki csak arra kíváncsi, hogy ez vagy az a jegy milyen, de ha te is képtelen vagy leülni és beseggelni bemagolni az összes csillagjegy jellemzését, akkor ezek is segíthetnek. Hogy miért? Mert például egy tűzjegy olyan, mint a tűz, azaz valószínűleg magas hőfokon izzik és ha megpiszkálják kicsit, akkor robban, míg mondjuk egy vízjegy, ahol csak ezt nézve az érzelmek dominálnak, nehezen lesz ész érvekkel meggyőzhető. De ezzel ellentétben mondjuk inkább az érzéseire alapoz akár veled, akár a világgal kapcsolatban.

És akkor engedjétek meg hogy még egyszer leírjam: ezek itt általánosítások. Az Astro-Seeken például meg tudjátok nézni akár a saját, akár más születési képletét is. Mobilon mondjuk nehezebb, de desktopon oldalt megjelennek az ikonok, hogy melyik bolygó melyik jegyben van, vagy legörgetve minden eszközön elérhetőek leírások is. Nem mindegy, hogy melyik bolygó (és annak az analógiája) melyik jegyben van, ahogyan nem mindegy az sem, hogy melyik bolygó melyik házban tartózkodik. Vagy hogy egymásra milyen fényszögeket vetnek. Szóval ezért is írom azt, hogy ezek általánosítások, mert egymásra kell huzigálni a dolgokat, ahogy néha fejben hivatkozok erre. No de jöjjön a csillagjegyek jellemzése!

Kos / Aries

Minősége: férfias-aktív 🔥 Eleme: tűz 🔥 Modalitása: kadinális (mozgó, mozgásba hozó) 🔥 Uralkodója: Mars

Véleményem szerint a Kos a legtüzesebb jegy. És hogy miért? Nem elég hogy tűz, de ott a Mars is, mint uralkodó bolygó. Mivel vele kezdődik az állatöv, ezért az újszülött kort jeleníti meg. Ösztönösen cselekszik, nincsen még sem tudása, sem tapasztalata, sokszor kontrollja sem. Kicsit mit egy méregzsák, aki nem bírja a békét, ugyanakkor van az a mondás is, hogy amelyik kutya ugat, az nem harap.

energikus ▪ erős ▪ független ▪ spontán ▪ lelkes ▪ agresszív ▪ impulzív ▪ kezdeményező ▪ énközpontú ▪ motivált ▪ nyers ▪ őszinte ▪ versengő ▪ türelmetlen ▪ éber ▪ szőrszálhasogató ▪ eltökélt ▪ mentálisan és fizikailag erős ▪ nyitott ▪ motiváló ▪ kíméletlen ▪ konfliktuskereső ▪ jövőorientált

Bika / Taurus

Minősége: nőies-befogadó 🌍 Eleme: föld 🌍 Modalitása: fix (szilárd, konzerváló) 🌍 Uralkodója: Vénusz

Miután a Kos kitombolta magát, a Bika inkább a nyugalomra, a biztonságra, és a teremtésre koncentrál. Szüksége van egy elfogadó csoportra és a stabilitás érzésére. Nekem a Holdam áll a Bikában, szóval részben picit elfogult is vagyok a jeggyel. Türelmes és nyugodt vagyok, de ha felbosszantanak, akkor valóban tökéletesen illeszkedik a megvadult bika hasonlat is. Az érzelmi és a fizikai stabilitásra azt szoktam mondani, hogy nekem mindegy mennyit kell utaznom, csak az otthonom egy biztos pont legyen, a többi nem érdekel. Észrevételeim szerint egy másik Bika-tulajdonság, hogy imádjuk a fizikai kontaktust, de csak azoktól, akiket kedvelünk vagy szeretünk. Amikor egy vadidegen ér hozzám, gyakorlatilag ugrok egyet hátra.

eltökélt ▪ céltudatos ▪ állhatatos ▪ bőkezű ▪ lassú ▪ kiegyensúlyozott ▪ szívós ▪ keményen dolgozó ▪ türelmes (de “megvadult bika”, ha felbosszantják őket) ▪ termékeny ▪ gyakorlatias ▪ bölcs ▪ hűséges ▪ természetszerető ▪ fenntartó ▪ teremtő ▪ makacs ▪ független ▪ ragaszkodó ▪ birtokló ▪ nagy biztonságvágy ▪ gyűjtögető ▪ gyakorlatias ▪ udvarias ▪ kedves ▪ a megszokásai rabja ▪ alapos ▪ szívós ▪ szereti az élvezeteket ▪ szentimentális

