Site icon Tekla blogol: életmód- és könyves blog

Kos könyvajánló – ha a csillagjegyed / horoszkópod a Kosban van

Kos könyvajánló – ha a csillagjegyed / horoszkópod a Kosban van

Íme a Kos könyvajánló, azaz asztrolgógiai könyvajánló azoknak, akik érdekesség szintjén szívesen olvasnának olyan regényeket, melyek rezonálnak a horoszkópjukkal, csillagjegyükkel. A blogon már foglalkoztam az asztrológiával, azonban ebben a bejegyzéssorozatban a zodiákus jegyek alapján tervezem végigvenni ezeket a könyvajánlásokat.

Kos könyvajánló – ha a csillagjegyed / horoszkópod a Kosban van

Korábban két bejegyzés született az asztrológiával kapcsolatosan. Az elsőben az alapokat írtam le, illetve hogy szerintem miért is fontos, a másodikban pedig a csillagjegyek általános jellemzéséről volt szó. TikTokon viszonylag népszerű ez a fajta könyvajánló, szóval úgy gondoltam, hogy összeszedek én is néhány kötetet a Kos könyvajánló posztban.

Fontosnak tartom kiemelni, hogy a Kos minőség nem csak a Napjegyedre vonatkozik. Érdemes pontos születési képletet nézni a születési óra és perc ismeretében, hogy kiderüljön, mely elemek, jegyek dominánsak nálad.

A Kos általános jellemzése

Minősége: férfias-aktív 🔥 Eleme: tűz 🔥 Modalitása: kadinális (mozgó, mozgásba hozó) 🔥 Uralkodója: Mars

Véleményem szerint a Kos a legtüzesebb jegy. És hogy miért? Nem elég hogy tűz, de ott a Mars is, mint uralkodó bolygó. Mivel vele kezdődik az állatöv, ezért az újszülött kort jeleníti meg. Ösztönösen cselekszik, nincsen még sem tudása, sem tapasztalata, sokszor kontrollja sem. Kicsit mit egy méregzsák, aki nem bírja a békét, ugyanakkor van az a mondás is, hogy amelyik kutya ugat, az nem harap.

energikus ▪ erős ▪ független ▪ spontán ▪ lelkes ▪ agresszív ▪ impulzív ▪ kezdeményező ▪ énközpontú ▪ motivált ▪ nyers ▪ őszinte ▪ versengő ▪ türelmetlen ▪ éber ▪ szőrszálhasogató ▪ eltökélt ▪ mentálisan és fizikailag erős ▪ nyitott ▪ motiváló ▪ kíméletlen ▪ konfliktuskereső ▪ jövőorientált

Kos könyvajánló

Leigh Bardugo: Shadow and Bone – Árnyék és csont

→ a könyvről írt ajánlóm itt olvashatod.

Alina ​Starkova sosem várt túl sokat az élettől. A határháborúk során elveszítette a szüleit. Árvaként csupán egyvalakire számíthatott. Egy másik kis földönfutóra, Malra, a legjobb barátjára. Ám mostanra már rá sem számíthatott. Mindkettőjüket besorozták hazájuk, Ravka anyácska hadseregébe. A két fiatalnak életveszélyes küldetésre kell indulnia az Árnyzónába. Ezen az iszonyatos helyen a földöntúli sötétség az úr, ahol valósággal hemzsegnek az emberevő szörnyetegek.

Amikor támadás éri a katonai konvojukat, mindannyiuk élete veszélybe kerül. Ám Alina ekkor olyan titokzatos erőnek adja tanújelét, amiről mindaddig még ő sem tudott. A csodálatos megmenekülés kiszakítja a hétköznapok világából… Meg sem áll a fővárosig, az uralkodó udvaráig, ahol az árva lány is a Grisa testvériség tagja lesz. Vezetőjük, a titokzatos Kom úr úgy véli, Alina az, akire oly régóta vár Ravka sokat szenvedett népe. A legfőbb varázsló szerint az Alinában rejtőző erő képes lesz elpusztítani az Árnyzónát. A cári udvar fényűző forgatagában sokan Kom úr új kegyeltjének tartják a lányt, aki csak nehezen tud beilleszkedni Mal nélkül. Miközben hazája egyre nagyobb veszélybe kerül, feltárul előtte egy hajmeresztő összeesküvés. Dönteni kell. Szembeszáll a birodalom leghatalmasabb nagyuraival? Egyedül a múltja mentheti meg… hogy Alina megmenthesse a jövőt.

Leigh Bardugo: Ninth House – A kilencedik ház

→ a könyvről írt ajánlóm itt olvashatod.

Miért épp ő? Mi a csapda?

