Site icon Tekla blogol: életmód- és könyves blog

Netflixes könyvadaptációk 2023-ban – ezekből a könyvekből nézhetünk filmeket és sorozatokat

Netflixes könyvadaptációk 2023-ban – ezekből a könyvekből nézhetünk filmeket és sorozatokat

Íme a netflixes könyvadaptációk 2023-as lista, avagy ebben a bejegyzésben olyan könyvekről lesz szó, melyek alapján a Netflixen nézhetünk filmeket és sorozatokat, remélhetőleg még idén. Személy szerint szeretem elolvasni a könyvet a film vagy a sorozat előtt, van bennem egy ilyen berögződés. Na meg az esetek jelentős többségében a könyv jobb is, mint a filmadaptáció. Hogy mindannyian felkészülhessünk a jövőbeli netflixes dömpingre, úgy gondoltam, körbenézek, hogy mely könyvekből várható tartalom a streamingszolgáltatón.

Netflixes könyvadaptációk 2023-ban – ezekből a könyvekből nézhetünk filmeket és sorozatokat

2022-ben is listáztam a netflixes adaptációkat, így idén sem maradhatnak el azok a listák, melyeken egy csokorba gyűjtöm a könyv alapján készülő filmeket és sorozatokat. Vannak köztük sorozatok folytatásai, és friss feldolgozások is. A mostani gyűjtésnél kellemes meglepetésként ért, hogy mintha a kiadók is egyre inkább nyomon követnék ezeket a trendeket, ugyanis szinte mindegyik cím elérhető már magyarul.

Természetesen ez a bejegyzés szintén a teljesség igénye nélkül készült, ugyanis ennyire az év elején jó eséllyel több címet még be sem jelentettek, vagy ha igen, nem biztos, hogy idén meg is jelenik. A Netflix kapcsán bizakodó vagyok, alapvetően szeretem a feldolgozásaikat, még ha néha (vagy sokszor) óhatatlanul is elrugaszkodnak a könyvektől.

Nézzük is a netflixes könyvadaptációk 2023-as listáját!

Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása

⨠ a könyvről írt ajánlóm itt olvashatod.

Mindenki tudja, hogy Colin Bridgerton a legelbűvölőbb férfi egész Londonban.

Lady Whistledown társasági lapja, 1824. március

Penelope Featherington titokban imádta legjobb barátnője bátyját, már… nos, már egy örökkévalóságnak tűnő ideje. Miután fél életét azzal töltötte, hogy távolról csodálta Colin Bridgertont, azt hiszi, mindent tud róla, mígnem véletlenül megismeri a férfi legféltettebb titkát…

Colin Bridgertonnak elege van abból, hogy a társaság csak üresfejű szépfiúnak tartja, elege van az élet soha véget nem érő egyhangúságából és legfőképp abból, hogy mindenki folyton a hírhedt pletykalapszerző Lady Whistledownnal foglalkozik, aki soha egyetlen lapszámban sem hagyja őt említés nélkül. De amikor Colin hazatér külföldi útjáról Londonba, rájön, hogy életében már semmi sem ugyanaz, mint volt… különösen Penelope Featherington változott meg.

⇢ ha felkeltette az érdeklődésed, itt tudod megrendelni.


Leigh Bardugo: Ninth House – A kilencedik ház

⨠ a könyvről írt ajánlóm itt olvashatod.

Miért épp ő? Mi a csapda?

Galaxy “Alex” Stern a Yale Egyetem legfurcsább elsőévese. Hippi anyja nevelte fel Los Angelesben, a középiskolát sem fejezte be, drogdíler haverok között és alkalmi munkákból élt, húszévesen pedig egy rejtélyes gyilkossági ügy egyetlen túlélője lett. A kórházi ágyán kínálják fel neki a második esélyt, a felvételt a világ egyik legrangosabb egyetemére. De miért neki? És ki mozgatja a szálakat?

Alex hamarosan különleges képessége miatt és a titokzatos jótevői megbízásából a Yale titkos társaságainak okkult tevékenységét felügyeli. A tiltott mágia alkalmazása viszont baljósabb és veszélyesebb, mint ahogy azt akár a legparanoiásabb elme is elképzelheti.

FELÉLESZTIK A HOLTAKAT, ÉS NÉHA AZ ÉLŐK A PRÉDÁK…

⇢ ha felkeltette az érdeklődésed, itt tudod megrendelni.


