Site icon Tekla blogol: életmód- és könyves blog

Stranger Things könyvek sorrendben – ha olvasnád is a Netflix sikersorozatát

Stranger Things könyvek sorrendben – ha olvasnád is a Netflix sikersorozatát

Íme a Stranger Things könyvek sorrendben, avagy ha már végignézted a legújabb évadot, és még nem akarsz elszakadni a történettől, akkor ez a bejegyzés neked szól. Négy regényt, és kilenc képregényt olvashatnak jelenleg a rajongók, utóbbiak egy része még ugyan nem érhető el magyarul, ám már elkezdték azokat is kiadni.

Stranger Things könyvek sorrendben

Amikor új évad jelenik meg, akkor természetes, hogy újult erővel lobban lángra az ember rajongása egy szeretett sorozat iránt. Velem sincs ez másként a Stranger Things-zel. Ennek apropóján gyűjtöttem össze a magyarul és angolul elérhető könyveket, melyek a sorozat alapján készültek. Eddig csak a Gyanakvó elméket olvastam, ami sajnos nem nyerte el a tetszésem olyannyira, mint szerettem volna. Ettől függetlenül szeretnék még adni egy esélyt a többi könyvnek, és a képregényeknek is.

Ezeknek a könyveknek az a “különlegessége”, hogy nem klasszikus felállás szerint, belőlük készült a sorozat. Amikor a mozgóképből készítenek olvasmányt, szerintem mindig rizikós vállalás. Ettől függetlenül kíváncsi leszek a folytatásokra is.

Na de nézzük a Stranger Things könyveket sorrendben!

Gwenda Bond: Gyanakvó ​elmék (Stranger Things 1.)

→ a könyvről a régi blogomon írt ajánlóm itt olvashatod.

Egyesült Államok, 1969. Az álmos kisvárosi főiskolán tanuló Terry Ives úgy érzi, kimarad az egész országot megrengető háborúellenes mozgalomból és ellenkulturális forradalomból, így kapva kap az alkalmon, amikor egy szupertitkos kormányzati kutatáshoz keresnek önkénteseket. Terry elszántan próbál a végére járni a világtól elzárt hawkinsi laborban zajló bizarr kísérleteknek, miközben egyre mélyebbre merül a laboratórium kifürkészhetetlen ura, dr. Martin Brenner világában.

Mi folyik ebben az idilli kisvárosban, és mi a 008-as alany – Kali – emberfeletti képességeinek titka? Az első Stranger Things-regény, a Gyanakvó elmék a sorozat mitológiájának alapjaihoz visz el minket, ahol minden elkezdődött.

Adam Christopher: A ​sötétség fejedelme (Stranger Things 2.)

1984. december, Hawkins. Jim Hopper rendőrfőnök egyetlen vágya egy csendes karácsonyeste eltöltése Tizivel, de örökbe fogadott lánya keresztülhúzza számítását. A lány egy New York feliratú kartondobozt húz elő a pincéből, és záporozni kezdenek az igazán fogós kérdések. Miért hagyta el Hopper Hawkinst? Miért tért vissza? És miért nem beszél sohasem New Yorkról? Bár Hopper inkább nézne szembe egy falkányi demogorgonnal, mint a saját múltjával, nem tehet mást: el kell mesélnie annak a mindent megváltoztató pár hónapnak a történetét.

A Vietnamot megjárt fiatal, kisgyerekes családapa, Jim Hopper New Yorkban kezd új életet, ám a sosem alvó város sikátorai legalább annyira veszélyesek, mint a vietnami dzsungel. 1977 forró nyarán bizarr módon megcsonkított hullák lepik el az újdonsült gyilkossági nyomozó Hopper körzetét, és szövetségi ügynökök szállják meg a rendőrséget. A férfinak nincs más választása, mint a maga kezébe venni az ügyet.

A gyilkost konok elszántsággal üldöző Hopper egy őrült banda és egy titokzatos parapszichológiai kísérlet után kutatva merül mélyre a sosem látott hőhullámtól szenvedő New York mocskában, és a többnapos áramszünet miatt sötétbe borult városban először néz szembe a gonosz valódi arcával.

Brenna Yovanoff: Mad ​Max Hawkinsban (Stranger Things 3.)

