Site icon Tekla blogol: életmód- és könyves blog

2022. júniusi TBR – havi olvasmánytervek

2022. júniusi TBR – havi olvasmánytervek

Íme a 2022. júniusi TBR, azaz a havi olvasmányterveim! Végre itt a nyár, a napsütés, és a kánikula, azaz a kedvenc időszakom az évben. Nem utolsó sorban júniusban kerül megrendezésre a Könyvhét is (a könyvheti újdonságokról itt írtam), azaz minden adott egy újabb szuper hónaphoz!

Ahogyan a májusi összefoglalókban, a beszerzésekben és az olvasmányokban már írtam, izgatottan vártam jó ideje a nyarat, illetve a Könyvhetet is. A 2022. júniusi TBR listám noha vegyes, de a nemzetközi LMBTQ hónap jegyében én is szeretnék ilyen könyveket olvasni, illetve kiemelten foglalkozni velük a blogon.

2022. júniusi TBR – havi olvasmánytervek

Sharon Cameron: Beszüremlő fény
Vay Blanka: Saját ketrec
John Scalzi: A Kaidzsú Állatvédő Társaság
Elle Cosimano: Finlay Donovan ölni tudna
A. F. Steadman: Skandar és az unikornistolvaj
Stephanie Garber: Legendary
Margaret Atwood: Rendbomlás
Asha Lemmie: Ötven szó az esőre
Donna Tartt: A ​titkos történet
Ali Hazelwood: Stuck with You
Casey McQuiston: I Kissed Shara Wheeler

Szeretném majd lassacskán a 2022-es új könyveim listáját is végigolvasni, ennek a következő pontja a Beszüremlő fény – ezért is került fel a 2022. júniusi TBR listára. Májusban a Csirkék és csajokat olvastam el emiatt – illetve természetesen érdekelt is, továbbá pedig Reese könyvklubos választás is volt.

Noha a júniusi olvasmánytervek lista 11 kötetből áll, úgy érzem, hogy ebben a hónapban nagyobb a valószínűsége, hogy borulnak a terveim. Természetesen a Könyvhét miatt, de egyáltalán nem bánom. A havi TBR csak egy útmutató, hiszen alapvetően hangulatolvasó vagyok.

Mindemellett pedig ismét kacérkodom az angolul olvasással, mert mostanában egészen sok időt töltök Goodreadsen, és a bőség zavara, avagy a rengeteg új megjelenés angolul. Továbbá vannak szerzők, akik hihetetlen népszerűek, de a magyar fordítás mintha akadozna. Vagy akár egy-egy regény, amikbe úton-útfélen belebotlok, jellemzően a booktokos népszerűségük miatt, azonban magyarul szintén nem jelentek (még) meg. Sebaj, legalább a kíváncsiságom miatt rá vagyok kényszerítve, hogy kilépjek a komfortzónámból.


Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!

Exit mobile version