Stuart Turton: Evelyn Hardcastle 7 halála

▸ időközben kiderült, hogy a produkciót több mint két év előkészület után elkaszálta a Netflix, azonban az író azt írta egy azóta törölt tweetben, hogy nagy reményeket fűz ahhoz, hogy más platformon megjelenhet az adaptáció.

Ki fogja megölni Evelyn Hardcastle-t?

A Blackheath-háznak három szabálya van:

Evelyn Hardcastle-t este tizenegykor meg fogják ölni.

Nyolc nap alatt nyolc különböző szemtanú bőrébe bújhatsz.

Csak akkor engedünk szabadon, ha elárulod nekünk a gyilkos nevét.

Érthető? Akkor kezdjük!

Evelyn Hardcastle meg fog halni. És minden egyes nap meg fog halni, amíg Aiden Bishop nem nevezi meg a gyilkosát, és nem töri meg az átkot. Ám valahányszor új nap kezdődik, Aiden egy másik szemtanú testében ébred. A gazdatestek között pedig lesznek segítőkészek, és olyanok is, akik csak annyit segítenek, amennyit feltétlenül szükséges. Ahogy telnek a napok, egyre több mindenre derül fény, de úgy tűnik, Aiden is egyre nagyobb veszélybe kerül.

⇢ ha felkeltette az érdeklődésed, itt tudod megrendelni.


Angeline Boulley: A Tűzőrző lánya

Faji előítéletek, egy sokkoló gyilkosság utáni nyomozás és lenyűgöző betekintés az amerikai őslakosok kultúrájába – A Tűzőrző lánya 2021 legnagyobb young adult sikere az Egyesült Államokban, amelyből Barack Obama és Michelle Obama készít sorozatadaptációt a Netflix számára.

⇢ ha felkeltette az érdeklődésed, itt tudod megrendelni.


Anthony Doerr: A láthatatlan fény

Marie-Laure LeBlanc, a Természettudományi Múzeumban dolgozó zseniális lakatosmester lánya hatéves korában megvakul. Az apja elkészíti számára Párizs tökéletes makettjét, hogy a lány tájékozódni tudjon a fények városában. Ám mire elkészül a miniatűr várossal, a nácik lerohanják Franciaországot és megszállják Párizst…

Werner Pfennig egy német árvaházban él és különös képességgel bír: mindenféle rádiót képes megjavítani és megszólaltatni. Tehetségére hamar felfigyelnek, s Werner egy náci katonai iskolában találja magát, ahol kénytelen szembesülni a rendszer embertelenségével…

A náci invázió elől Marie-Laure apjával egy távoli, tengerparti kisvárosba menekül, nagyapja egykori házába, nem utolsósorban azzal a megbízatással, hogy elrejtsék a Lángok Tengerének hívott és sötét legendákkal övezett gyémántot, amelyet a megszállók égre-földre keresnek. A háború azonban hamarosan utoléri őket, és Marie-Laure retteg a hírhedt gyémánt átkától…

Anthony Doerr lírai szépségű regénye két kamasz gyermek egymásba fonódó sorsán keresztül mutatja be a II. világháború embertelen poklát, a látható sötétséget, amelyből a szilánkokra tört, halványan pislogó humánum mutatja az egyedüli kiutat: a láthatatlan fényt.

⇢ ha felkeltette az érdeklődésed, itt tudod megrendelni.


Alka Joshi: A hennaművész

A tizenhét éves Lakshmi mindent hátrahagy, hogy elmeneküljön poros falujából és bántalmazó házasságából. Néhány kitérő után az 1950-es évek pezsgő életű, rózsaszín városába, Dzsaipurba kerül, ahol hennaművészként fokozatosan elnyeri a város leggazdagabb asszonyainak bizalmát. Ám míg a magas kasztbeli vendégei rábízzák legféltettebb titkaikat, a különleges motívumai és bölcs tanácsai miatt egyre népszerűbb hennafestő féltve őrzi a sajátját.

Egy nap azonban olyasmi történik, ami veszélybe sodorhat mindent, amiért Lakshmi több mint tíz éven át olyan keményen dolgozott: felbukkan a férje és vele Radha, Lakshmi tizenhárom éves húga, akinek a létezéséről mindaddig nem is tudott.

