Site icon Tekla blogol: életmód- és könyves blog

Tim Cooke: Találmányok könyve – Elképesztő ötletek, amelyek megváltoztatták a világot

Tim Cooke: Találmányok könyve – Elképesztő ötletek, amelyek megváltoztatták a világot

Találmányok könyve – Elképesztő ötletek, amelyek megváltoztatták a világot címmel jelent meg Tim Cooke kötete, mely gyermekeknek és felnőtteknek is tartogathat újdonságokat. A szerző hat témára csoportosítja azokat a találmányokat, melyek valamilyen módon megváltoztatták az életünket.

Találmányok könyve – Elképesztő ötletek, amelyek megváltoztatták a világot

A Találmányok könyve alapvetően gyerekkönyvnek néz ki, hiszen nagy alakú, gazdagon illusztrált, és a szövegek is könnyen érthetőek, azonban nekem felnőttként is sokat adott. Persze, vannak olyan találmányok, amikről innen-onnan hallunk, vagy valamiért már ismerjük a történetét. És vannak olyan találmányok, amik a mindennapjaink részét képezik, mégsem tudunk róluk gyakorlatilag semmit. Ebben az ismeretterjesztő kötetben sok-sok érdekes, és hasznos információ található.

Tim Cooke hat témakörre osztja fel a találmányokat: erő és energia, utazás, kapcsolódás, könnyebb élet, orvostudomány, és biztonság. A fejezetek jól tagoltak, nagybetűvel szedettek, és könnyen érthetőek. Tehát érdeklődő kisiskolásoknak remek olvasmány, már csak azért is, mert viszonylag interaktív, tehát kísérletezésre, gondolkodásra buzdít.

Felnőttként pedig inkább azt mondanám, hogy kis színes. Olyan emberként, akit mindig a humán irány érdekelt, a közoktatás után pedig semmilyen természettudománnyal nem volt dolga, pont emiatt volt képes beszippantani. Mert ha úgy érzed, hogy vannak hiányosságaid, sosem késő elkezdeni pótolni. A Találmányok könyve pedig egy olyan alapot adhat, ami mankóként szolgálhat ahhoz is, hogy pontosan mi érdekelne bővebben, ha alaposabban is utána szeretnél járni.

Összegzés

A Találmányok könyve – Elképesztő ötletek, amelyek megváltoztatták a világot egy elsősorban gyerekeknek szóló ismeretterjesztő könyv, azonban felnőttként is lehet legalább annyira izgalmas az olvasása, mint kisiskolásként. Úgy gondolom, hogy ezek pont azok az érdekességek, amik sokszor kimaradnak a tankönyvekből, ám mégis arra tudják sarkallni a picit idősebb korosztályt, hogy utánajárjon alaposabban is annak, ami esetleg felkelti a figyelmét.

A kötet gazdagon illusztrált, és maximálisan olvasóbarát – az olvasással épp ismerkedő gyerekeket is segíti a viszonylag nagy betűkkel, hogy élmény legyen kézbe venni a kötetet. Nem utolsó sorban pedig a szerző folyamatosan arra inspirálja az olvasót, hogy ő maga is kísérletezzen bátran.

Kiknek ajánlom?

A kisiskolás gyerekek a célközönség, azonban bárkinek hasznos olvasmány lehet, aki többet szeretne megtudni a világról. Sőt, felnőttként sem ciki kézbe venni, hiszen annyi információ és inger ér bennünket, illetve az iskolai tananyagban az érdekességek azért háttérbe szorulnak, hogy biztosan találsz benne így is újdonságot. Kíváncsinak és érdeklődőnek lenni pedig nem korhoz kötött dolog. 😉

Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!


A találmányok megváltoztatják az életünket! Fedezd fel a történelem több mint 40 jelentős innovációját, a vízöblítéses vécétől kezdve a bioüzemanyagon és a mikroszkópon át az internetig!

Tudd meg, hogyan, mikor és miért jöttek létre azok a dolgok, amelyek előre mozdították a világ kerekeit! Találkozz a híres – és a feledésbe merült – feltalálókkal, és merülj el ezzel a szórakoztató útmutatóval a technológia és kütyük világába, amelyek nélkül ma elképzelhetetlen lenne az élet!

Exit mobile version