Falka címmel jelent meg a The Ravenhood-sorozat első része, amelyben nagyjából van minden, mint a búcsúban. Ettől függetlenül a dark romance műfajban mégis egy könnyű, egydélutános olvasmánynak mondanám, ami kikapcsolt és elszórakoztatott.

Falka

Cecelia Horner egy Triple Falls nevű városkába érkezik, ahol a sok éve nem látott apjánál fog lakni – aki egyébként a helyi atyaúristen. A két karakter között gyakorlatilag nulla interakció van és volt, az újonnan felelevenített gyerek-szülő kapcsolat pedig pusztán anyagi indíttatású. Cecelia az anyjának akar segíteni abból a pénzből (vagy inkább vagyonból), amely az apjával kötött egyezség szerint akkor üti a markát, ha egy évig vele lakik, miközben apu gyárában robotol a szalag mellett. A tökéletesen unalmasnak kinéző évet pedig néhány helyi srác, de legikább Sean és Dominic kavarják fel, akik forgószélként érkeznek Cecelia életébe.

Újabb dark romance, újabb könyv, ahol nem a valóságt kerestem olvasás közben. A Falka egyik központi “konfliktusa” a Cecelia, Sean, és Dom által alkotott hármas dilemmája a lány részéről, hogy ez vajon mennyire van rendben. Mivel mindenki beleegyezett a dologba, így miért ne lenne rendben? A történet jó része arról szól, hogy a csaj nem igazán tudja és meri elfogadni a szexualitását, mert az a nagy könyvben megírtaktól eltérő. Tekintve, hogy Cecelia 19 éves, így valamennyire meg tudtam érteni ezeket az eszmefuttatásokat.

Kevesebb történet, több erotikus jelenet

A sztori másik fele egy hatalmas titkot rejt, amit a fiúk nem árulnak el a könyv végére sem teljes mértékben a lánynak. Vagyis talán pont a legvégére kezd körvonalazódni egy kissé a titok, de őszintén szólva a cselekmény gerince nem ez, hanem Cecelia tépelődése, hogy jézusmária, két pasival feküdt le egyszerre, aztán meg egymás után.

Ha nagyon röviden és tömören kellene jellemeznem a könyvet, akkor azt mondanám, hogy olyan, mint a pornó. Van némi háttértörténet, de a fókusz inkább a grafikusan ábrázolt erotikus jeleneteken van. Persze a műfaj megnevezése dark romance, külföldön viszont azt hiszem a smut jelzővel illetik ezt a kategóriát. A saját benyomásom szerint pedig a Falka olyan volt, mint egy limonádé YA könyv, csak nem maszatolta el a szerző a szexjeleneteket.

Összegzés

A Falka volt az első dark romamce olvasmányom, és alapvetően úgy érzem, hogy hozta azt a kevés elvárásomat, amit vele szemben támasztottam. Jelen esetben hogy kikapcsoljon és elszórakoztasson akkor, amikor annyira nyűgös vagyok, hogy egyébként kb. csak a plafont bámulnám.

Noha maga a cselekmény igen messze áll attól, hogy szövevényesnek lehessen nevezni, számomra Kate Stewart regénye mégis kellemes csalódás volt a sötét limonádé vonalon. És habár a történet gyakorlatilag faék egyszerűségű volt, mégis felkeltette a kíváncsiságom, és valószínűleg a folytatást is el fogom olvasni.

Kiknek ajánlom?

Felnőtteknek, valamint olyan olvasóknak, akiknek nincs problémájuk az erotikus irodalommal. Ezen felül azt szoktam mondani, hogy érdemes a helyén kezelni ezeket a típusú regényeket, azaz nem érdemes azt várni, hogy megváltsák a világot. Ha ez megvan, akkor kellemes kikapcsolódást nyújthat az olvasónak.

Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!


Falka | a könyv adatai

Kate Stewart: Falka (The Ravenhood 1.)