Ráadásul Lakshmi hamarosan olyan megbízást kap a királyi családtól, amely a felemelkedéséhez, de akár a bukásához is vezethet…

A hennaművész a brit uralom alól épp felszabadult India egyszerre buja és lenyűgöző, ugyanakkor kemény és kíméletlen világába vezet. Hiteles és izgalmas képet fest egy nő önmegvalósítási küzdelméről a több ezer éves tradíciók és a modern világ között egyensúlyozó társadalomban.

⇢ ha felkeltette az érdeklődésed, itt tudod megrendelni.


Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje

⨠ a könyvről írt ajánlóm itt olvashatod.

Egy szédítő hollywoodi karrier. Egy mélyen eltemetett titok. A legendás, de teljes visszavonultságban élő világsztár, Evelyn Hugo évtizedek óta először hajlandó interjút adni. A döntésénél már csak a választása meglepőbb: ragaszkodik egy fiatal, ismeretlen újságírónőhöz, Monique Granthoz. Miért pont neki jut ez az álomlehetőség? Aztán Evelyn emeli a tétet. Mert a szimpla sztárinterjú helyett sokkal többet ajánl. Mindent. A teljes igazságot csillogóan botrányos életéről. Semmit sem szépítve és semmit sem elhallgatva.

Ahogy elkezdődik a munka, az újságírónő nemsokára sejteni kezdi: valamilyen módon összefonódik saját sorsa és Evelyn múltja. Ám ennek a titoknak nagy ára van. Szerelmek, végzetek, barátságok és árulások, aztán egy elképesztő csavar – ez a szenvedély és az életbölcsesség letehetetlen regénye.

⇢ ha felkeltette az érdeklődésed, itt tudod megrendelni.


Jonathan Stroud: A sikító lépcső esete

Amikor a holtak visszatérnek, hogy élőkre vadásszanak, a Lockwood és Tsa. színre lép.

Ötven éve már, hogy az ország járványszerű kísértetjárástól szenved. A szellemek okozta bajoknak számos ügynökség igyekszik elejét venni. Lucy Carlyle, az ifjú és tehetséges ügynök, bár szép karrier reményében érkezik Londonba, egyszerre a város legkisebb és legpechesebb ügynökségének csapatában találja magát, melyet az igéző mosolyú Anthony Lockwood vezet. Miután egy ügyet végzetesen elszúrnak, az ügynökség léte veszélybe kerül. Hamarosan adódik egy utolsó esély a cég megmentésére, ám ehhez el kell tölteniük egy éjszakát Anglia kísértetek által legsűrűbben lakott házában. És megúszni élve.

Feszültség, humor és elképesztően vad kísértetek. A sikító lépcső esete egy hátborzongató sorozat első kötete. Történetek egy városból, amelyben szellemek garázdálkodnak. Az éjszakáid már sosem lesznek a régiek.

⇢ ha felkeltette az érdeklődésed, itt tudod megrendelni.


Leigh Bardugo: Siege and Storm – Ostrom és vihar

“A sötétség nem hal meg soha.

Az Igaz-tengeren át menekülő Alina, akit kísértenek a Zónában meggyilkoltak szellemei, új életet kezd Mallal egy ismeretlen földön, miközben igyekszik titokban tartani napidéző voltát. Ám sokáig nem hagyhatja maga mögött sem a múltját, sem a sorsát.

Az Éjúr rettenetes új hatalom birtokában hagyta el az Árnyzónát, és veszedelmes tervet sző, ami a végsőkig próbára teszi a természeti világ határait. Alina egy hírhedt kalóz segítségével visszatér a szeretett országba, hogy elszántan szembeszálljon a Ravkára törő erőkkel. De a ahogy hatalma növekszik, Alina úgy süllyed egyre mélyebbre a tiltott mágiába és az Éjúr játszmájába, és távolodik el egyre jobban Maltól. Választania kell hazája, a hatalom és a szerelem között, amiről mindig úgy hitte, az vezérli különben azt kockáztatja, hogy mindent elveszít a közelgő viharban.”

⇢ ha felkeltette az érdeklődésed, itt tudod megrendelni.


Cixin Liu: A háromtest-probléma

1967-ben, ​a maoista kulturális forradalom alatt egy fiatal egyetemista lánynak, Ye Wenjiének végig kell néznie, ahogy a vörösgárdisták halálra verik édesapját, a köztiszteletben álló tudóst. Ez a trauma nemcsak Ye Wenjie életét terelte gyökeresen eltérő irányba, hanem az egész emberiség sorsát is megváltoztatta.

