Site icon Tekla blogol: életmód- és könyves blog

Óramágusok könyvbemutató Pozsonyban Natalia Sherbával – élménybeszámoló

Óramágusok könyvbemutató Pozsonyban Natalia Sherbával – élménybeszámoló

Október 26-án Óramágusok könyvbemutató került megrendezésre az Európa Kiadó szervezésében az írónő pozsonyi otthonában. Igen, Natalia Sherba egy családias hangulatú bemutatót tartott nekünk, jól olvastátok, a saját otthonában. Miközben a könyveiről, az általa felépített világról, és az Óramágusok sikereiről beszélt, Kofolát és kávét szürcsölgettünk, a cicájával játszottam, és ukrán édességet eszegettem. A bemutató után pedig saját készítésű tortával kínált bennünket.

Noha a szerző Magyarországon nem igazán ismert, az eredetileg orosz nyelven megjelent könyvei a szláv nyelvű országokban hihetetlen sikereket érnek el. Eddig több, mint 3 millió példány kelt el a könyveiből (csak a printet számolja), egy-egy író-olvasó találkozón több száz rajongója vesz részt, az Óramágusok világa iránti rajongás pedig a Harry Potteréval vetekszik tőlünk keletre. Szóval gyakorlatilag egy irodalmi szupersztár a hölgy, aki a saját otthonába hívott bennünket. Szerintem sejtitek, de megerősítem: ez tényleg nem gyakori, sőt. Ezért is ámulok és bámulok.

Óramágusok könyvbemutató – a történet, ami szláv mitológiai alapokon nyugszik

Az Óramágusok könyvbemutató során több csodásan illusztrált videót is lejátszottak nekünk, ami közben kiderült, hogy szláv mitológiai alapjai is vannak a könyveknek. Sajnáltam, hogy erre nem tért ki bővebben a szerző, mert engem például eléggé érdekel a téma – nem véletlen a szlavisztika szakom az egyetemen. Ugyan oroszul nem tudok, de a szláv vonzódásom miatt kértem Nataliát, hogy oroszul is írjon nekem a dedikálás során, mert imádom. Egyébként a könyvek érdekessége, hogy az időt pozitívumként mutatja be, tehát nem az ember és a világ ellenségeként, ahogyan túlnyomórészt ábrázolják.

Dedikálás közben váltottunk néhány szót arról, hogy a szláv nyelveknek van egy különösen szép hangzása, és hogy én például jobban kedvelem, mint az angolt. Beszélgettünk az Eurovíziós Dalfesztiválról is, ahol az idei ukrán induló dala nagy kedvenc. Natalia egyébként belorusz származású, vannak ukrán gyökerei is (ha jól értelmeztem), emiatt is külön izgalmas volt vele beszélgetni erről.

Annyi finomságot kaptunk, és annyira kedvesek voltak, hogy nem akartam megkérdezni, hogy van-e szamovárjuk, mert sejtettem, hogy ha van, akkor azonnal elő fogják szedni. Mármint nem akartam nekik extra fáradtságot, mert fogalmam sincs, hogy mennyire nehéz beüzemelni. Orosz bloggereket is szokott vendégül látni, akkor említette, hogy imád teázni, én pedig még soha nem ittam szamovárból teát, pedig mennyire különleges! Helyette a kocsiban említettem a többieknek a szlovák különlegességet, a Kofolát, szóval mindenki megóstolta, amikor megláttuk, hogy ki van készítve mint üdítő 😀

Csoportkép. Marci, Deszy, Natalia Sherba, Matilda, Edmond, és Ági. Illetve a torta. A Nataliával közös képeket Ági készítette.

A könyveket én nem olvastam még, viszont az a benyomásom, hogy egy grandiózus világról van szó, szerethető szereplőkkel. Nagyon kíváncsi vagyok rá, remélem mihamarabb újranyomják az első részt (itt tudjátok előrendelni a kiadó oldalán). Ez a személyes Óramágusok könyvbemutató pedig lehet, hogy elfogulttá tett, mert Nataliát lehetetlen nem a szívembe zárni.

Az első könyv

LÉPJ BE AZ IDŐ BIRODALMÁBA!

Vasilisa egyszerű kamasz lány, átlagos élettel. Ám egy nap megtudja, hogy létezik egy titkos, elrejtett világ, melyben óramágusok, tündérek és más varázslények élnek. Mire felocsúdik, már egy életre-halálra menő játszma kellős közepén találja magát, és szerepet kell vállalnia a Nagy Idővarázslatban. Veszélyesnél veszélyesebb akadályokat kell legyőznie, miközben szép lassan rájön, ki áll teljes szívből mellette, és ki az, akitől óvakodnia kell.

Barátság, bizalom, a könnyű és a helyes út közti választás nehézsége, az elhivatottság megtalálása, az akaraterő megedzése, az első szerelem bonyodalmai – ilyen és hasonló kérdések foglalkoztatják az Óramágusok sorozat kamasz szereplőit, ahogyan a való élet, a valódi világ kamasz lakóit is, éljenek bárhol.