Galaxy „Alex” Stern a Yale Egyetem legfurcsább elsőévese. Hippi anyja nevelte fel Los Angelesben, a középiskolát sem fejezte be, drogdíler haverok között és alkalmi munkákból élt, húszévesen pedig egy rejtélyes gyilkossági ügy egyetlen túlélője lett. A kórházi ágyán kínálják fel neki a második esélyt, a felvételt a világ egyik legrangosabb egyetemére. De miért neki? És ki mozgatja a szálakat?

Alex hamarosan különleges képessége miatt és a titokzatos jótevői megbízásából a Yale titkos társaságainak okkult tevékenységét felügyeli. A tiltott mágia alkalmazása viszont baljósabb és veszélyesebb, mint ahogy azt akár a legparanoiásabb elme is elképzelheti.

FELÉLESZTIK A HOLTAKAT, ÉS NÉHA AZ ÉLŐK A PRÉDÁK…

Madeline Miller: Akhilleusz dala

→ a könyvről írt ajánlóm itt olvashatod.

Gyönyörű ​történet istenekről és istennőkről, királyokról és királynőkről, halhatatlanságról és az emberi szívről. A fiatal Patroklosz királyok sarja, mégis száműzik otthonából, amikor akaratlanul egy fiú halálát okozza. Az ifjú a híres-neves hős, Péleusz király udvarába kerül, ahol együtt nevelkedik a király fiával, Akhilleusszal. Az aranyszőke hajú herceg már gyermekként is erős, gyors és vonzó – ellenállhatatlan mindazok számára, akik találkoznak vele. Arra rendeltetett, hogy egy napon ő legyen a legkiválóbb görög. Patroklosz és Akhilleusz nem is különbözhetne jobban egymástól, mégis különleges, eltéphetetlen kötelék szövődik közöttük. Amikor Parisz, a trójai királyfi elrabolja a gyönyörű Helenét Spártából, Hellász minden hősét harcba szólítják a trójaiak ellen. Akhilleusz nem tud ellenállni az istenek által neki ígért dicsőség és hírnév csábításának, így csatlakozik a görög seregekhez. Patroklosz pedig félelem és a barátja iránt érzett szeretet között őrlődve követi őt Trója falai alá, noha tudja, a sors szörnyű áldozatot követel majd mindkettőjüktől…

Maria Semple: Hová tűntél, Bernadette?

A hírhedt BERNADETTE FOX: A Microsoft csodagyermeke, Elgie Branch számára vidám, friss, tehetséges és kissé zűrös feleség.

Az iskola előtt várakozó anyatársak szemében: fenyegetés.

A tervezőmérnökök számára ő az építészforradalmár.

A 15 éves Bee legjobb barátja, vagy egyszerűen csak: anyu.

Egyszer csak fogja magát, és eltűnik.

Beenek a világ végére kell utaznia, hogy megtalálja.

A Hová tűntél, Bernadette? kötelező olvasmány, ellenállhatatlan, mélyen megindító könyv a helyét nem találó zseniről, anya és lánya szerepéről a világban.

Victoria Aveyard: Vörös királynő

AZ ISKOLÁBAN TANULTUNK AZ ELŐTTÜNK LÉTEZETT VILÁGRÓL, az angyalokról és istenekről, akik az égben laktak, és szelíd szerettel uralkodtak a Földön.

Egyesek szerint ezek csak mesék, de én nem hiszem.

Még mindig uralkodnak fölöttünk az istenek.

Lejöttek a csillagok közül.

ÉS MÁR NEM SZELÍDEK.

A közrendű, nyomorgó Vörösök az Ezüstök uralma alatt élnek, akik isteni hatalommal bíró harcosok.

Mare Barrow, a tizenhét éves falusi Vörös lány számára úgy tűnik, soha semmi nem fog megváltozni.

Mare az Ezüstök palotájába kerül, hogy azok között dolgozzon, akiket legjobban gyűlöl. Hamar felfedezi azonban, hogy vörös vére ellenére ő is halálos hatalommal bír, amely az Ezüstök uralmának végét jelentheti.

A hatalom játszmája azonban veszedelmes, és ki tudná megmondani, hogy ebben a vér által kettéosztott világban ki kerül ki győzedelmesen?

Veronica Roth: A beavatott

EGYETLEN DÖNTÉS alapján megtudhatod, kik az igazi barátaid EGYETLEN DÖNTÉS meghatározhatja az értékrendedet EGYETLEN DÖNTÉS örökre megmutathatja, kihez és mihez vagy hűséges EGYETLEN DÖNTÉS, AMELYTŐL MEGVÁLTOZOL Egy jövőbeli világban az embereket csoportokra osztják a személyiségük legfőbb jellemzője alapján. Tris Prior sejti, hogy ő Elfajzott, vagyis egyik csoportba sem illik bele. Amikor megtudja, hogy összeesküvés szövődik az Elfajzottak elpusztítására, ki kell derítenie, miért annyira veszélyesek az Elfajzottak, mielőtt túl késő lesz…

Sarah J. Maas: Föld és vér háza

Köti a vér. Kísérti a vágy. Szabadjára ereszti a sors.