Ikrek / Gemini

Minősége: férfias-aktív 💨 Eleme: levegő 💨 Modalitása: változó (labilis, átadó, átmenetet képez) 💨 Uralkodója: Merkúr

A zodiákus egyik legutáltabb jegye az Ikrek. Kétszínűnek van kikiáltva, de szerintem ez személyfüggő. Az Ikrek mint a csillagjegyek jellemzése a dualitás megtestesítője, és valóban. Nem tud megülni a fenekén, folyamatosan pörög, egyszerre 2-3 munkahelye van, és még bulizni is jut ideje. Ugyanakkor sokszor szüksége van az egyedüllétre is. A hangulata gyorsan változik, van, amikor nagyon szociális, és van, amikor nem lehet hozzászólni sem. Végtelenül intelligens, és az az Ikrek aszcendensű személy, aki jelenleg az életemben van az egyik legszeretetreméltóbb személy. Szóval már csak ezért sem éri meg elsőre ítélni, vagy akár csillagjegyek alapján!

gondolkodó ▪ észlelő ▪ duális ▪ nagy koncentrálókészség ▪ tudásvágy ▪ aktív ▪ kíváncsi ▪ gyors gondolkodó ▪ társasági lény ▪ fürge ▪ állhatatlan ▪ kiszámíthatatlan ▪ gyorsan változó hangulatú ▪ a változás a lételeme ▪ éber ▪ remek kommunikációs készség ▪ alkalmazkodó ▪ teherbíró ▪ találékony ▪ racionális ▪ szétszórt ▪ szószátyár ▪ talpraesett ▪ tudásszomjas ▪ szabadságszerető ▪ szeret utazni ▪ rendszerező ▪ objektív ▪ nem szentimntális ▪ nem mélyed el egy-egy témában

Rák / Cancer

Minősége: nőies-befogadó 🌊 Eleme: víz 🌊 Modalitása: kardinális (mozgó, mozgásba hozó) 🌊 Uralkodója: Hold

A Rákokat csak cry baby-ként szoktam emlegetni jó néhány hosszabb jellemzés után. Az állatöv ezen szakaszában fejlődnek ki az érzelmek, a Rák pedig ezeket igyekszik feldolgozni. Amióta érdekel az asztrológia és a csillagjegyek jellemzése, azóta bevallom, nincs a környezetemben egyetlen erős Rák-energia sem. Emiatt pedig nem igazán van saját megfigyelésem a témában, de mivel víz jegy, ezért az érzelmek lesz a központi téma náluk.

védelmező ▪ gondoskodó ▪ anyai energia ▪ befogadó ▪ empatikus ▪ érzékeny ▪ fogékony ▪ gyors hangulatváltozások ▪ gyógyító ▪ érzelmes ▪ követelőző ▪ szeszélyes ▪ sérülékeny ▪ védekező ▪ határozatlan ▪ kezdeményezőképtelenség ▪ családközpontú ▪ nosztalgikus ▪ intuitív ▪ sérülékeny ▪ puha ▪ álmodozó ▪ romantikus ▪ kreatív ▪ óvatos ▪ passzív ▪ diplomatikus ▪ szégyenlős ▪ nagy biztomságigényű ▪ hangulatember ▪ ragaszkodik az emlékeihez és a gyerekkorához ▪ anyaközpontú ▪ befolyésolható ▪ robbanékony ▪ kiszámíthatatlan ▪ félénk ▪ túlérzékeny ▪ gyerekes ▪ magának való ▪ szentimentális ▪ lusta

Oroszlán / Leo

Minősége: férfias-aktív 🔥 Eleme: tűz 🔥 Modalitása: fix (szilárd, konzerváló) 🔥 Uralkodója: Nap

Ó, a zodiákus királynője! Egyébként királya, de nekem Oroszlán az aszcendensem, szóval maradjunk a királynőnél. A csillagjegyek jellemzése általában a belső tulajdonságokra korlátozódik, de az Oroszlánnál nem tudok elmenni ama tény mellett, hogy onnan biztosan felismerheted az erős Oroszlán hatást, ha valakinek mintha oroszlánsörény lenne a haja helyén. A Nap az uralkodó bolygója, szóval alapvetően az arany színek állnak neki jól, sokszor vörösre festi a haját is, vagy valamilyen meleg szőkére, és mintha külön életet élne a lobonca.

