It Starts With Us – Velünk kezdődik címmel jelent meg Colleen Hoover szerintem legnépszerűbb kötetének, az It ​Ends with Us – Velünk véget érnek a folytatása. Bevallom, picit szkeptikus voltam a második résszel kapcsolatban, és részben emiatt sem “ugrottam rá” azonnal, hanem picit vártam a történettel. Spoiler alert: jók voltak a megérzéseim.

It Starts With Us – Velünk kezdődik

Lily és Atlas szerelmének története gyakorlatilag több százmillió olvasó számára ismerős, Colleen Hoover pedig eme olvasói nyomásra írta meg a folytatást. Egy ilyen sokak által kedvelt páros jövőjére pedig nem csoda, ha kíváncsiak a rajongók, CoHo pedig engedett a nyomásnak. Tehát hiába csalóka a cím, ez bizony itt a második rész. Ahogyan a fülszöveg is ígéri, a történet ott folytatódik, ahol az első rész lezárult. Végre kiderül, hogy hogyan alakult Lily és Atlas sorsa, valamint hogy Ryle-tól sikerült-e végleg megszabadulni.

Egyrészt örültem, mert nyilvánvalóan én is kíváncsi vagyok, másrészt viszont olvasás közben olyan érzésem volt, hogy mintha CoHo beleesett volna a rétestészta-problémába. Az It Starts With Us – Velünk kezdődik fő cselekménye, valamint a cím Atlas történetéből nyer értelmet, ami valóban nagyon szép, de a végére már valahogy túlzásnak éreztem.

Maga a regény kellően elszórakoztatott, alapvetően nem mondanám, hogy nagyobb problémáim lettek volna vele olvasás közben, de akkor sem érzem az igazinak. Tulajdonképpen inkább tényleg a rajongói vágyak kielégítését érzem erősen rajta, semmint azt, hogy a két karakter történetében rejlő potenciál követelte volna meg a folytatást.

Ha nagyon röviden kellene jellemeznem, akkor azt mondanám, hogy elmegy egynek. Vagy hogy egy kedves gesztus a szerzőtől a rajongói felé, de semmi extra azon túl, hogy hozza az általam elvártakat, azaz kikapcsol és elszórakoztat. A regény húzóereje szerintem az érzelmi bevonódás a keményvonalas rajongóktól, amivel abszolút semmi gond sincs, sőt.

Összegzés

Az It Starts With Us – Velünk kezdődik az It ​Ends with Us – Velünk véget ér folytatása, melyen azért erősen érződik, hogy Colleen Hoover a rajongók nyomására folytatta Lily és Atlas történetét. CoHo-nak azonban van már annyi rutinja, hogy hozza az elvárt minimumot, azaz kikapcsoljon és szórakoztasson, ám belőlem ennél többet sajnos nem tudott kiváltani. Ha nagyon röviden kellene jellemeznem a folytatást, akkor azt mondanám, hogy elmegy egynek. Vagy hogy egy kedves gesztus a szerzőtől a rajongói felé. Ettől függetlenül jól kiegészíti az első részt, és érdemes elolvasni a folytatást is.

Kiknek ajánlom?

Mivel ez a Velünk véget ér folytatása, így csak és kizárólag az első rész olvasása után ajánlom. Nyilván azoknak, akiknek tetszett a nyitókötet. Kellemes kikapcsolódásnak szerintem tökéletesen megteszi az It Starts With Us – Velünk kezdődik. Hozzám hasonló vegyes érzései pedig esetleg azoknak lehetnek, akiknek szimplán csak tetszett a Velünk véget ér.

Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!


Mielőtt véget ért, Atlasszal kezdődött el.

Lily és a volt férje, Ryle éppen csak beleszokik a közös gyerekfelügyelet ritmusába, amikor Lily hirtelen újra összefut első szerelmével, Atlasszal. A csaknem két külön töltött év után Lily fellelkesül, hogy az idő most az egyszer az ő javukra játszik, és azonnal igent mond, amikor Atlas randevúra hívja.

Ám lelkesedését csírájában fojtja el a gondolat, hogy noha többé nem házasok, Ryle azért nagyon is része az életének, és gyűlölni fogja Atlas Corrigant, amiért jelen van a volt felesége és a kislánya életében.

A Velünk kezdődik ott veszi fel a fonalat, ahol a “lebilincselő, lüktető” bestseller, a Velünk véget ér elejtette azt. Egyre több részletre derül fény Atlas múltjából, és követhetjük a volt férjével hadakozó, közben pedig ismét az igaz szerelem lehetőségébe kapaszkodó Lilyt, mindezt olyan romantikával átitatva, amire csak Colleen Hoover képes.