Negyven évvel később a pekingi rendőrség felkeresi Wang Miaot, a nanokutatással foglalkozó mérnököt, hogy férkőzzön be egy tudósok alkotta, titkos társaságba, és szolgáltasson nekik értesüléseket. Ezekben a hetekben Kína-szerte több híres tudós lett öngyilkos, nem lehet tudni, miért. Wangot a nyomozás egy rejtélyes online számítógépes játékhoz vezeti el, és amikor játszani kezd, belemerül egy virtuális világba, ahol három, szabálytalan időközönként felkelő és lenyugvó nap határozza meg az élet kereteit.

A három nap rapszodikus viselkedésének feltérképezése jelenti a háromtest-problémát, és ez a probléma a végső kulcs a halálesetek felderítéséhez is. Wang, ahogy előrehalad a játékban, rádöbben, fényéveken átívelő összeesküvés részévé vált, és az emberiségnek hamarosan a legsúlyosabb fenyegetéssel kell szembenéznie. Hogyan kerülheti el a Föld teljes lakossága a kipusztulást?

⇢ ha felkeltette az érdeklődésed, itt tudod megrendelni.


Tia Williams: Telitalálat

Egykor a divatvilág krémjébe tartozott. Most visszatérhet, hacsak egy forró, titkos románc mindent tönkre nem tesz.

Jenna Jones, korábbi divatigazgató kétségbeesetten küzd egy második esélyért. Miután faképnél hagyta jegyesét, és kirúgták a Darling magazintól, az ősi ellensége, Darcy Vale által vezetett StyleZine.com-nál könyörgött ki egy állást. Jenna hamar rájön, hogy túlvállalta magát. A digitális világban otthonosan mozgó huszonévesekkel dolgozik együtt, azt se tudja, mi az a Twitter, és eljátssza, hogy még mindig “valaki” a divatvilágban, holott a fényűző életstílusa egy merő hazugság (eladta a divattervezők kreációiból álló ruhatárát, hogy kibérelhessen egy kis lakást, és a Walmart megfizethető ruhadarabjaiból próbálja fenntartani a látszatot). Ráadásul a huszonkét éves rendező, akit mellé rendeltek egy webes sorozat elkészítéséhez, teljesen megbolondítja. A fiú leírhatatlanul szexi, mosolya fékezhetetlen erőket szabadít fel Jenna lába között. Eric Comb tiltott gyümölcs, de lehetetlen ellenállni neki.

A díjnyertes New York Times és USA Today bestsellerszerző, valamint elismert divatszerkesztő, Tia Williams regénye egy botrányosan szexi és kacagtató történet egy rosszul időzített szerelemről és az újrakezdésről. A könyv filmadaptációja a tervek szerint hamarosan elérhető lesz a legnagyobb streamingszolgáltató kínálatában.

⇢ ha felkeltette az érdeklődésed, itt tudod megrendelni.


Rumaan Alam: Távol a világtól

Hogy kiszakadjanak pörgős New York-i életükből, és több időt töltsenek kamasz fiukkal és lányukkal, Amanda és Clay az Airbnb-n egy teljes hétre kivesznek egy pazarul berendezett házat Long Island egy félreeső szegletében. Érkezésük másnapján, késő este azonban kopognak az ajtajukon: egy zaklatott idős házaspár, Ruth és G. H. az, állításuk szerint a ház tulajdonosai. Ezek a vadidegenek azt mondják, áramszünet állt be egész New Yorkban, felbolydult a város, ezért vidéken kerestek menedéket.

Mivel azonban nincs sem tévé-, sem mobil-, sem internetszolgáltatás, Amanda és Clay nem tudják, mit gondoljanak. Bízhatnak vajon a másik párban, és vice versa? Mi történt valójában New Yorkban? A civilizációtól elszigetelt nyaraló tényleg biztonságot nyújthat a két családnak? És egymástól biztonságban vannak?

Rumaan Alam harmadik regényében könnyen átélhető alaphelyzetet dolgoz fel hús-vér figurákkal és egyre fokozódó feszültséggel, nem véletlen, hogy 2020 egyik legnagyobb közönség- és kritikai sikerét aratta vele.

⇢ ha felkeltette az érdeklődésed, itt tudod megrendelni.


Van olyan regény a netflixes könyvadaptációk 2023-as listából, mely felkeltette a figyelmed?

Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!

Exit mobile version