Egyébként ha valaki uralja a teret, vagy a társaság középpontjában van, akkor gyanús, hogy az Oroszlán lesz az. Kivéve mondjuk engem, aki gyűlöli ezeket (ugye ugye, nem minden az általános jellemzés), sokszor extrovertáltak, és túlteng bennük a tűz.

játkos ▪ uralkodó ▪ drámai ▪ szenvedélyes ▪ dinamikus ▪ vonzó ▪ bőkezű ▪ elbűvölő ▪ inspiráló ▪ magabiztos ▪ kreatív ▪ vezető ▪ szeretetteljes ▪ kedves ▪ egocentrikus ▪ fellengzős ▪ a zodiákus királya ▪ magasztos ▪ büszke ▪ lelkes ▪ tettre kész ▪ makacs ▪ kitartó ▪ határozott ▪ életszerető ▪ dinamikus ▪ erős akaratú ▪ megbízható ▪ optimista ▪ merész ▪ felelősségteljes ▪ nagyvonalú ▪ segítőkész ▪ lojális ▪ büszke ▪ szeretetre méltó ▪ elismerést és odafigyelést igényel

A csillagjegyek jellemzése – analógiák és általánosítások
A képek forrása: unsplash.com

Szűz / Virgo

Minősége: nőies-befogadó 🌍 Eleme: föld 🌍 Modalitása: változó (mozgékony, hasonuló) 🌍 Uralkodója: Merkúr

Ha valaki biztosan nem lesz rendetlen és trehány, akkor az a Szűz. Ha a csillagjegyek jellemzése van terítéken, akkor őket a rend- és tisztaságmániával azonosítom magamban. A munkájában alapos, emberként pedig segítőkész és kedves – legalábbis nekem ez a tapasztalatom velük.

hasznos ▪ praktikus ▪ szolgáló ▪ odafigyel a részletekre ▪ rendszerető ▪ hatékony ▪ jól szervezett ▪ keményen dolgozó ▪ szolgalelkű ▪ maximalista ▪ néha elveszik a részletekben ▪ magával és másokkal szemben túl kritikus ▪ jó ítélőképesség ▪ pontos ▪ segítőkész ▪ együttérző ▪ aggodalmas ▪ önbizalomhiányos ▪ sokoldalú ▪ érzékeny ▪ biztonságkereső ▪ analizáló ▪ megfigyelő ▪ gyakorlatias ▪ realista ▪ intellektuális ▪ jó megfigyelő ▪ takarékos ▪ visszafogott ▪ lelkiismeretes ▪ fegyelmezett ▪ szorgalmas ▪ kritikus ▪ cinikus ▪ szőrszálhasogató ▪ szkeptikus ▪ fél az ismeretlentől ▪ nem kezdeményező ▪ bizalmatlan

Mérleg / Libra

Minősége: férfias-aktív 💨 Eleme: levegő 💨 Modalitása: kardinális (mozgó, mozgásba hozó) 💨 Uralkodója: Vénusz

Mivel levegő jegy, ezért az ész és az intellektus lesz számára fontos, úgyhogy egy Mérleget nem igazán lehet érzelmi alapon kibillenteni az egyensúlyából. Ha a Mérlegekre (vagy a Mérlegre) gondolok, akkor számomra a nyugalom tengere kifejezés ugrik be.

