Kapszula Könyvtár névvel indított új sorozatot az Európa Kiadó. A koncepció szerint klasszikus és kortárs művek is helyet kapnak majd a sorozatban, ami véleményem szerint azért is üdítő, mert sok évtizeddel ezelőtt rengeteg olyan mű jelent meg az Európa Zsebkönyvek égisze alatt, ami máshol nem. Mintha egy modern újraélesztése lenne annak a sorozatnak. Színes borítókkal, pici mérettel, és az átlagosnál olcsóbb árakkal.

Nekem bevallom, azért tetszenek ezek a pici könyvecskék, mert cukik. Pici, és aranyos. A betűk ezzel ellentétben mégsem annyira aprók, hogy nehezen lehetne olvasni, sőt, könnyen forgathatóak a kötetek, szóval ebből a szempontból is kényelmesen olvashatóak. Persze nem minden a külcsíny, számomra a másik pozitív aspektusa ezeknek a könyveknek, hogy olyan művek is elérhetővé válnak, amiket ha az ember szeretne sem tudna másképp birtokolni, mert utoljára olyan sok éve adták ki őket.

A Kapszula Könyvtár eddig megjelent kötetei

Alice Walker: Bíborszín
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Karen Blixen: Távol Afrikától
Hatice Meryem: Hogyan fogjunk hozzá egy nő meggyilkolásához?
Edgar Allan Poe: Arthur Gordon Pym, a tengerész
Virginia Woolf: A világítótorony
Markovits Rodion: Szibériai garnizon
Celeste Ng: Amit sohase mondtam el
Stephen King – Richard Chizmar: Gwendy és a varázsdoboz
Helen Fielding: Bridget Jones naplója
Heinrich Mann: Ronda tanár úr
Emily Brontë: Üvöltő szelek
Ray Bradbury: Gonosz lélek közele
Kádár Erzsébet: Az utolsó őzbak
Bruck Edith: Ki téged így szeret
Émile Zola: Hölgyek öröme
Cixin Liu: Hangyák és dinoszauruszok
Chaim Potok: A kiválasztott

A legkisebb táskában is elfér

Úgy gondoltam, hogy direkt a mini hátizsákom mellett mutatom meg a könyveket, mert még abban is kényelmesen elfér egy-egy kötet. Jó, én képtelen vagyok ilyen szempontok alapján olvasnivalót választani és vinni, de sokfélék vagyunk, lehet, hogy valakinek ez is szempont. Főleg, hogy a két féltégla amit magasításnak tettem oda például ebbe a táskába bele se férne 😀

A meglévő regények közül a Szibériai garnizon érdekel a legjobban, az Üvoltő szelekből pedig ez a harmadik példányom, szóval illene már végre elolvasni is. Ami nincs meg, ott a Bridget Jones naplója a legérdekesebb számomra, de Zafónt nagyon kedvelem, így a Marina is rövidtávú vűrólistás. Az Amit sohase mondtam elt olvastam már, zseniális köny, mindenképpen ajánlom. Bővebben a kiadónál olvashattok a Kapszula Könyvtár köteteiről, itt.

Ti mit gondoltok a Kapszula Könyvtár köteteiről vagy koncepciójáról? Be fogtok szerezni belőlük? Írd meg kommentben!

Ha pedig máshol is követnél, az alábbi platformokon találsz meg: