Site icon Tekla blogol: életmód- és könyves blog

Colleen Mullaney: Gin Austen – 50 koktélrecept Jane Austen regényeihez

Colleen Mullaney: Gin Austen – 50 koktélrecept Jane Austen regényeihez

Gin Austen – 50 koktélrecept Jane Austen regényeihez címmel jelent meg Colleen Mullaney kötete, mely igazi Jane Austen-élményt varázsol majd az írónő könyvei mellé – szigorúan 18 év felett. Ahogyan a cím is jelzi, 50 olyan koktélreceptre lehet számítani, melyhez gin szükséges.

Gin Austen – 50 koktélrecept Jane Austen regényeihez

A Gin Austen – 50 koktélrecept Jane Austen regényeihez méretét tekintve egészen apró, ám annál több szépséges illusztráció található benne. Sőt, ezen túl is igazi Jane Austen-élményt nyújt, ugyanis a kiadvány gerincét adó koktélreceptek mellett szerzői életrajz, idézetek, illetve az Austen-regények bemutatása is megjelenik.

Természetesen a szerző nem veszi készpénznek, hogy az olvasó otthonosan mozog a korabeli (vagy akár a modern) koktélok világában, így a Gin Austen egy igen részletes ismeretterjesztéssel kezd. Bemutatja a különféle korabeli és mai alkoholfajtákat, a koktélkészítés eszközeit, a poharakat, hozzávalókat, szirupokat, és módszereket is.

Maguk a koktélok Jane Austen regényei köré vannak csoportosítva. Mindegyik története röviden bemutatásra kerül, illetve az aktuális koktélok is kaptak egy felvezetőt, hogy hogyan is kapcsolódnak a receptek Austen, illetve a karakterei világába.

Összegzés

A Gin Austen – 50 koktélrecept Jane Austen regényeihez nemcsak a koktélok szerelmeseinek lehet remek kiadvány, hanem bárkinek, aki rajong Jane Austenért. Colleen Mullaney könyve igazi élményt ad akkor is, ha magukat a recepteket nem készíted el, csak a szerzőért és a regényeiért rajongsz.

Igényes és szép kiadvány akár a saját polcodra, akár ajándékba szánod egy Jane Austen-rajongó barátodnak vagy rokonodnak.

Kiknek ajánlom?

Elsősorban természetesen azoknak, akik szeretnek otthon kísérletezgetni a koktélokkal. És legalább ennyire remek választás azoknak, akik szeretik Jane Austen világát, vagy akár igyekeznek minden vele kapcsolatos relikviát, könyvet megszerezni.

Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!


Általánosan elismert igazság, hogy annak a személynek, aki eme jó könyvet a kezében tartja, szüksége lesz egy italra. Jane Austen hat örökérvényű regényében megragadta a tizenkilencedik századi Anglia szeszélyeit és gyöngéit, ez a könyv pedig az írónő műveiben bemutatott piknikeket, ebédeket, vacsoravendégségeket és fényes bálokat ünnepli.

Tudd meg, mit ihatott ő és a szereplői, és hogy milyen eszközökre, poharakra, hozzávalókra, technikákra van mindenképp szükséged! Emeljük Hot Barton Rummal vagy Elinorange Blossom koktéllal teli poharunkat az Értelem és érzelemre!

Koccintsunk egy Salt & Pemberley koktéllal, Fizzy Miss Lizzie-vel vagy Cousin Collinsszal a Büszkeség és balítéletre! A sokatmondó idézetek Austen regényeiből és leveleiből, a gyönyörű fotók, a korhű dizájn és a whistnél jóval szórakoztatóbb játékok gyűjteménye minden igazi Austen-rajongó számára nélkülözhetetlenné teszi ezt a részegítő könyvecskét!

Exit mobile version