pártatlan ▪ egyensúlykereső ▪ intelligens ▪ diplomatikus ▪ nyugodt ▪ kreatív ▪ elfogadó ▪ nehezen mond nemet ▪ fontos neki a másik véleménye ▪ békére törekvő ▪ előzékeny ▪ becsületes ▪ passzív-agresszív ▪ elmélkedő ▪ érzékeny ▪ társaságkedvelő (amit kifejezetten igényel) ▪ nehezen viseli az egyedüllétet ▪ kifinomult ▪ semleges ▪ kiváró ▪ érvelő ▪ szeret vitatkozni ▪ diplomatikus ▪ elbűvölő ▪ remek hallgatóság ▪ empatikus ▪ szociális ▪ sármos ▪ udvarias ▪ tapintatos ▪ kompromisszumkész ▪ közösségorientált ▪ döntésképtelen ▪ eszmék tettek helyett ▪ tart az érzelmektől ▪ önfejű ▪ nem tud megalkudni

Skorpió / Scorpio

Minősége: nőies-befogadó 🌊 Eleme: víz 🌊 Modalitása: fix (szilárd, konzerváló, konszolidáló) 🌊 Uralkodója: Plútó (másodlagos uralkodója: Mars)

A Skorpió a zodiákus egyik legrosszabbnak kikiáltott jegye, talán pont az alább lévő általános jellemzés miatt. Alapvetően azt mondják rá, hogy kissé titokzatos, a másikról gyüjtögeti az információt, de magáról nem oszt meg semmit. Helyzetfüggő, eddigi tapasztalataim alapján nem lesz szószátyár a saját dolgait illetően, de ha az ember rákérdez, akkor válaszol. Ha pedig a fejéhez vágják, hogy semmit nem mond, esetleg azt válaszolja, hogy nem kérdezted.

A csillagjegyek jellemzése nyilvánvalóan mutat ellentmondásokat, szóval nem mindegy, hogy melyk bolygó áll a Skorpió jegyében. A néhány felsorolt tulajdonságot érdemes ezekre vetíteni, és természetesen nem az összes lesz pontos valószínűleg.

rejtőzködő ▪ titokzatos ▪ intuitív ▪ szenvedélyes ▪ intenzív ▪ megszállott ▪ erős ▪ visszafogott ▪ szexuális ▪ tehetetlen ▪ manipulatív ▪ rátapint mások érzékeny pontjára ▪ oda szúr, ahol a legjobban fáj ▪ rejtélyes ▪ félelmet nem ismerő ▪ ujjászülető ▪ mások veséjébe lát ▪ önkritikus ▪ intellektuális ▪ tabudöntögető ▪ gyanakvó ▪ bizalmatlan ▪ remek memória ▪ nagy igazságvágy ▪ lojális ▪ haragtartó ▪ bosszúszomjas ▪ fontos számára az érzelmi beteljesülés ▪ karizmatikus ▪ vonzó ▪ kreatív ▪ energikus ▪ alapos ▪ mélyrehatoló ▪ agresszív ▪ ösztönös ▪ megfigyelő ▪ drasztikus ▪ hűséges ▪ hallgatag ▪ önfejű ▪ merev ▪ cinikus ▪ provokatív ▪ irigy ▪ idealizáló

Nyilas / Sagittarius

Minősége: férfias-aktív 🔥 Eleme: tűz 🔥 Modalitása: változó (labilis, hasonuló) 🔥 Uralkodója: Jupiter (másodlagos uralkodója: Neptunusz)

Mostanában érzem, hogy egyszerűen nem tudok megülni a fenekemen, és szerintem ezt a Nyilas Napomhoz lehet kapcsolni. Meg az igazság harcosa is vagyok, függetlenül attól, hogy az én igazam nem feltétlen a másik igaza is, vagy a csoporté. Az irónia és a szarkazmus a mindennapjaim része, két tűzjeggyel a nagy háromban az, hogy robbanékony vagyok szerintem nem meglepő, és a nagy szám is nem egyszer kevert már bajba, mert akkor is elmondom a véleményem, ha senki sem kíváncsi rá. Mindezek mellett talán legkevésbé a Nyilas, ami jellemző rám, főleg amikor bármilyen asztromém kerül elém.

