Íme a 2021. augusztusi olvasmányok, avagy megmutatom azokat a könyveket, amiket augusztusban olvastam el vagy fejeztem be. A nyár utolsó hónapjában kevesebbet sikerült olvasnom, mint terveztem. Nem bánom, mert voltak köztük igazán remek regények is. Az előző blogon, illetve a YouTube-csatonámon a havi olvasmányok állandó rovatok (voltak), szóval miért is ne alapon itt is összeszedem a gondolataim az előző hónapról.

Augusztusban még az olvasási válsággal küzdöttem, akkor kezdtem kilábalni belőle. Akkor már sikerült rendes idő alatt végigolvasni a könyveket, sőt, nem is kalandoztam el annyira az új kötetekkel. Így is 2021-ben a legrosszabb hónap volt az olvasási statisztika szempontjából. Összesen 9 könyvet, és 3397 oldalt olvastam. Magamhoz képest nagyon kevés.

2021. augusztusi olvasmányok

Emma Straub: Nem vagyunk már gyerekek
Rachel Cusk: Tranzit
Szűcs Péter: Dharma
Kate Murphy: Az értő figyelem
Billy O’Callaghan: Szerelmem, Coney Island
Jojo Moyes: Áradó fény
Mónica Gutiérrez: A Holdsugár könyvesbolt rejtélyei
Michael Finkel: Az Északi-tó fantomja
Margaret Atwood: Legvégül a szív

Gondolatok az olvasottakról

Ugyan kezd beindulni a blog – már ami a bejegyzések és a könyvkritikák számát illeti –, azért néhány mondatban megemlékezek itt is a könyvekről. A Nem vagyunk már gyerekeknél picit másra számítottam, de így is nagyon tetszett. A Tranzitnál kezdett nálam értelmet nyerni a Körvonal-trilógia, a Dharma pedig egy csodálatos utazás volr. Az értő figyelem sokat adott, sok új, érdekes, és hasznosítható információval szolgál. A Szerelmem, Coney Island pedig egy szívfacsaró szerelmi történet. Az Áradó fény Reese könyvklubja miatt került rá a listámra, és nektek is ajánlom, csoda könyv. A Holdsugár könyvesbolt rejtélyei egy könnyed, kedves romantikus történet, míg Az Északi-tó fantomjával több problémám is volt. Leginkább a stílus nem tetszett, ahogyan az újságíró gyakorlatilag kierőszakolta az interjút. Margaret Atwood könyve pedig zseni, ahogyan a többi regénye is.

Ti hány könyvet olvastatok augusztusban? Írjátok meg kommentben!

Ha pedig máshol is követnél, az alábbi platformokon találsz meg: