Site icon Tekla blogol: életmód- és könyves blog

2022. márciusi olvasmányok

2022. márciusi olvasmányok

Íme a 2022. márciusi olvasmányok, azaz végre tavasz van! Ennek megfelelően nagyon sokat olvastam múlt hónapban, habár ha a márciust jellemeznem kellene, akkor leginkább a képregényekről szólt nálam. 2022-ben eddig márciusban olvastam a legtöbbet a könyvek számát tekintve. Az oldalszám pedig nem sokban marad el a januári olvasmányaimtól.

Márciusban összesen 22 könyvet, és 5132 oldalt olvastam. Ahogyan a listában is látható, a 2022. márciusi olvasmányok gerincét a képregények tették ki, a Paper Girls, illetve a Saga-sorozat. Utóbbit még nem sikerült befejezni, mert Scribden április közepétől lesz elérhető az utolsó néhány rész.

Néhány szóban a márciusról

Kacérkodtam az angol nyelvű olvasással is: elolvastam Colleen Hoover legfrissebb megjelenését, illetve belekezdtem a Wild at Heart című kötetbe, mely Az egyszerű vadon folytatása. Olvasgattam még a márciusi TBR listámon szereplő kötetekből is.

Márciusban szükségem volt a könnyebb, vagy annak tűnő olvasmányokra, mert elég sokat stresszeltem, ilyenkor pedig képtelen vagyok hosszabb szövegre koncentrálni. A képregények világa felé fordulásnak ez volt az oka, ahogyan annak is, hogy ismét elkezdtem aktívabban TikTokozni / booktokozni. Utóbbi kapcsán azon gondolkodtam, hogy tavaly ősszel is, amikor volt egy nehezebb, stresszesebb időszakom, akkor aktívan TikTokoztam, ennek pedig valószínűleg az lehet az oka, hogy kreatívan tudom levezetni az energiáim. Abszolút fun fact, hogy a Bridgerton-videóm jelenleg több mint 44 ezer megtekintésnél jár, pedig teljesen random készült. És talán ez a buli a TikTokban, hogy nem kell rágörcsölni, mert nem a tökéletesség számít, azt pedig nehezen tudod megtippelni, hogy mely videókat fogja tolni az algoritmus.

A TikTokon növekvő aktivitásommal egyenesen arányosan csökkent sajnos a blogbejegyzések száma, ahogyan a YouTube-os aktivitásom is. Na de nézzük a 2022. márciusi olvasmányokat!

2022. márciusi olvasmányok

Wendy Webb: A tó lányai
Colleen Hoover: Reminders of Him
K. Horváth Zsolt: A bundátlan Vénusz
Brian K. Vaughan: Paper Girls 1.
Brian K. Vaughan: Paper Girls 2.
Brian K. Vaughan: Paper Girls 3.
Brian K. Vaughan: Paper Girls 4.
Brian K. Vaughan: Paper Girls 5.
Brian K. Vaughan: Saga 1. (angol)
Etaf Rum: A nő nem férfi
Stacy Willingham: Villanás a sötétben
Madeline Miller: Kirké
Brian K. Vaughan: Paper Girls 6.
Brian K. Vaughan: Saga 2. (angol)
Brian K. Vaughan: Saga 3. (angol)
Brian K. Vaughan: Saga 4. (angol)
Brian K. Vaughan: Saga 5. (angol)
Brian K. Vaughan: Saga 6. (angol)
Brian K. Vaughan: Saga 7. (angol)
Karina Sainz Borgo: Megy le a nap Caracasban
Kimberlie Hamilton: Menő macskák!
Meredith Goldstein: Kivirágzik minden

Összegzés

Alig hiszem el, hogy ismét azt írhatom, hogy összességében jó hónapot zártam. Mind olvasmányilag, mind személyes szempontból. Hogy noha vannak hullámvölgyek, de azért hullámhegyek is, és ezek abszolút balanszban vannak.

Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!

@teklakonyvei #wrapupbooks #olvasmánylista #magyarbooktok #marchwrapup #booksireadthismonth ♬ Tom’s Diner – AnnenMayKantereit & Giant Rooks
Exit mobile version