Nyáron a párom címmel jelent meg a csodálatos Emily Henry második magyar nyelvű regénye. Ez az igazi nyári, kánikulaolvasmány a magyar olvasóknak is bizonyítja, hogy miért olyan eszméletlen sikeres az írónő világszerte. Ugyanis a hype abszolút megérdemelt, még ha egyébként TikTokról is indult.

Nyáron a párom

Emily Henry az elmúlt évek egyik legnagyobb chick lit szenzációja – az eddig megjelent könyveiről itt írtam –, ráadásul nem véletlen a hatalmas rajongás a művei iránt. Tavaly a Strandkönyvet is nagyon szerettem, a Nyáron a párom pedig talán még annál is jobban a szívemhez nőtt.

A történet középpontjában Poppy és Alex áll, akik régi hagyományként minden nyáron együtt vakációznak. Az utóbbi néhány évben ráadásul ingyen, ugyanis Poppy egy New York-i utazós újságnak ír, így büdzsét is kap a terepszemlékhez. Alex a szülővárosukban maradt, és tanárként dolgozik. A két fiatal csak barátként tekint egymásra, és az évek során egymás udvarlóit is megismerték.

A regény felépítése elsőre kicsit szokatlan lehet, ugyanis az idei nyár, illetve tizenkét évvel ezelőttről indítva váltakoznak a fejezetek. Így ismeri meg őket jobban az olvasó, és így bontakozik ki a nagy rejtély is, hogy mi történt két éve nyáron.

Könnyed kikapcsolódás, rengeteg humorral

Emily Henry és a Nyáron a párom nem akarja megváltani a világot, és nem is ígéri ezt. Egy könnyed, szórakoztató romkom, rengeteg humorral – és még több iróniával és szarkazmussal. Szerintem pont ebben rejlett a nagyszerűsége, na meg abban, hogy a férfi-női barátságot járja körbe két tökkelütött karakteren keresztül.

Nyilvánvalóan a tavalyelőtti nyár történései sem ígérnek katartikus élményt, de számomra nem is ezen volt a hangsúly. Tipikusan egy olyan olvasmány, ahol amikor rá tudtam hangolódni, és éppen ilyesmihez volt kedvem, alig tudtam letenni. Viszonylag hosszan olvastam, de valójában kb. két “leülésre” fejeztem be. Valahogy mintha bennem lenne, hogy egy Emily Henry könyvet nem szabad elfogyasztani egy délután alatt. Igen, egy kicsit magasztalom a szerzőt, de tényleg van egyfajta varázsa a stílusának, amivel nálam mindenképp kiemelkedik a hasonló műfajú szerzők és regényeik közül.

Amellett, hogy a közösségi médiában maga a szerző is a lökött, de imádnivaló karakter, a történetei szereplőiből is ez árad. Mindemellett pedig noha fikcióról van szó, mégis olyanok a szereplői, mintha bármelyikünkkel megtörténhetnének hasonló dolgok. És szerintem ez az az extra fűszer a Henry-könyvekben, ami miatt igazán az olvasó szívéhez tudnak nőni, fikció ide vagy oda.

Összegzés

A Nyáron a párom egy kellemes romkom, mely ideális nyári olvasáshoz, nyaraláson, vagy akár kánikulában – vagy amikor a kedves olvasó a szürke, hideg télben visszavágyódik ebbe az izzasztó évszakba. A karakterek szerethetően kelekótyák, a történet pedig egészen egyszerűen olvastatja magát.

A Nyáron a párom tipikusan az a könyv, mely kikapcsol és elszórakoztat, ha az ember hagyja magát sodorni az árral. Nem utolsó sorban Emily Henry könyvei abszolút megérik a hype-ot, még akkor is, ha kis hazánkban talán kevésbé ismert vagy népszerű (még) a szerző.

Kiknek ajánlom?

Mindenkinek, aki kedveli a romkomokat, és a könnyed chick lit olvasmányokat. Ha tökéletes nyaralásra való olvasmányt keresel, akkor is remek választás a Nyáron a párom. Ezen túl pedig bármikor, ha tényleg egy olyan történetet szeretnél olvasni, ami kikapcsol, és a szívmelengető kategóriát erősíti.

Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!


Emily Henry: Nyáron a párom

Két jóbarát, tíz nyári utazás, és egy utolsó esély a szerelemre

Poppy és Alex. Két ember, akiben semmi közös nincs. Poppy vagány, belevaló csaj, Alex keki nadrágban jár. Poppy nyughatatlan világvándor, Alex jobban szeret otthon üldögélni egy könyvvel. Valamiért mégis jó, sőt, legjobb barátok lettek, mióta az első év végén Alex vitte haza az egyetemről Poppyt. A végzetes autóút óta sok minden történt, és messzire sodródtak egymástól (Poppy New Yorkban él, Alex pedig közös ohiói szülővárosukban), mégis minden nyáron együtt töltöttek egy csoda szép hetet.

Egészen tavalyelőttig, amikor is minden összeomlott, és azóta nem beszéltek egymással.

Poppynak megvan mindene, amire vágyott, mégis úgy érzi, hogy beleragadt a megszokott kerékvágásba. És amikor megkérdezik tőle, mikor volt utoljára igazán boldog, egyből tudja a választ: azon a bizonyos, balul végződött nyaraláson. Elhatározza, hogy ráveszi a legjobb barátját egy utolsó közös vakációra, ahol tiszta vizet önthetnek a pohárba, és rendbe jöhet minden. És Alex, valami csoda folytán, igent mond.

Poppynak tehát egy hete van arra, hogy helyrehozza, amit elrontott. Ehhez azonban szembe kell néznie egy nagy igazsággal, amely szép csöndben mindig is ott állt a zökkenőmentesnek tűnő baráti kapcsolatuk útjában…

A Nyáron a párom egy könnyed és szórakoztató szerelmes regény, amelyet különösen ajánlunk a Harry és Sally és az Egy nap rajongóinak.