igazságkeresés ▪ tudásvágy ▪ tapasztalatkeresés ▪ bölcs ▪ szélsőséges ▪ optimista ▪ lelkes ▪ állandó mozgásban van ▪ szabadságvágy ▪ kalandvágyó ▪ nem szereti a rutint és a kötöttségeket ▪ idealista ▪ őszinte ▪ nyers ▪ humoros ▪ túlzásokra hajlamos ▪ becsületes ▪ örök kereső ▪ az igazság harcosa ▪ nyughatatlan ▪ vakmerő ▪ melegszívű ▪ nyitott ▪ kíváncsi ▪ akkor is elmondja a véleményét, ha senki nem kérdezte ▪ tapintatlan ▪ jószándékú ▪ impulzív ▪ kockázatvállaló ▪ vakmerő ▪ vonzzák más kultúrák ▪ jövőorientált ▪ nagyvonalú ▪ nem haragtartó ▪ független (és a függetlenség utáni vágy) ▪ lendületes ▪ intuitív ▪ romantikus ▪ ironikus ▪ szeret kommunikálni ▪ nyílt szívű ▪ szociális ▪ robbanékony ▪ rebellis ▪ hirtelen

Bak / Capricorn

Minsőége: nőies-befogadó 🌍 Eleme: föld 🌍 Modalitása: kardinális (mozgásba hozó) 🌍 Uralkodója: Szaturnusz (másodlagos uralkodója: Uránusz)

A Bakra mondják azt a csillagjegyek jellemzése tekintetében, hogy munkamániás és szívós. Mivel a jegy ura a Szaturnusz, ezért is lehet, hogy sok kihívással találkozik az élete első felében (ezért is lehet kicsit koravén, mert hamarabb kell mindent megtanulnia), ám az élete második felében picit könnyebb dolga lesz.

gyakorlatias ▪ eltökélt ▪ kitartó ▪ ambíciózus ▪ türelmes ▪ hűséges ▪ érzékeny ▪ önbizalomhiányos ▪ erős ▪ fegyelmezett ▪ céltudatos ▪ irányító ▪ etikus ▪ tartózkodó ▪ introvertált ▪ az állatöv legtiszteletreméltóbb alakja ▪ aggodalmas ▪ makacs ▪ komoly ▪ szervezettség iránti vágy ▪ szereti a hosszú távú célokat ▪ elővigyázatos ▪ két lábbal áll a földön ▪ karrierorientált ▪ munkamániás ▪ érvényesülési vágy ▪ célorientált ▪ erkölcsös ▪ pénzügyi biztonság iránti vágy ▪ érett ▪ koravén ▪ hagyománytisztelő ▪ retteg a nyilvános megszégyenüléstől ▪ fanyar humor ▪ érzéki ▪ odafigyel másokra ▪ jó hallgatóság ▪ zárkózott ▪ hűvös ▪ komoly ▪ realista ▪ tárgyilagos ▪ gyakorlatias ▪ kötelességtudó ▪ megbízható ▪ becsvágyó ▪ mély érzésű ▪ rejtett félénkség ▪ bizonytalan ▪ egocentrikus ▪ különc ▪ hiányzik belőle a spontaneitás ▪ bizalmatlan ▪ melanolikus-depresszív ▪ tart a szerelemtől, az intimitástól és az önmegvalósítástól

Vízöntő / Aquarius

Minősége: férfias-aktív 💨 Eleme: levegő 💨 Modalitása: fix (konkretizáló) 💨 Uralkodója: Uránusz (másodlagos uralkodója: Szaturnusz)

A Vízöntőre mondják ha előkerül a csillagjegyek jellemzése, hogy a csoport vagy a társadalom, amiért él. Mindenképpen megreformálná azokat a dolgokat, amik nem, vagy kevéssé működnek. A társadalmi elnyomás és egyenlőtlenségek a vesszőparipája. Most egyébként a Vízöntő korában vagyunk, mindemellett a Szaturnusz (ami a Vízöntő másodlagos uralkodója) is ebben a jegyben tartózkodik, szóval minden szempontból izgalmas időszak.

konzervatív ▪ vonzódik a történelemhez ▪ kapcsolatteremtő ▪ nagy szabadságvágy ▪ lázadó ▪ intellektuális ▪ kiszámíthatatlan ▪ érzelmileg távolságtartó ▪ fanatikus ▪ erős ▪ független ▪ vágy, hogy kitörjön a hagyományokból ▪ idealista ▪ innovatív ▪ humanista ▪ nonkomformista ▪ a saját elvét követi ▪ reformáló ▪ kísérletező ▪ ellentmondásos ▪ kultúratisztelő ▪ küzd a társadalmi elnyomás és előítéletek ellen ▪ liberális ▪ demokratikus ▪ logikus ▪ találékony ▪ intuitív ▪ objektív ▪ fél az érzésektől és a szenvedélytől ▪ elutasítja az emberi ösztönöket ▪ rugalmatlan ▪ merev ▪ az igazság harcosa vagy fanatikusa ▪ moralisztikus ▪ türelmetlen ▪ robbanékony ▪ kiszámíthatatlan ▪ önbizalomhiányos