Mielőtt ő lett volna Hawkins Mad Maxe…

Max Mayfield mindig kilógott a többiek közül. Édesanyja minden próbálkozása ellenére sem lett belőle cuki, aranyos kislány, és inkább tölti az idejét a játékteremben, mint lányos elfoglaltságokkal. Kaliforniában legalább közel voltak hozzá a barátai, ám Hawkinsban, a semmi közepén nincs más, csak zsarnokoskodó mostohabátyja, rideg mostohaapja és tehetetlen anyja. Még szerencse, hogy ebben a porfészekben is akad játékterem…

És valami más is. Max hamar rájön, hogy Hawkins izgalmasabb – és jóval veszélyesebb – hely, mint gondolta volna, és a szellemirtós srácok az iskolából sötét titkok birtokosai. És akkor még nem is beszéltünk a különleges képességekkel bíró rejtélyes lányról, Tiziről. Maxnek minden szívóságára és találékonyságára szüksége lesz, hogy újdonsült barátaival együtt megmentse Hawkinsot az agyszívótól és a demogorgonok hordájától – saját magát pedig begőzölt mostohatestvérétől, Billytől.

Az 1984 őszének rémisztő eseményeit új szemszögből megmutató Mad Max Hawkinsban az egyik legkedveltebb Stranger Things karakter lenyűgöző eredettörténete.

A. R. Capetta: Robin ​a világ ellen (Stranger Things 4.)

A középiskola valódi szörnyeteg, és egymás után falja fel Robin Buckley társait. A második év kezdetén barátai mind beadják a derekukat, és képtelenek a randikon, a leendő főiskolán és karrieren kívül bármi másról beszélni. Robinnak azonban komolyabb gondjai is akadnak az életében, mint hogy ilyesmiken aggódjon. A fiatal lány rádöbben, hogy osztálytársa, Tammy Thompson iránti érzései messze túllépnek a barátságon, szerelme azonban az üresfejű és kiakasztó Steve Harrington után epekedik.

Miután Hawkinsban a melegek pusztán mendemondák szintjén léteznek, Robin egyre inkább úgy érzi, hogy csak valahol messze innen lehet önmaga. De hogyan menekülhetne el akár egy nyári vakáció erejéig engedély, pénz és társ nélkül? Hawkins legfurább lánya egész eddigi életében a beilleszkedéssel próbálkozott. Itt az ideje kitörni.

A Stranger Things közönségkedvenc karakterét megelevenítő Robin a világ ellen magával ragadó felnövéstörténet arról, hogy egyetlen embernek kell minket elfogadnia – saját magunknak.

Stranger Things képregények sorrendben

Jody Houser: Stranger Things 1. – A túloldalon

A Netflix nagy sikerű Stranger Things sorozata már nem csak a tévében, de képregényben is folytatódik!

A túloldal egy halálos veszélyekkel teli, baljós és hátborzongató másik dimenzió, amely csak távolról emlékeztet a jól ismert biztonságosnak tűnő valóságra. Will Byers családja és barátai, mindent elkövetnek, hogy kimentsék innen a fiút, mielőtt túl késő lenne. De mi is történt Willel kétségbeesett bolyongása során? És hogyan kereste a kiutat, miközben folyamatosan menekült és bujkált a félelmetes demagorgon elől?

A válaszok ijesztőbbek, mint gondolnánk…

Ez a képregény-gyűjtemény a DH Comics, Stranger Things: The Other Side c. sorozatának mind a 4 számát tartalmazza, Stefano Martino rajzaival és a díjnyertes Jody Houser szövegével. A fordítást Szolga Emese készítette.

Jody Houser: Stranger Things 2. – Hat

A Netflix rendkívül népszerű Stranger Things sorozata már képregényben is folytatódik!

AMERIKA. MÉG JAVÁBAN TART A HIDEGHÁBORÚ, FÉNYKORÁT ÉLIK A VESZÉLYES TUDOMÁNYOS KÍSÉRLETEK…

Francine a hetvenes évek átlagos tinédzsere lehetne, ha nem lennének bizonyos mentális képességei. Így ahelyett, hogy az amerikai iskolások hétköznapjait élné, kénytelen Dr. Brenner felügyelete alatt tölteni napjait a Hawkins Laboratóriumban. A lány azonban egyre inkább úgy érzi, hogy kihasználják, és képességeit fegyverként akarják használni. Végül egy olyan sötét jövőkép kezd körvonalazódni előtte, amelynek semmiképp sem akar részese lenni. Persze Francine számára a jövő könnyen megváltoztatható és irányítható…

Greg Pak: Stranger Things 2.5. – Zombie Boys

Following the events of season one of Netflix’s pop-culture sensation Stranger Things, our main characters struggle with returning to normal life after overcoming supernatural horror.