Bryce Quinlan nappal kemény munkával, éjszakánként pedig bulizással töltött élete egészen addig tökéletes volt, amíg egy démon meg nem gyilkolta a legjobb barátait, magára hagyva őt a veszteségével és a fájdalmával. A tettes rács mögött ül ugyan, a gyilkosságok mégis folytatódnak, és Bryce hirtelen egy nyomozás kellős közepén találja magát. Bármire kész, hogy megbosszulja a barátai halálát.

Hunt Athalar, a hírhedt bukott angyal most kényszerből azokat az arkangyalokat szolgálja, akiket egykor le akart taszítani trónjukról. Brutális képességeit és elképesztő erejét egyetlen ügy szolgálatába állították – meg kell gyilkolnia a főnöke ellenségeit, vitának helye nincs. Amikor démon dúlja fel a városukat, ellenállhatatlan ajánlatot kap: ha segít Bryce-nak megtalálni a gyilkost, karnyújtásnyira kerülhet a szabadsága. Miközben Bryce és Hunt Crescent City legsötétebb részein nyomozva rájön, hogy egy gonosz erő minden egyes, a szívüknek kedves személyt és dolgot halálos veszéllyel fenyeget, arra is rádöbbennek, hogy perzselő szenvedély lakozik a másikban, ami mindkettejüket felszabadíthatja – már ha hagyják.

Mark Twain: Tom Sawyer kalandjai

A Mark Twain néven világhírű íróvá lett Samuel Langhorne Clemens javarészt saját gyermekkori élményei alapján írta meg legsikeresebb regényét, a Tom Sawyer kalandjait (1876). A címszereplőt három hajdani cimboráját eggyé gyúrva formázta meg, és Tom Sawyer – Huckleberry Finn-nel együtt – a világirodalom egyik legismertebb gyerekhőse lett, akivel azóta minden ifjú generáció szívesen azonosul, hiszen a legtöbb fiú – éljen bármely korban – szeretne kalóz, kincskereső, ártatlanokat megmentő hős, illetve a kedvesét megmentő hősszerelmes lenni. Szerb Antal a könyv szerzőjét a gyerekirodalom Shakespeare-jének nevezte (teljes joggal, hiszen Mark Twain e regénye valóban éppúgy “kötelező olvasmány”, mint az avoni hattyú drámái), és hozzátette: “Tom Sawyer és barátja, a javíthatatlanul bohém Huckleberry Finn mindnyájunk életének része, akár Robinson vagy Gulliver, de sokkal melegebben, sokkal bensőségesebben, hiszen együtt voltunk velük gyerekek”

Jack Kerouac: Úton

1951 áprilisában Jack Kerouac három hét alatt, a spontán alkotás lázában írta meg az Úton eredeti változatát egyetlen, a végtelen utat jelképező papírtekercsre: annak a történetét, ahogy Neal Cassadyvel többször is beutazták Amerikát – ahogy száguldoztak a “jajongó kontinensen” át, s közben mindent meg akartak tapasztalni, ami csak kifacsarható az életből.

A beatnemzedék első nagy műve volt ez – előbb született, mint Ginsberg Üvöltése vagy Burroughs regénye, a Meztelen ebéd -, de csak 1957-ben jelenhetett meg, miután Kerouac átírta: kihagyta az akkoriban még botrányosan merésznek számító részeket, és minden szereplőnek más nevet adott.


Természetesen noha eme könyvek a Kos könyvajánlóban szerepelnek, bárki olvashatja, és élvezheti őket a csillagjegyétől függetlenül is. Személy szerint hangulatolvasó vagyok, tehát azokat a regényeket veszem kézbe, melyek érdekelnek, gyakorlatilag műfajtól függetlenül is. Nem utolsó sorban pedig úgy vélem, hogy egy-egy könyv több csillagjegyhez is passzolhat, már csak azért is, hiszen gyakorlatilag képtelenség, hogy egy adott könyv csak egyféle olvasótábort szólítson meg.

A Kos könyvajánló maximum érdekesség, és nem érdemes véresen komolyan venni. 🥰

Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!

@teklakonyvei Reply to @teklakonyvei Íme a Kos jellemzése, illetve könyvajánló a témában ✨#arieszodiac #ariesbooks #asztrológia #asztrológia2022 #könyvajánló #asztrohun #horoszkóp #csillagjegyek #csillagjegyesvideók #koshoroszkóp #koscsillagjegy #kosjellemzés @teklakonyvei ♬ Aries – Zodiac
Exit mobile version