web analytics

Bemutatkozás

György Tekla, Tekla Könyvei. bemutatkozás, rólam, a könyves lány,

Szia! Üdvözöllek a blogon!

György Tekla vagyok (vagy Tekla Könyvei), könyves blogger és vlogger, ezen az oldalon pedig picit bvebben mesélek magamról. 2013-ban hoztam létre a könyves blogom, ahol a nevéből adódóan is csak könyvekről írtam. 2016 elején szintén Tekla Könyvei néven létrehoztam egy booktube (könyvajánló) csatornát, ám mivel az életem más irányt vett, így visszapártoltam a blogoláshoz, a csatorna pedig noha létezik még, a tartalma már nem nyilvános.

2019 őszén a saját nevem alatt hoztam létre egy másik YouTube-csatornát, ahol a könyvajánlók mellett személyesebb témákkal is foglalkozom olykor. Ez a weboldal is így született meg: szeretnék a könyveken kívül más témákról is írni, nagyon sok dolog érdekel, és a véleményemet is szeretem elmondani, nem mellesleg az évek során realizáltam, hogy jó dolog, ha egy-egy könyvajánló írott formában is megmarad az utókor számára, hiszen imádok videózni, de egy-egy konkrét könyvről könnyebben lehet visszakeresni a gondolatokat, ha például blogon is fent van.

György Tekla, Tekla Könyvei, bemutatkozás, rólam, kerékpározás, biciklizés, sport,

A könyves érdeklődésen túl pedig 2020 nyarán belevágtam egy nagy kalandba, mégpedig az életmódváltásba. Életmódváltás, mert a “klasszikus” diétában sosem hittem, és nem gondolom azt, hogy az önsanyargatás vagy bárminek a megvonása célravezető lehet hosszú távon. A célom az, hogy a pluszkilóktól megszabduljak (részben az első karantén, részben pedig egyébként is eléggé elhagytam magam, mire sikerült észbe kapni), illetve a sport – a biciklizés, hogy pontos legyek – is fontos része lett az életemnek, noha előtte igazi kanapékrumpli voltam, és egyáltalán nem szerettem mozogni. Most pedig ha egy ideig nincs lehetőségem mozogni, bizony hiányzik, pedig sosem gondoltam volna, hogy egyszer ezt én fogom írni/mondani.

Azt vallom, hogy a felesleges kilóktól való megszabadulás nem csak fizikai odafigyelést igényel, hanem fejben, mentálisan is késznek kell rá lenni, és természetesen a pszichológia mellett nekem az asztrológia is sokat segített az önismeretben.

Például erről is nagyon szívesen írok majd itt, hogy hogyan lehet autodidakta módon “megtanulni” összekötni ezeket az asztrológiai pontokat, és az életed bizonyos aspektusait picit jobban megismerni, mert ha elsőre furcsán is hangzik, egy óra-percre pontos születési képletből bizony nagyon sok dolog kiderülhet, akár az ember alap habitusa, akár bizonyos nehézségek kapcsán.