School is back in session in the normally quiet town of Hawkins, Indiana. Mike, Lucas, Dustin, and Will are still grappling with the traumatic encounters with the Demogorgon and the Upside Down in season one of the hit Netflix series. As tensions rise and fractures begin to form in the group, a new kid shows up to AV club with a Betamax Camcorder and an idea. The new Spielberg-wannabe friend, Joey Kim, wants to make a horror movie about a local legend, but when he sees Will’s drawings, he discovers that his new friends are local legends.

Jody Houser: Stranger Things 3. – Tűzben égve

A Netflix népszerű STRANGER THINGS sorozata és a HAT c. képregényben megismert szereplők története végre folytatódik!

Évekkel azután, hogy megszöktek Dr. Brenner laboratóriumából, Marcy és Ricky még mindig próbálnak beilleszkedni a normális életbe. Amikor azonban hírét veszik, hogy a laboratórium bezárt, elindulnak megkeresni Marcy ikertestvérét, a tűzgyújtási képességgel rendelkező Kilencet. Hamarosan rájönnek, hogy barátjukat nem csak kiszabadítaniuk kell, de kimenteniük is saját elméjének rabságából, mielőtt Jamie mindent elpusztítana maga körül. És ahogy közelebb kerülnek Kilenchez, egyre több titokra jönnek rá a Dr. Brenner kisérleteivel kapcsolatban, olyan titkokra, ami mindannyiukat mélyen megrázza…

Greg Pak: Stranger Things 3.5. – The Bully

The bullies from season one of hit Netflix series try to uncover the mystery of Eleven’s psychic powers in this scary all-ages comic!

Troy has been having nightmares about El ever since she embarrassed him in front of the school and broke his arm in season one. Powerless and anxious, Troy is determined to prove that what happened between him and El is only some form of trickery. That is until he and James encounter demodogs!

Jody Houser: Stranger Things 4. – Science Camp

The science-focused summer camp Dustin is attending has been besieged by a sinister figure wearing a menacing Einstein mask. While the camp counselors themselves debate what to do to keep the kids safe, Dustin and Suzie round up a crew of kids to get to the bottom of the mystery and protect themselves!

Jim Zub & Jody Houser: Stranger Things 5. – Stranger Things and Dungeons & Dragons

Follow the crew from Hawkins, Indiana, as they discover the legendary monsters and epic adventures of the Dungeons & Dragons tabletop role-playing game together.

Long before the dreaded Demogorgon took one of them to the Upside Down, watch Mike, Lucas, and Will bond with Dustin for the first time over the game that would define their childhood. See the party come together as a team through communal stories and perilous quests to learn important lessons about friendship and find the courage to stand up to the bullies that challenge their everyday.

Danny Lore & Greg Pak: Stranger Things 5.5 – Erica the Great

In this Middle Grade foray into the 80’s-nostalgia hit series from Netflix, when Erica’s frenemy loses track of her mother’s prized Parakeet, the two will have to work together to return the bird safe and sound, or deal with the consequences. They learn that even the toughest and smartest people need a little help now and then.

Hawkins Indiana has been plagued by strange events for years now. With the Starcourt Mall’s recent destruction, Erica has lost her favorite hangout spot and her free Ice cream for life deal at Scoops-Ahoy. To make matters worse, her brother is too busy for her and her mom won’t let her play Dungeons and Dragons anymore. This is the story of an ambitious, bossy, brilliant ten-year-old dealing with boredom and the complexities of maintaining friendships through tough times.

Greg Pak: Stranger Things 6. – The Tomb of Ybwen

It’s January 1985 the Hawkins crew survived their battle with the mind flayer, but Will and Joyce are still reeling from the recent death of Bob Newby.

Will’s friends have been too busy with their girlfriends to notice how much he is struggling. After he and Mr. Clarke discover a mysterious map Bob left in a box of old nerdy memorabilia, Will rallies the crew to investigate—but with a blizzard coming, they’re afraid to follow.

When Mike, Dustin and Lucas learn that Will has taken off into the freezing wilds alone they rush to stop him. When they all discover there may be more to this adventure than a fake treasure map, it’s too late to turn back. They have no choice but to follow the clues further into an abandoned mine shaft full of booby traps and mystery.


Még több könyves listát itt találsz.

Te olvastad már a könyveket? Vagy esetleg tervezed? Írd meg kommentben!

Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!

Exit mobile version