Finlay ​Donovan bedobja magát címmel érkezett meg Elle Cosimano sikersorozatának következő darabja, mely a Finlay Donovan ölni tudna és a Finlay Donovan mindent visz folytatása. Az egyedülálló, kétgyermekes édesanya ezúttal is forró helyzetekbe keveredik, már ami a dögös zsaru, a rács mögött lévő orosz maffiavezér, és a környezetében folyamatosan felbukkanó hullákat illeti.

Finlay ​Donovan bedobja magát

Az első részt imádtam, a másodikkal nem igazán találtam meg a hangot, a harmadik rész pedig ismét telitalálatnak bizonyult nálam. Azon gondolkodtam, hogy valószínűleg az ismerős karakterek, és a már ismerős helyzetkomikum elegye lehetett, ami a komfortzónámba varázsolta a könyvsorozatot. Így vagy úgy, olyan érzés volt olvasni a Finlay ​Donovan bedobja magát, mint ebben az undorító őszi időben egy puha plédet magam köré csavarni.

Finlay és Vero ismét kutyaszorítóban találják magukat. Finlay-nek utasításba adta Feliks Zhirov, a frissen rács mögé került orosz maffiavezér, hogy találja meg TisztaMunkát, azaz a Finlay-vel párhuzamosan tevékenykedő bérgyilkost, aki a nő férjét is célba vette a második részben. Eközben Vero 200 ezer dollárral tartozik a szomszédos államban a volt lakótársainak, akik szintén elküldték a saját erőemberüket, a helyzet komolyságának demonstrálásaképp.

A határidők szűkösek, ám szerencsére pont ekkor szervezik meg a civil rendőrakadémiát, amire nemcsak a dögös zsaru, Nick invitálja a hölgyeket, hanem Finlay nővére, Georgia is. Eközben pedig talán lesz lehetőségük pénzzé tenni a maffiához köthető kocsit Vero adósságainak kifizetéséhez, valamint megtalálni TisztaMunkát, aki több mint valószínű, hogy rendőr…

Lehetetlen helyzetek sokasága

Nagyjából olyanok ezek a könyvek, mint a How to Get Away with Murder című sorozat volt. Érdekes, kíváncsi vagy, izgalmas a sztori, de egy idő után már teljesen tisztában vagy vele, hogy gyakorlatilag nulla köze van a valósághoz. Viszont míg a HTGAWM inkább dráma, a Finlay Donovan életéről szóló könyvsorozat a humorra apellál – megspékelve egy jó adag szarkazmussal és iróniával is helyenként. Itt pedig visszautalnék a kényelmes és puha plédre, ugyanis megadta számomra azt a komfortézetet is, hogy nem kellett azon aggódnom, hogy esetleg nem happy enddel zárul.

Nehéz mit mondani a könyvről spoiler nélkül, főleg, hogy egy harmadik részről van szó, ahol már gyakorlatilag mindenki sejti, hogy mire számíthat. Szórakoztat, megnevettet, kikapcsol, és pont ezt vártam tőle, így abszolút elégedett vagyok.

Összegzés

A Finlay ​Donovan bedobja magát ismét rengeteg lehetetlen helyzettel, valamint végtelen humorral operál, a lökött főhősök pedig a szívemhez most kerültek csak igazán közel. Elle Cosimano hozza az előző részek színvonalát, és mintha a kedvenc karaktereink magánéletében is elindulnának bizonyos változások… Úgy érzem, hogy ezt a könyvsorozatot a végtelenségig is képes lennék olvasgatni ezen túl, ugyanis ahogy mondani szokás, engem most vett meg kilóra.

Kiknek ajánlom?

Mivel ez egy sorozat harmadik része, így csak és kizárólag azoknak ajánlom, akik olvasták az első részt. A sorozattal érdemes sorrendben haladni, ugyanis egymásra épülnek a történetek.

Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!


Elle Cosimano: Finlay ​Donovan bedobja magát (Finlay Donovan 3.)

Pasik. Pelusok. És persze pisztolygolyók. Ki mondta, hogy az egyedülálló anyák nem tudnak bulizni?

Finlay Donovan korábban is ült már nyakig a frászban – elvégre egy személyben írónő és a gyerekeit egyedül nevelő anyuka, aki számos hihetetlen oknál fogva különös tehetséggel szed ki bármiből és bárhonnan vérfoltokat -, de ilyennel még neki se volt eddig dolga. Miután bébiszitter-bűntársával, Veróval “véletlenül” legyaláztak egy szalonból “kölcsönvett” luxusautót, miközben Finlay volt férjének életét mentették meg, az orosz maffia gálánsan átvállalja a tartozásukat. És ezzel Finlay a nevezett maffia adósává válik.

A börtöncellából is professzionálisan működő maffiavezér, Feliks feladatot ad neki: egy bérgyilkost kell megtalálnia, mielőtt még a rendőrség a nyomára bukkanna. A gond csak az, hogy a bérgyilkos talán maga is rendőr.

Tiszta szerencse, hogy Nick, a dögös zsaru éppen ekkorra időzíti a civilek számára szervezett rendőrakadémiai hetet, így Finlay és Vero itt találja meg az ideális elvonulási lehetőséget Feliks és a vészesen közelgő kéziratleadási határidő kettős nyomása alól. Miközben úgy tesznek, mintha elmerülnének a lőfegyveroktatás és helyszínelési gyakorlatok – no meg a csábító nyomozóval végzett testközeli anyaggyűjtés – szépségeiben, igazából tiszta erőből azon vannak, hogy kiszimatolják, ki is a valódi bűnöző, hogy ezzel megszabaduljanak a maffia szorításából. És közben persze rutinosan kerülik el a rájuk leselkedőket, Vero múltjának felbukkanó árnyait, és birkóznak meg a szülői lét hétköznapi kihívásaival.