Site icon Tekla blogol: életmód- és könyves blog

2023. januári könyves beszerzések

2023. januári könyves beszerzések

Íme a 2023. januári könyves beszerzések, avagy új könyvek a polcomon az év első hónapjában! Januárban a kicsit komolyabb kötetek felé fordult a figyelmem, már ami a beszerzéseket illeti. Ettől függetlenül az olvasmányaim elég vegyesek voltak, mint általában mindig.

Januárban összesen 7 új könyvem lett, ezek pedig a Blue Monday-akció keretein belül kerültek hozzám, és Book24-es rendelés volt. A fő koncepció a Helikon Zsebkönyveim gyarapítása, illetve jó ideje a kívánságlistámon csücsülő könyvek beszerzése volt.

Na de lássuk a 2023. januári könyves beszerzések listát!

2023. januári könyves beszerzések

Hilary Mantel: Farkasbőrben
Don DeLillo: Fehér zaj
Damion Searls: Rorschach
Bret Easton Ellis: Nullánál is kevesebb
Robert Merle: Mesterségem a halál
Örkény István: Tóték
Kosztolányi Dezső: Édes Anna

Januárban tulajdonképpen sikerült pár olyan könyvet beszerezni, melyeken már elég rég gondolkodtam, hogy jó lenne a polcomon tudni. És természetesen valamikor elolvasni is. A Fehér zaj a tavalyi netflixes adaptációk listájakor keltette fel a figyelmem (készült azóta 2023-as Netflix könyvadaptációs lista is). Decemberben kijött a film, szóval minden adott a teljes élményhez.

A Farkasbőrben a januári olvasmányaim miatt vonzott egyre jobban, ugyanis Alison Weir Hat Tudor királyné sorozatának ugrottam neki, és eléggé beszippantott. Emiatt érdekel a kor, illetve kicsit jobban az erre az időszakra vonatkozó történelmi tények. VIII. Henrik egyik bizalmasa, Wolsey bíboros pártfogoltja, Thomas Cromwell áll a középpontban.

A Rorschach párszor szembe jött velem, és alapvetően érdekel a pszichológia, így emiatt volt kívánságlistás. A Helikon Zsebkönyvek közül pedig a számomra legérdekesebb címeket válogattam össze, illetve az újabb megjelenéseket nézegettem belőlük.

Összességében elégedett vagyok a januári könyveimmel, illetve mostanában olvasgatok féltégla hosszúságú köteteket is, szóval ebből a szempontból is abszolút remek hónapot zártam.

▸ Ha valós időben is érdekelnek az olvasmányaim, kövess be Molyon és/vagy Goodreadsen, ugyanis mindkét könyves közösségi oldalt aktívan használom. 🧡


Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!

Exit mobile version