Halak / Pisces

Minősége: nőies-befogadó 🌊 Eleme: víz 🌊 Modalitása: változó (labilis, hasonuló) 🌊 Uralkodója: Neptunusz (másodlagos uralkodója: Jupiter)

A csillagjegyek jellemzése utolsó állomása a Halak. Ebben a jegyben olvad össze mindaz a tudás és tapasztalat, amit a jegyek időközben megtanultak. A személyre vetítve pedig sokszor lehetetlen helyzeteket és legfőképp érzéseket hordoz ez a szituáció. Intuitív és érzelmes, érzékeny, döntésképtelen, de mégis egy csupa szív és szeretetreméltó személy, akiben erős a Halak-energia. Sokszor iszonyatos türelem kell hozzájuk, de személy szerint engem valamiért mégis vonz.

képzeletgazdag ▪ intuitív ▪ jószívű ▪ empatikus ▪ álmodozó ▪ mély érzésű ▪ spirituális ▪ misztikus ▪ hajlamos az illúziókra ▪ hajlamos a függőségekre ▪ önfeláldozó ▪ kreatív ▪ játékos ▪ élénk fantáziájú ▪ alkotó ▪ bizonytalan ▪ döntésképtelen ▪ hiperérzékeny ▪ mártír ▪ álmodozó ▪ sokszor a fantáziavilágában él ▪ kedves ▪ együttérző ▪ empatikus ▪ nyitott ▪ érzelmi szivacs ▪ romantikus ▪ szeretetteljes ▪ hangulatember ▪ beleérző ▪ együttérző ▪ áldozatkész ▪ sérülékeny ▪ passzív ▪ naiv ▪ alkalmazkodó ▪ határozatlan


A csillagjegyek jellemzése – analógiák és általánosítások
A képek forrása: unsplash.com

Néhány plusz gondolat

Ez lett volna tehát a csillagjegyek jellemzése dióhéjban, illetve néhány gondolat róluk. Hasznos lehet akár úgy, ha először találkoztok a témával, akár pedig akkor, ha érdekel titeket, de nem tudjátok, hogy hogyan lehet összekötögetni a pontokat. Vagy akár akkor, ha szeretnétek, hogy bárhol és bármikor hozzá tudjatok jutni ehhez a kvázi “cheat sheet”-hez – ebben az esetben érdemes lehet elmenteni a posztot 😉 Nem utolsó sorban pedig bátran küldjétek el másnak is, ha tudtok olyat, aki érdeklődik az asztrológia iránt.

Ahogyan korábban írtam, nekem az analógiák jelentettek hatalmas problémát annó, és noha az én írásaim a témában közel sem teljesek, azért bízom benne, hogy lesz, akinek tudok akár csak egy picit is segíteni. Akár elmélyülni, akár felkelteni az érdeklődést, vagy akár csak hitet adni, hogy ezt a témát autodidakta módon is el lehet sajátítani idő és szorgalom segítségével. Szakértő nem vagyok – és lehet, hogy soha nem is leszek –, de az a tudás, amit az elmúlt egy évben “szedtem föl” abban rengeteget segített, hogy jobban megismerjem saját magam.

Nem utolsó sorban pedig azt szoktam mondani, hogy midenki abban hisz, ami reményt ad neki. Mindegy, hogy mi ez, amíg nem bántasz vele senkit. És az asztrológia eddigi tapasztalataim alapján teljesen ártalmatlan.

Még több asztrológia témájú cikkért csekkoljátok az Asztrolgógia kategóriát! 🪐

Rád mennyire igaz a Nap, Hold, és aszcendensed jellemzése? Írd meg kommentben! (Pontos születési képletet itt tudsz csekkolni.)

Ha pedig máshol is követnél, az alábbi platformokon találsz meg: