Site icon Tekla blogol: életmód- és könyves blog

Fredrik Backman könyvek – az összes regénye, megjelenési sorrendben

Fredrik Backman könyvek – az összes regénye, megjelenési sorrendben

Íme az eddig megjelent Fredrik Backman könyvek, azaz az összes regénye megjelenési sorrendben. Szerencsére majdnem az összes eddig megjelent kötetét olvashatjuk már magyarul, a Björnstad trilógia harmadik része pedig bízom benne, hogy mihamarabb itthon is megjelenik. Ha csak a legsikeresebb regényét, Az ember, akit Ovénak hívnakot ismered, érdemes átböngészni a listát, és tovább olvasni Fredrik Backman életművét.

Fredrik Backman könyvek – az összes regénye, megjelenési sorrendben

Backman tény, hogy kevésbé termékeny író, mint az Írói életművek-sorozat első részében bemutatott Stephen King, azonban viszonylag így sok sok kötettel büszkélkedhet. Talán a legtöbben Az ember, akit Ovénak hívnak miatt tudják beazonosítani, azonban véleményem szerint mindegyik írása zseniális a maga nemében, és érdemes elolvasni.

Amelyik címnél link is található, ott az adott könyv ajánlóját olvashatjátok a blogon. Az összes művét olvastam már, azonban a régi blogomon írtam róluk. Most, a bejegyzés és az Írói életművek-sorozat összeállítása miatt elhatároztam, hogy igyekszem újraolvasni a könyveit, még akkor is, ha nem sűrűn olvasok újra általában. Ha még hezitálsz, hogy érdemes-e Fredrik Backman könyveket olvasni, akkor azt tudom mondani, hogy abszolút! Érzelmi hullámvasút mindegyik, de képtelenség úgy befejezni őket, hogy olvasás után ne öleld magadhoz, mert annyira sokat adott. És mert garantáltan mindegyik története szívszorító a maga csodálaos módján.

2010-es évek

Amit a fiamnak tudnia kell a világról (2012)
Az ember, akit Ovénak hívnak (2012)
A nagymamám azt üzeni, bocs (2013)
Itt járt Britt-Marie (2014)
A hazavezető út minden reggel egyre hosszabb (2015)
Mi vagyunk a medvék (Björnstad 1.) (2016)
Egymás ellen (Björnstad 2.) (2017)
Életed üzlete (2017)
Hétköznapi szorongások (2019)

2020-as évek

Vinnarna (Björnstad 3.) (2021)


Nekem az abszolút kedvenc Az ember, akit Ovénak hívnak, azonban mindegyik regénye egy kicsit máshogy épül fel. És ezek az eltérések csak azt erősítik bennem, hogy Fredrik Backman tényleg nagyszerű író, aki fontos témákról mesél hihetetlen érzékenységgel, és olykor humorral.

Ha van abszolút kedvenced tőle, vagy olyan regénye, amiért valamiért nagyon fontos, írd meg kommentben!

Még több könyves kontentért csekkold a többi közösségi média felületem is!

Exit mobile version