Az Óramágusok új, egyedi hang a fantasyben, ahol az Idő külön, mágikus univerzumként jelenik meg. Három, időmágiát használó nép: az óramágusok, a tündérek és a Szellemek közt dúl a konfli ktus, az idő természetének megértését és mágiájának használatát pedig különleges óraszerkezetek teszik lehetővé a varázslényekkel és -tárgyakkal, kastélyokkal, különleges tájakkal teli, multidimenzionális világban. A gondosan kidolgozott, vibrálóan izgalmas világ és az összetett, folyamatosan fejlődő karakterek világszerte több millió olvasó szívét hódították meg.

A második könyv

LÉPJ BE AZ IDŐ BIRODALMÁBA!

A két bolygó, az Ostala és az Eflara feltartóztathatatlanul sodródik egymás felé. Csak a rejtélyes Skarlát Virág segítségével lehet újra kitágítani az Időszakadást, és megmenteni az óramágusok világát. Az Órakört alkotó fiatalok útra kelnek, hogy végrehajtsák küldetésüket, s ennek során Vasilisára és barátaira újabb kalandok, örömteli és baljós események, a mágia újabb csodái, barátság, árulás és szerelem újabb fordulatai várnak…

Az Óramágusok új, egyedi hang a fantasyben, ahol az Idő külön, mágikus univerzumként jelenik meg. Három, időmágiát használó nép: az óramágusok, a tündérek és a Szellemek közt dúl a konfliktus, az idő természetének megértését és mágiájának használatát pedig különleges óraszerkezetek teszik lehetővé a varázslényekkel és tárgyakkal, kastélyokkal különleges tájakkal teli, multidimenzionális világban. A gondosan kidolgozott, vibrálóan izgalmas világ és az összetett, folyamatosan fejlődő karakterek világszerte több millió olvasó szívét hódították meg. Az Óramágusok Oroszországban a második legnépszerűbb fantasysorozat, csak a Harry Potter-könyvekből fogy több példány.

Az Óraszív a sorozat második kötete.

A harmadik könyv

LÉPJ BE AZ IDŐ BIRODALMÁBA!

A kulcshordozókra minden korábbinál nagyobb feladat vár: meg kell találniuk Eflarus legendás várát az Időszakadásban. Az ifjú mágusok megpróbáltatásokkal teli útra indulnak, melyen még Astragor cselszövéseivel is szembe kell nézniük. Vasilisának eközben be kell bizonyítania, hogy van helye az óramágus-iskola tanulói között, sőt egy lehetetlen küldetés is áll előtte: meg kell mentenie Diana tündért a halál torkából. De képes lesz-e élni a váratlan segítséggel, miközben a legerősebb óramágusok esküdtek össze ellene? Vajon megbízhat-e újra az apjában, és hihet-e Fesh ígéretének?

Az Óramágusok új, egyedi hang a fantasyben, ahol az Idő külön, mágikus univerzumként jelenik meg. Három, időmágiát használó nép: az óramágusok, a tündérek és a Szellemek közt dúl a konfliktus, az idő természetének megértését és mágiájának használatát pedig különleges óraszerkezetek teszik lehetővé a varázslényekkel és -tárgyakkal, kastélyokkal, különleges tájakkal teli, multidimenzionális világban. A gondosan kidolgozott, vibrálóan izgalmas világ és az összetett, folyamatosan fejlődő karakterek világszerte több millió olvasó szívét hódították meg. Az Óramágusok Oroszországban a második legnépszerűbb fantasysorozat, csak a Harry Potter-könyvekből fogy több példány.

Az Óratorony a sorozat harmadik kötete


Az Óramágusok könyvbemutató gördülékenyebbé tételében Teleki Anna, a sorozat fordítója segédkezett. Pár szóban elmondta, hogy kihívás volt a fordítás a sok különleges kifejezés miatt, szóval azon gondolkodom, hogy miután olvastam a könyveket, meginterjúvolnám bővebben is. Tegnap azt mondta, hogy nem akarja elvenni a szót Nataliától, szóval elég szűkszavú volt 😀

A nap másik sztárja Tomasz, a cica volt, aki eleinte a táskámnak dörgölőzött, később pedig odajött egy kis simire. Sőt, az ölembe is befeküdt, amit teszem hozzá a saját macskáim ritkán szoktak. Hihetetlen édes cica, bár macskás lányként nem meglepő, hogy kiemelt figyelmet kapott tőlem (is).

Köszönöm szépen a Kiadónak és Nataliának is az élményt! Nagyon jól éreztem magam, és nagyon örülök, hogy megismerkedhettem Nataliával és a családjával is 🥰 Nataliát Instagramon is megtaláljátok, illetve a lánya, Eva csodás illusztrációkat készít, szintén Instán van egy oldala.

Exit mobile version